"wolf"?

Author:
donar
Posted:
do, 10/28/2004 - 12:04
heeft iemand wel eens gehoord van de aandoening "wolf"?
heb zelf een heel slecht gebit en in mijn familie heeft men het over wolf,
zwarte aanslag op blootliggende tandhalzen.
ik moet binnenkort alles eruit laten halen want zo gaat het niet langer krijg nu om de haverklap ontstekingen
maar ben al 15 jaar niet bij een tandarts geweest en durf nu ook niet.
zit een hoop schaamte bij en het feit dat ik nog geen afscheid van mijn oude (rot)gebit kan nemen.
had ik vandeweek eindelijk de moed opgevat om zo'n kliniek te bellen sturen ze eerst een formulier op en dan moet je nog door een ballotage of ze je wel willen hebben als patient!
maar ja zit nu toch te wachten op dat formulier...
wil eigenlijk gewoon eerst eens ff babbelen met een tandarts of zo maar ik laat me altijd afpoeieren door de eerste die ik aan de telefoon krijg en dan geef ik er weer geen vervolg aan, maar ik moet nu echt!
lees hier op de site veel goeds over kerkrade maar dat is 200 km rijden zou er niets vergelijkbaars in de buurt zijn? (dordt)
nou dit ben ik in ieder geval vast kwijt, nu mijn gebit nog... :(
madje

Ik heb wel eens van "wolf" gehoord. Dat je daarbij al je tanden verliest. Maar verder weet ik er niks van.
Maar ik snap wel dat je heel erg bang bent. Vooral omdat je weet dat er alles uit zal moeten. Want het is een hele overgang, van je eigen tanden naar een prothese. Ook al zijn het rotte tanden, het is blijft jou gebit.
Maar op een gegeven moment weet je dat het eigenlijk niet anders kan. Dan doet het alleen maar zeer en heb je er eigenlijk alleen maar last van.

Maar dan moet je wel naar de tandarts. Want hij zal er toch eerst naar moeten kijken. Dan vraagt hij vriendelijk modnje open. En geef jij je diepste geheimen prijs. Die schaamte heb ik ook gehad. Maar daar moet je jezelf overheen zetten. Eigenlijk moet je jezelf niet instellen op schaamte, maar op het einddoel. Een mooie lach met stralend witte tanden. Ook al is het een kunstgebit. Want je weet niet wat overkomt als je weer volluit kunt lachen.

Maar een tandarts bij jou in de buurt. Dat weet ik niet. Ik ben in Kerkrade geweest. Ik heb ruim 100km gereisd om het te laten doen. En is me eigenlijk wel goed bevallen.

Succes met je zoektocht naar een tandarts. Maar laat je vooral niet afpoeieren.

Succes.
do, 10/28/2004 - 21:20 Permalink
de digitale tandarts

Wanneer iemand vroeger lang niet naar de tandarts geweest was en veel gaatjes had dachten ze dat zo iemand wolf in z'n tanden had.
Echter tegenwoordig weten we dat gaatjes ontstaan door de wisselwerking van suiker en bacterien (tandplak) en de (al bijna uitgestorven) wolf heeft er niks mee te maken!
do, 10/28/2004 - 21:26 Permalink