Zeer ontevreden... iemand die hier een mening over heeft?

Author:
Dominiek
Posted:
zo, 09/16/2007 - 15:05
Na ongeveer 4 jaar niet naar de tandarts te zijn geweest, ben ik eindelijk weer geweest (elders op dit forum staat de rest van het verhaal)

Nu zijn er een paar dingen waar ik een nare smaak aan overgehouden heb:

Er zijn twee kiezen getrokken. Bij het hechten heeft ze de hechtdraad heel strak over mijn mondhoek getrokken. Resulstaat: Gescheurde mondhoek, loop nu al 3 dagen met een pleister omdat ik mijn mond niet open kan doen en het anders uitscheurd. IS dit normaal? Dat er zo met die hechtdraad gedaan wordt?

Na het trekken zei ze: Je moet paracetamol slikken en niet spoelen.
Omdat de volgende dag de pijn alleen maar erger werd en ik een walgelijke smaak in mijn mond heb, heb ik de weekendtandarts gebelt.
Die zei: Geen paracetamol maar ibuprofen (=ontstekingsremmend) en ze vroeg zich af waarom ik geen 'spuit' om het schoon te maken meegerkegen had. Tis nu dus hardstikke ontstoken. Is dit ook normaal (dat er gezged werd: niet spoelen en paracetamol gebruiken en niks meekrijgen verder) of is er,zoals ik vermoed, sprake van nalatigheid van de tandarts?

Ik baal AFSCHUWELIJK. Is er misschien een tandarts of iemand met verstand van zaken aanwezig die mij kan vertellen of de tandarts hier fouten heeft gemaakt?
Mijn hele weekend is verpest,, heb niet meer kunnen slapen. Voel me ook zo dom dat ik niet gespeold heb.. Heb naar de tandarts geluisterd en dat niet gedaan. Noodtandarts zei me echter: Dat had je alleen de eerste 24 uur niet moeten doen....

Iemand?
Dominiek

Wat ik trouwens ook ronduit vervelend vind: Reden van de afspraak was in eerste instantie dat het spalkje achter mn tanden loszat.

daardoor zat mn voortand een beetje los, die wilde 'graag' weer in de oude stand. Dus vroeg ik of het draadje zsm vastgezet kon wroden omdat ik als de dood was dat mn tanden scheef zouden gan staan weer. ze zei: Nee hoor, dat loopt niet zo'n vaart. En ik mocht pas 3 weken later terugkomen.

Draadje zit inmiddels vast maar... voortanden staan TOCH SCHEEF! En muurvast inmiddels! En daar is nu niks meer aaan te doen!!

Ook daar lig ik vaak wakker van... zijn wel mn voortanden.. heb weet ik hoelang met een beugel gelopen om die recht te krijgen.. en nu staat er eentje naar achter en zelfs mn vriend viel het op "Hee, je voortand is verschoven!!"

Is dat normaal?? nee toch??
Ben zo kwaad op de tandarts! Was verdorie hardstikke bang en de angst wordt alleen maar erger!!!!

Ik weet echt niet wat ik moet doen nu.
zo, 09/16/2007 - 15:12 Permalink
Spiegeltje

Is dit ook normaal (dat er gezged werd: niet spoelen en paracetamol gebruiken en niks meekrijgen verder

Dat is het juiste advies. In de wond vormt zich een bloedstolsel dat essentieel is voor een goede wondgenezing. Door te spoelen kan dit wegraken waardoor de kans ontstaat dat de holte juist ontstoken raakt. Na een paar dagen mag je wel voorzichtig beginnen te spoelen.Verder is paracetamol als pijnstiller in dit soort gevallen 1e keus, alhoewel voor ibuprofen ook iets te zeggen is vanwegen de ontstekingsremmende werking. Maar bij een eenvoudige extractie hoeft het eigenlijk niet en dan heef paracetamol minder bijwerken en een gelijk pijnstillend effect.

Een spuitje (monoject) krijg je niet standaard mee, maar kan wel handig zijn inderdaad. Te koop bij de apotheek.

Over dat hechten weet ik niks.
zo, 09/16/2007 - 16:30 Permalink