zit er helemaal doorheen met me gebit

Author:
Ozzy
Posted:
ma, 04/02/2007 - 14:08
Hoi ben Ron en 39 jaar oud en zit er helemaal doorheen met mijn resterende gebit. ben al sinds 20 jaar niet bij een tandarts geweest en al jaren natuurlijk heb ik daar last van. Helaas loopt het nu helemaal spaak met mij daardoor. heb aantal weken geleden geprobeerd om er tussen uit te piepen door pillen te slikken. Moet wel gelijk zeggen het is niet de enige reden met me gebit waarom ik dat heb gedaan, speelt wel heel grote rol dat ik die beslissing heb genomen.

Wat er vroeger is gebeurd bij de tandarts weet ik niet meer, weet alleen dat het een zeer onbuigzaam persoon was een doordouwer. Maar heb daardoor een panische angst ontwikkeld tegenover tandartsen. Nu loopt het gewoon de spuigaten uit en ben me ten einde raad. kan door de bomen het bos niet meer zien. Was vanmorgen bij de huisarts maar natuurlijk moest ik daar niet zijn inverband met me mond. maar hij heb me ook niet kunnen helpen met wat ik dan wel moet. Weet absoluut niet wat de mogelijkheden nog zijn aangezien ik ook al niet goed ben verzekerd. Maar ben daardoor dus gedeeltelijk heel geisoleerd geworden en vermijd al jaren de buitenwereld en dat eist zijn tol. Heb daarbij ook tijd hulp gehad van de ggz maar die zagen mijn probleem dus nooit echt deels in verband met mij gebit. Wat kan ik nog doen want het is echt op hier ben er bijna helemaal klaar mee als het zo doorgaat.
mecánico para …

Misschien is een bezoek aan een Centrum voor Bijzonder Tandheelkunde iets voor je? Wie weet kom je dan uit op een kunstgebit en heb je daar minder zorgen over. Blijkbaar is er meer dat je beperkt in je doen enl laten en mogelijk kan dit een eertse stap zijn. Vraag eens rond bij de huisarts of die iets in die richting voor je wil betekenen.
ma, 04/02/2007 - 14:59 Permalink
saskia27

ten eerste wil ik zeggen, dat ik het knap vind dat je hier je verhaal neerschrijft. lucht hopenlijk al wel een beetje op.

ten tweede: wat erg dat je gebit zo'n ellende veroorzaakt in je leven.
ook begrijp ik dat door iets wat jaren geleden is gebeurt je zo'n enorme afkeer kunt krijgen voor de tandarts dat je er jaren voor weg blijft.
maar je moet er wel iets aan gaan doen, want dat dit je tot zo'n wanhoopsdaad brengt is niet normaal toch?
en idd het zal niet het enige zijn wat meespeelt maar het is wel een grote factor.
het centrum voor bijzondere tandheelkunde zou ik aanraden.
ik zit zelf ook daar in het radboudziekenhuis in nijmegen.
na zelf al 13 jaar niet meer bij de tandarts geweest te zijn, en jaren van pijn en ellende en schaamte heb ik vorig jaar de stap genomen om er toch wat aan te laten doen.
ik word daar ontzettend goed begeleid en er is eventueel ook psychische hulp aanwezig zo nodig.
hopenlijk kun je met dit advies wat.
ik ben nu bijna een jaar verder, en het is me zo meegevallen tot nu toe. ik ben er nog niet hoor, maar ben al een eind op weg.
hele goede stap voor stap begeleiding, alles op jouw manier en jouw tempo.

als er nog wat is wat je wilt vragen dan merk ik het wel.

succes en heel veel sterkte
di, 04/03/2007 - 22:52 Permalink
Ozzy

het centrum voor bijzondere tandheelkunde zou ik aanraden.ik zit zelf ook daar in het radboudziekenhuis in nijmegen.
ik word daar ontzettend goed begeleid en er is eventueel ook psychische hulp aanwezig zo nodig.


Pff ik lees al die verhalen over de eerste stap en alles en dan denk ik bij mezelf help pffff.....Jij had het net als iemand anders over bijzondere tandheelkunde. Maar ik denk dat ik met een ander probleem zit hier inverband met me verzekering. Alleen weet ik wel dat het niet zo verder kan heb vorig weekend alweer een onsteking gehad en mijn tandvlees is gewoon ook 1 stuk litteken weefsel. Want uuh klinkt stom maar kan er zelf wel bij komen in me mond en ja dan doe je wel eens drastische dingen om van de druk van een zwelling in je mond af te zijn. Majaa daar word het niet mooier op. Zei al in loop der jaren heb ik toch een hele hoge tolerantie opgebouwt tegen pijn hoewel het nooit went. merk gewoon dat het me ook lichaamelijk en geestelijk uitput. Pfff contact opnemen met die instantie is al moeilijk ik weet niet of ze me kunnen helpen en nog een teleurstelling kan ik gewoon ff nie aan op moment.
do, 04/05/2007 - 18:49 Permalink
Lieneke

Als je in een CBT wordt behandeld, valt dat onder een de bijzondere tandheelkunde, die krijg je vaak wel vergoedt. Daar moet je dan eerst een aanvraag voor indienen.
do, 04/05/2007 - 22:40 Permalink
saskia27

dat klopt die behandeling word idd een heel eind tot helemaal vergoed.

als je naar je huisarts gaat voor een verwijzing naar het cbt dichtsbijzijnde, dan krijg je daar eerst een intake. de mensen daar doen ook een aanvraag bij je verzekering en geloof mij er kan heel veel geregeld worden.

het klinkt heel makkelijk wat ik nu ga zeggen en ik weet zelf heel goed dat die stap nemen helemaal niet makkelijk is, maar geloof mij alstublieft als ik zeg dat je er geen spijt van gaat krijgen.
je kunt altijd gaan praten, begin bij je huisarts, en dan merk je vanzelf hoe het gaat met je verzekering.
dit kun je zo niet lang volhouden dat weet ik want ik weet wat je doormaakt.
ik hoop dat je wat aan onze adviezen hebt en daardoor uiteindelijk toch die eerste grote stap durft te nemen

groetjes saskia
do, 04/05/2007 - 23:27 Permalink