yes, eindelijk de stap gezet

Author:
angst en beven
Posted:
di, 07/20/2010 - 00:15
Yes eindelijk de stap gezet.

Na 25 jaar niet echt naar een tandarts te zijn geweest (alleen naar weekendtandartsen omdat ik het niet meer hield van de pijn en er een kie getrokken moest worden) heb ik eindelijk de grote stap gezet.

Een tijdje geleden zat ik op het werk en ik had een gigantische ontsteking. Collega's vroegen of het wel ging want de bult op mijn wang werd maar groter en groter. Ik zei dat het wel mee viel en dat ik echt niet naar de tandarts hoefde maar een collega en mijn directeur hebben me toen naar de tandarts gestuurd. Ik had zelf geen tandarts en het was inmiddels al 5 uur geweest dus ik moest naar een tandarts wat verder weg. Dit was zo'n vriendelijke tandarts. Ik wist niet wat me overkwam. Vroeger had ik een tandarts die echt een beul was en die niet vertelde wat hij deed waardoor ik echt mijn angst heb gekregen.

Deze aardige tandarts was alleen ver buiten mijn woonplaats en dus was ik al weer smoesjes aan het verzinnen om niet meer te gaan. Na aandringen van mijn collega's en directeur heb ik toch een afspraak gemaakt bij een tandarts dichtbij.

Ik ben nu al 5 keer geweest in 3 weken. Ze hebben eerst mijn tanden gedaan. Deze waren nog redelijk maar zagen er niet uit. Na 8 vullingen en een tandsteenbehandeling kon ik al weer lachen :D
Mijn kiezen zijn alleen een echt slagveld. Allemaal afgebrokkelde kiezen enzo. Er zijn nu 9 kiezen of wat daarvan over was uit. Vandaag de laatste 4 en het viel me reuze mee.
Volgende week gaan ze boren en vullen, ben benieuwd hoe dat gaat en daarna gaan we praten over implantaten, bruggen en kronen.

Waar het op neer komt: Ik ben zo blij dat ik ben gegaan. Had ik echt eerder moeten doen.
Voor iedereen die bang is voor de tandarts, ik weet dat de eerste stap moeilijk is, ik heb er 25 jaar over gedaan :oops: maar probeer echt te gaan. Ik dacht dat de tandarts over me zou oordelen, maar dit is echt niet zo, hij was echt heel aardig en hij vindt dit soort behandelingen volgens mij juist leuk. Ook de assistente zat helemaal te genieten toen ze het tandsteen aan het verwijderen was. Ze was helemaal trots op het resultaat.

Groetjes,
Angst en beven