Witte vullingen en kleurverschil

Author:
Ster
Posted:
di, 03/29/2005 - 09:43
hallo Allemaal,

Ik ben al vanaf mijn kindertijd echt bang voor de tandarts, maar ben nu zover dat ik toch wel halfjaarlijks voor controle ga en laat doen wat nodig is volgens mijn tandarts..

Nu is het zo dat al mijn oude vullingen van mijn kindertijd (dus echt 15/20 jaar oud ofzo) vervangen moeten worden en een gedeelte van mijn kiezen zijn al gedaan. Ik moet zeggen dat het er echt een stuk beter uit ziet, maar de witte vullingen zijn wel een stuk gevoeliger. Nu heeft mijn tandarts vorige week 2 vullingen in mijn voortand vernieuwd en het ziet er echt niet uit!! Er is een verschrikkelijk kleurverschil.. Mijn voortanden vind ik nog erger om te laten doen dan mijn kiezen dus het was al een hele grote stap voor mij om die voortand te laten doen, maar nu is er dat kleurverschil.. Hij zei dat er verder niets aan te doen is, maar een witte vulling hoor je toch niet te zien..?? Het is zo erg dat ik niet eens meer durf te lachen.. Het is ook supergevoelig, maar dat is normaal (toch?) heb ik hier op het forum gelezen.

Wat adviseren jullie? Een andere tandarts zoeken..?? Ik ben bang dat als ik door blijf vragen en hij me vervelend vind en hij me pijn zal doen (geïriteerd is). Hij is snel heel zenuwachtig.

Help!!

Groetjes, Esther
dj

Rot zeg :( :(..

Witte vullingen kunnen behoorlijk lang gevoelig blijven, het kan ook best wat met golven komen en gaan. Normaal gesproken is er niet zoveel op tegen dat gewoon even af te wachten hoe het een paar maanden later is.

Dat kleurverschil is weer een ander verhaal. Kijk, helemaal niet te zien dat is meestal niet echt nodig, het gaat erom dat het niet storend is. Dat er helemaal niets aan te doen is betwijfel ik, ik denk dat in principe een vulling gewoon te vervangen is. Nadeel is dat er meestal wel wat tandweefsel verloren gaat (dacht ik). Misschien kan ook alleen het buitenste deel vervangen worden. Uiteindelijk zijn er natuurlijk oplossingen als facings en kronen maarja dat is nu nog niet slim denk ik..

Ik hoop dat het goed komt..
zo, 04/03/2005 - 22:26 Permalink
Ster

Bedankt voor je antwoord..
Ik heb vandaag eindelijk de stap gezet om mijn tandarts weer te bellen en ga in het spreekuur even langs van de week :roll:
Ik hoop dat hij het simpel op kan lossen, maar ben bang dat alles weer overnieuw moet.. :(
Groetjes, Esther
ma, 04/04/2005 - 13:58 Permalink