zo bang ongelooflijk

Author:
elvjes
Posted:
wo, 11/12/2003 - 16:53
Hallo mensen,

ik ben zo bang voor de tandarts en nu ik dit lees van kerkrade denk ik dat dat voor mij de beste oplossing is om daar heen te gaan. Maar ik lees ook dat je moet happen, dat zie ik niet ziten want ik heb 3 afgebroken kiezen en een gebroken tand en ook brokkelt er van de rest steeds elke dag stukjes af. Nu is mijn vraag wanneer je moet happen?
Want ik ben wat mijn gebit betreft overal bang voor.
Want mijn vorige tandarts heeft mij verteld dat ik kromme wortels (grote) met weerhaakjes hebt en als ze gingen trekken mijn kaken kapot gingen, dus dan word je vanzelf wel bang. Nu heb ben ik 10 jaar geleden voor het laatst geweest toen er een kies uit moest, nou die werd er werkelijk met een hamer en beitel uitgetikt nadat die onder het tandvlees afgebroken was. Sindsdien ben ik dus niet meer geweest.
Ik weet het echt niet meer wat ik moet doen.

groeten een grote schijtert
roosjedebloem

Ook ik was doodsbang om te happen , heb dat met mijn tandarts besproken en gevraagd of hij me kon verdoven als er dan wat af zou breken voelde ik het teminste niet !! Zo is het ook gegaan en er brak niets af en ik heb nu een prothese....gr.Roos.
do, 11/13/2003 - 08:34 Permalink
Patty73

Geen zorgen maken hoor !
Ik heb ook moeten happen met afgebrokkelde kiezen en grote gaten erin en het voelt wel ff alsof ie alles ermee uittrekt maar dat lijkt maar zo...is vreemd gevoel meer niet !
Zie mijn verhalen---> http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=1547&forum=9
Ze weten echt wel wat ze doen hoor en als ze het zelf niet vertrouwen doen ze het niet !
De mensen in Kerkrade zijn er zo gespecialiseerd in hoef je je echt geen zorgen om te maken...:grin: :grin: :grin:
Ze zijn zo liefffffffff zo begripvol !
Belluhhhhhhh !!!!

Groetjes Patty !
do, 11/13/2003 - 09:17 Permalink
kaatje

Nou die angst heb ik dus ook dat als ik zou gaan happen dat mijn voorste tanden ook meekomen, omdat die erg los zitten. Maar ja ik durf al niet eens te bellen naar kerkrade.Heb al een paar keer met de telefoon in mijn hand gestaan maar toch maar weer gauw neergelegd, ben echt bang!

groetjes, Ka
do, 11/13/2003 - 14:27 Permalink
Patty73

Kaatje,

Zo was ik dus ook...en met mij zovele hiero...ik weet het is makkelijk gezegd tegen je dat je gewoon moet bellen maar daar moet je denk ik beetje aan toe zijn...de weg ervoor kan heel lang en heel pijnlijk zijn maar er komt een moment dat je denkt dit kan zo niet langer meer...
dan bel je of laat je iemand bellen en de rest volgt vanzelf dan...
Ik wil je alvast heel veel sterkte wensen en succes met de pogingen om te bellen en we lezen het wel als het zover is ?

Zie mijn bericht voor dat van jou !

Groetjes Patty !
do, 11/13/2003 - 20:35 Permalink
ArrowGirl

Hoi Elvjes & Kaatje,

Ik had ook een aantal tanden en kiezen die behoorlijk los zaten. Ben naar Kerkrade geweest en heb boven alles laten trekken en onder alles op laten knappen (zover als dat mogelijk was).
JE hoeft echt niet bang te zijn dat als je moet happen er stukken van je tanden en kiezen mee uitgaan,want dat gebeurd dus echt niet!
Ze weten daar (en bij elke andere tandarts) heus wel wat ze doen. En voordat je moet happen worden er eerst foto's gemaakt en die worden echt grondig bekeken,en als je het niet erg vind kijken ze ook nog zo even naar je tanden.
Ik was ook bang om te bellen (doodsbang)en iedere keer als ik er maar aan dacht had ik al het zweet in m'n handen staan en de tranen rolden over m'n wangen.
Na weken van verhalen lezen hier op het forum had ik ineens zoiets van,als een ander het durft waarom ik dan niet¿?
De eerste keer dat ik belde kreeg ik helaas een bandje. Durfde ik eindelijk te bellen heb je dat weer. Maar toen ik ze weer heb gebeld kreeg ik wel iemand aan de lijn en nadat ik had opgehangen was ik echt dolgelukkig. Eindelijk ging er iets gebeuren,de eerste stap was gezet en dat was voor mij het belangrijkste.
Wist dat ik gewoon door moest zetten,als ik het nu niet zou doen zou het alleen maar erger worden (m'n tanden) en het zou ook steeds moeilijker worden om te bellen.
Hoop dat jullie door het lezen van alle positieve ervaringen hier,in R'dam,K'rade of bij de eigen tandarts,de moed krijgen om die telefoon te pakken en te bellen.
En hopelijk lezen wij hier dan binnenkort hoe het is gegaan en of het jullie gelukt is.
Veel suc6!

Groetjes Natascha
do, 11/13/2003 - 21:03 Permalink
kaatje

Nou op dit moment ben ik er zwaar aan toe om iets aan mijn gebit te laten doen maar ik kan gewoonweg de moed niet opbrengen. Ik vind mezelf op dit moment echt een watje, maar als ik dus met die hoorn in me hand sta dan sta ik te shaken en krijg ik het gevoel alsof ik geen adem meer kan halen. Ik bedoel, het béllen is al eng!
En dan wordt het in een keer ook zo definitief, alsof er geen weg terug meer is. Ik word er helemaal nerveus van.
Gelukkig heb ik in ieder geval heel erg veel steun aan jullie en jullie opbeurende verhalen hier op het forum. Mijn bewondering voor iedereen die wel die stap heeft durven zetten!!!!!
Nu ik nog. Zodra het zover is laat ik het absoluut weten!

groetjes, kaatje
vr, 11/14/2003 - 16:53 Permalink
elvjes

Hallo kaatje

ik zit hier met het zelfde probleem, ben avonden aan het lezen geweest hier op het forum en lees steeds dat kerkrade zo goed is maar ik durf die stap nog niet te nemen.
het is bijna niet uit te houden maar ja ik ben 41 en voel me dan echt een klein kind.
Wat zijn we eigenlijk een bangerikken of niet dan.

groetjes Ed
vr, 11/14/2003 - 17:06 Permalink
kaatje

Hoi Ed,

ik ben 31 en ik voel me inderdaad echt een verschrikkelijke sukkel wat dat betreft. Ik zit ook hele dagen al die verhalen hier te lezen en dan denk ik eindelijk de moed te hebben gevonden van 'nú ga ik bellen' maar dan heb ik het nummer gedraaid en zodra die overgaat dan krijg ik echt een soort van blackout ofzo.
Nou is het absoluut wel nodig dát ik ga, maar het zal wel moeilijk worden. maar ik maak het mezelf waarschijnlijk ook veel te moeilijk. Zelfs mijn eigen man (met wie ik 2 jaar samen ben) weet niet dat ik al 13 jaar geen praktijk meer va nde binnenkant heb gezien en hij weet ook niet dat ik met plannen zit voor een gebitsrenovatie. Ik durf het gewoon niet te zeggen. Slaat natuurlijk nergens op, maar ik schaam me dood. Ik praat er ook nooit met niemand over behalve dan op dit forum, waar ik eindelijk eens eerlijk kan zijn en mijn ei kwijt kan.

groetjes, Kaatje
vr, 11/14/2003 - 17:28 Permalink
pippy1970

hallo
ik weet wat t is.. en ik ben vandaag voor de behandeling in kerkrade geweest. t is echt toppie. hele lieve fijne mensen.
en t is zo anders als bij een andere gewonen tandarts, ik heb totaal niks gemertk van de behandeling. en nu ook geen centje pijn. ook geen nabloedingen ofzo. en er zijn er 3 getrokken en de rest geronoveerd!! geweldig gewoon. het is om 11.15u gebeurd.dus nu is t toch al 18.00u
mensen ik voel me kei geweldig..
dit wilde ik jullie even laten weten. want ik was (ben) ook echt heel bang.. ben vanmorgen dus ook huilend de behandelkamer ingegaan. en dat is dan 33 jaar.. maar schrik is zo erg.. en niu ohhh ik ben zo gelukkig.. t zier er weer zo mooi uit
groetjes pippy
vr, 11/14/2003 - 18:01 Permalink