zenuwen voor vrijdag

Author:
Ank
Posted:
ma, 08/25/2003 - 08:06
aanstaande vrijdag moet ik voor controle naar de tandarts, voor de allereerste keer bij deze tandarts. en ik heb nu al de zenuwen. volgens mij heb ik geen gaatjes en zo maar toch ben ik bang dat ze wat vindt. ik heb al veschillende nachtmerries gehad en elke keer was het een andere tandarts en elke keer ging die tandarts boren en trekken zonder verdoving en werd kwaad op me omdat ik zo bang ben.
gelukkig moet mijn vriendin ook voor controle en moet ze voor mij. dus misschien ga ik met haar mee naar binnen om te kijken hoe deze tandarts is. maar of dat verstandig is weet ik ook weer niet.
Computermeid

Het scheelt in ieder geval al dat je vriendin eerst gaat. Wat je zou kunnen doen is in ieder geval mee naar de praktijk. Mee naar binnen bij die tandarts zal misschien wat vreemd lijken maar als het wel lijkt te kunnen gewoon doen, dan weet hij ook dat je angstig bent en als hij begripvol is (wat een hoop tandartsen zijn tegenwoordig) dan zal hij daar bij jou bezoek rekening mee houden. Als je zelf gaat, leg uit hoe je je voelt en vraag of hij alles uit wil leggen en met verdoving wil werken als hij gaat boren. Trekken zal hij heus niet hoeven doen als je niet eens denkt gaatjes te hebben!

Hoop dat dit een beetje helpt.
ma, 08/25/2003 - 10:47 Permalink
Guusje

Hai Ank,

Kun je deze afspraak niet beter benutten door eerst een gesprek te hebben met je tandarts? Te vertellen over je angst, wat je zoal hebt meegemaakt. En dingen met elkaar af te spreken, dus dat hij bv eerst met je bespreekt wat hij gaat doen, zodat je weet wat je te wachten staat?

Ik heb dit zelf ook gedaan bij mijn tandarts en ik moet je zeggen, hij houdt zich er precies aan en dat geeft al heel veel rust.

Heel veel sterkte
Groet Guusje
ma, 08/25/2003 - 11:17 Permalink