WKB onder narcose,nog steeds klachten (angstpatient)

Author:
Sanduro
Posted:
wo, 07/09/2008 - 18:22
Hallo, sommige vaste bezoekers hier herinneren mogelijk mijn vorige post op dit forum nog. http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=1&t=12500&p=67768&hilit=#p67768

Begin dit jaar heb ik een behandeling onder narcose gehad in een kliniek in het zuiden des lands.
Er werd een WKB afgemaakt die mis was gegaan bij mijn eigen tandarts en 2 kiezen met (beginnende) gaatjes werden ook meteen aangepakt.

Nu is het een half jaar later ongeveer en ik heb nog regelmatig last gehad. Zo erg als het de laatste 2 weken is,is het echter nog niet geweest. De kies waar de WKB op is gedaan zeurt,gonst en doet pijn als ik er tegen tik met m'n nagel. Ook lijkt er wat minieme speling te zijn tussen kies en tandvlees (kies wiebelt beetje).
Misschien is het mijn verbeelding maar de andere 2 plaatsen waar ik daar behandeld ben lijken nu ook af en toe pijn te doen.

Ik heb contact opgenomen met de bewuste kliniek maar kreeg een zeer karige reactie. De tandarts die mij behandeld had kreeg ik niet te spreken. Ze adviseerden me foto's te laten maken bij m'n eigen tandarts waarna ik heus weer bij hen onder narcose behandeld mag worden. Ja om weer zoveel geld aan me te verdienen!!
Hoe kan een kliniek zulke waardeloze nazorg bieden?

De problemen/vragen zijn nu als volgt;
- Ik ben echt panisch dat ik weer een WKB nodig heb.
- Ik durf en wil niet meer naar mijn eigen tandarts terug
- Nieuwe tandartsen die angstpatienten accepteren hebben in mijn omgeving wachttijden,sommigen zijn zelfs weg voor de zomer


Ik hoop zo erg dat de pijn vanzelf weer wegzakt.. maar ergens weet ik wel beter. Ik zie het echt even niet meer zitten. Soms denk ik trek die kies maar gewoon,dan ben ik van het gezeik af :cry:

heeft iemand advies in wat voor vorm dan ook..
Traveller

Wat naar voor je. Maar met die pijn kun je ook niet door. Ik denk dat je twee mogelijkheden hebt:
1. de kliniek nogmaals bellen en aangeven dat je niet tevreden bent met hun reactie, dat je in de problemen zit en graag de behandelend tandarts wilt spreken. Lukt het niet om die aan de telefoon te krijgen, kun je dan daar wellicht een afspraak voor controle maken? De opmerking "foto's bij de eigen tandarts laten maken" vind ik enigszins bevreemdend: zij hebben de behandeling uitgevoerd, nazorg hoort daarbij, dat parkeer je niet bij een andere tandarts, toch?
2. afscheid nemen van deze kliniek en een aardige, vriendelijke en vakbekwame tandarts in je buurt zoeken. Ook tandartsen zonder specifieke angstaantekening kunnen soms verbazend goed omgaan met angstklanten. Niet iedere tandarts heeft een wachtlijst. Wel zul je hiervoor behoorlijk rond moeten bellen en/of mailen, je probleem uitleggen (je angst & het nu ontstane probleem). Een goed begin om de tandarts te vinden die bij je past, is via vrienden. Weten mensen in je omgeving dat je bang bent? Is er iemand die met je mee zou kunnen gaan? Is er iemand die zijn/haar tandarts van harte aan kan raden en jou zou kunnen introduceren bij die tandarts?

Ik hoop dat dit je wat helpt!

Sterkte
Traveller
do, 07/10/2008 - 15:43 Permalink