wondgenezing na kiezen extractie

Author:
setje71
Posted:
di, 02/10/2009 - 09:28
Hallo bij mij zijn 3 kiezen in de bovenkaak getrokken op 29 januari j.l de 1e dag na het trekken ging me goed af, maar na die dag heb ik zeker 8 dagen enorme pijn gehad, ook had ik last van een opgezette wang en een gevoel als of mijn klieren in mijn keel ontstoken waren. Ik ben de dagen doorgekomen met veel para en iburo en de nachten, daar zeg ik maar niets over.
Nu zijn we inmiddels 1,5 week verder, en de pijn is gelukkig weg, maar nog niet helemaal, slik nu nog 1 a 2 pijnstillers ook heb ik nog steeds als ik mijn mond helemaal open doe pijn in mijn kaakgewricht.
Na enkele bezoeken van de dokter en tandarts is mij gezegd dat het er allemaal goed uitziet, maar het voelt gewoon niet goed.
De kiezen gingen er moeilijk uit, de tandarts heeft letterlijk het zweet op zijn voorhoofd gehad, ik zie daarom ook heel erg op tegen de volgende behandeling van 5 maart a.s dan gaan de andere kiezen er uit( ik krijg boven een volledig gebit)
Ik denk er dan ook over om het misschien door de kaakchirug te laten doen( gaat dit onder narcose) want ben enorm bang!! niet alleen voor de tandarts maar heb ook een angst en paniekstoornis en hypochondri.
Hoelang duurt het eer de kaak helemaal geslonken is en de wond weer helemaal genezen is??
Misschien ben ik nu een beetje ongeduldig?
EvU

Een kaakchirurg zal dit ook niet onder narcose doen in principe. Het is vervelend dat u zo lang die napijn heeft gehad, maar als een kaakchirurg of een andere tandarts dit doet wil dit niet zeggen dat u na afloop er geen last van heeft.

De kaak en wonden hebben ongeveer 3 maanden de tijd nodig om geheel te genezen en het eerste slinken van de kaak op te vangen. De kaak zal echter blijven slinken naarmate de tijd vordert weliswaar in een minder snel tempo. Daarom moet u nog steeds regelmatig op controle komen nadat de prothese is gemaakt.
di, 02/10/2009 - 18:54 Permalink