word ook tijd

Author:
shygirly
Posted:
di, 08/04/2009 - 13:51
hoi allemaal

ik ben een meisje van 26 jaar en ik ben al 7 jaar niet meer naar de tandarts geweest..je kan je misschien wel bedenken hoe mijn gebit eraan toe is...het grootste probleem is dat ik al een beetje last van straatvrees had maar nu ik ook amper kan lachen is het helemaal erg geworden ik kom nergens meer door mijn slechte tanden ik schaam me dood.ik heb een hele rottijd achter de rug en dan bedoel ik met eten vooral ik kreeg zo weinig voedingstoffen binnen dat mijn tanden zo hard achteruit gingen toen dacht ik nog ach ik zit het even uit en dan ren ik naar de tandarts maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan dat weet iedereen met geldproblemen.Nu ben ik zo bang en schaam ik me zo...ik weet niet hoe ik het gaat doen maar het moet..ik kan bijna al niet meer kauwen en de kilo's vliegen erook al af en nu hoorde ik als je een verborgen ontsteking heb ofzo in je kaak dan kan het je organen nog aantasten ook!ik hoop dat iemand me kan helpen..misschien heeft hier iemand ook zoiets meegemaakt hier en heeft nu weer een mooie lach zoja deed het veel pijn?maar goed ondanks mijn problemen altijd blijven lachen ookal met een hand ervoor..
groetjes shygirly
10eke10

Hoi Shygirl!

Ik had ook slechte tanden (8 jr niet geweest) en schaamde me ook vreselijk en durfde ook niet meer te lachen. Uiteindelijk toch alle moed verzameld, nieuwe tandarts gezocht en gegaan. Ik dacht echt dat ik boven een kunstgebit moest, maar hoefde helemaal niet. Alles is weer gerepareerd en nu kan ik wel weer lachen. Het geeft meteen weer een stuk zelfvertrouwen.
De behandeling heb ik niets van gevoeld. Prima verdoofd. Dus denk dat je daar niet bang voor moet zijn. De grootste schaamte die ik had was de eerste keer m'n slechte tanden aan de ta te laten zien. Ik had wel vantevoren gemaild en al wat uitgelegd. Dus toen ik kwam wist ze al het één en ander. Dat was voor mij geruststellend.
Ik weet niet of je een ta verzekering hebt, want meestal word er wel een gedeelte vergoed.
Het enige advies wat ik je kan geven is bellen, afspraak maken en gaan!
do, 08/06/2009 - 12:38 Permalink
shygirly

nou ik ben eindelijk geweest...ik kreeg recht te horen dat ik boven beter alles kan weg laten halen dat was wel even een schok....een kunst gebit pffff er schoot recht vanalles door mijn hoofd...valt dat er niet uit dan kan ik nog wel gewoon praten of lachen....ik ben nog maar 26
maar goed het is nou eenmaal zo...van onder kan ik ook beter alles weghalen al zijn mijn voortanden aan de onderkant nog wel goed...misschien kan ik die beter wel laten zitten dan voor de stevigheid van het kunstgebit....
graag zou ik een beetje verhalen willen horen van mensen die ookal zo vroeg een kunst gebit hebben geeft het echt geen problemen?ik moet wel eerst een protese in voordat ik een echte krijg...ik hoop dat alles goed komt het is niet het einde van de wereld....
groetjes kim
do, 10/08/2009 - 18:28 Permalink
Wendy83

hallo,
Ik heb nu sinds 25 september (dus nog geen 2 weken) een boven prothese. Ik ben gister 26 jaar geworden.
Ik ben bang geworden door een behandeling. Daarna werd het achterstallig en vervolgens de ziekte van mijn oudste en jongste kindjes. Ik durfde zelfs niet meer mee naar het ziekenhuis met de oudste. Dan voel je je als moeder zijnde echt vreselijk. Uiteindelijk ben ik naar de tandarts gegaan en die heeft mij doorverwezen naar de afdeling bijzondere tandheelkunde in alkmaar. Daar werd ik heel goed opgevangen en de uitslag was boven alles eruit maar wel onder narcose. Ik was ook ontzettend bang voor de narcose maar het moest echt gebeuren.
Dat is dus bijna 2 weken terug gedaan. Het is zo vreselijk opgeknapt. Helemaal pijnloos is het niet geweest maar het was al tig keer beter als die kiespijn en tandpijn.
Ik begrijp heel goed dat het niet iets is waar je trots op bent maar het is een oplossing en nog best heel mooi. ik heb al veel reacties gehad van mensen dat ze niet eens kunnen zien dat het nep is.
Voor mij is het een enorme opluchting. Ik ben nu hard aan het leren om te eten want dat moet je wel opnieuw leren. Maar stukje bij beetje gaat het beter. Stampot en zachte groente gaan al heel goed.
Ontzettend veel sterkte.
Groetjes en liefs :smt006
do, 10/08/2009 - 19:33 Permalink
shygirly

Hoi

Goed van je dat je het toch allemaal heb doorstaan :P ..ik zelf kom eigenlijk ook nooit meer buiten maar dat heeft niet alleen met mijn tanden te maken...daardoor zet ik geen stap meer buiten maar ik had er al wel een handje van omzelf op te sluiten...Dat lijjk me ook verschrikkelijk dat je je eigen kind niet kan bijstaan..dat gaat ook aan je vreten....wat me vooral tegenzit is dat ik over een maand pas een foto moet laten maken in het ziekenhuis en dan pas geholpen kan worden in januari februari omdat het vol is das best lang nog :cry:
en dat ik een half jaar tandloos moet rondlopen(tijdelijke protese)voordat het echte erin kan..dat word nog wat....
maar enorm bedankt voor je verhaal het lucht toch weer wat op dat mensen het niet zien... heel veel succes verder
liefs shygirly
vr, 10/09/2009 - 12:04 Permalink