wie weet raad?

Author:
jill 1
Posted:
do, 12/01/2005 - 03:14
Hallo allemaal,

Wat ben ik blij dat iemand mij de link van tandarts.nl heeft doorgegeven,niet dat ik dacht dat ik de enige ben met een verschrikkelijke angst voor de tandarts maar het is een geruststelling dat er zoveel info hier op het forum staat.

Ik heb altijd angst voor de tandarts gehad maar de laatste 4 jaar durf ik helemaal niet meer te gaan en wel om de volgende reden;het was elke keer wel een probleem om verdoofd te raken maar de laatste keren begon ik na de verdoving te trillen over heelmijn lichaam en mijn hart sloeg zelfs zo op hol dat de tandarts (in het ziekenhuis)me zelfs niet meer durfde te verdoven omdat hij denkt dat ik allergisch voor de verdoving ben.
Nu moeten er dringen enkele kiezen eruit(afgebroken)en mijn facings moeten vernieuwd,of ik zou eventueel kiezen voor implantaten maar jullie begrijpen het al:
IK DURF IN GEEN ENKELE TANDARTSSTOEL MEER TE GAAN ZITTEN!
Wie o wie kan mij helpen aan een adres in belgie waar ik een volledige behandeling onder narcose kan krijgen?
Het liefst in Belgisch limburg omdat ver reizen voor mij wegens ziekte niet gemakkelijk is.
Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groetjes,Jill
Panfluit

Hallo Jill,

Ik herken je klachten. Zo gauw ik verdoofd word ga ik trillen en slaat mijn hart op hol. Toch ben ik niet allergisch. Sommige mensen reageren zo omdat het lichaam uit angst heel veel adrenaline aanmaakt. De verdoving is eigenlijk ook adrenaline en komt er dan nog bij. Het is een natuurlijke reaktie van het lichaam om op veel adrenaline te reageren met o.a. hartkloppingen en trillen en als dat heel heftig is word je nog banger enz. enz. Door te bewegen gaat je adrenaline gehalte weer wat naar beneden. Bij de tandarts lig je meestal stil, maar je kunt ook vragen of je even mag lopen of wiebelen met je voeten, je vingers bewegen. Als dit de oorzaak is en je weet dat het geen kwaad kan blijf je er misschien ook wat rustiger onder.
Mogelijk ben jij wel allergisch, maar ik raad je aan om dit uit te laten zoeken. Je kunt ook andere dingen krijgen waarbij een plaatselijke verdoving nodig is. Ik geloof trouwens dat er ook andere verdovingsmiddelen zonder adrenaline zijn.
Overigens kunnen mensen met een te snel werkende schildklier ook zo reageren op de verdoving.

Ja, en dan moet de verdoving natuurlijk wel werken anders heb je er nog niks aan. Ik weet dat je in Kerkrade ondanks de narcose evengoed een verdoving krijgt dus als je allegisch bent is dat geen oplossing.

Heel veel succes met het vinden van een oplossing!!!

Groetjes Gabrielle
vr, 12/02/2005 - 12:50 Permalink
de digitale tandarts

Meestal zijn mensen allergisch voor het conserveermiddel in plaats van de werkzame stof zelf. Er zijn verschillende merken op de markt elk met hun eigen samenstelling, dus allergisch voor de een wil nog niet zeggen allergisch voor de andere vloeistof.

Verhoging van de hartslag kan ook een gevolg zijn van de adrenaline in de verdoving. Voorkomen dat het in een bloedvat wordt gespoten door eerst te aspireren, is iets wat de tandarts kan doen en tevens zijn er verdovingen met een ander type vaatvernauwer op de markt.

Zou je bij een allergoloog niet kunnen uitvinden welke verdoving je wel goed kan verdragen?

Met vriendelijke groet.
vr, 12/02/2005 - 13:25 Permalink
Ingrid26

Ik heb ook een te snel werkende schildklier en tril ook enorm als ik in die stoel lig maar bij mij werkt de verdoving wel. Misschien dat het idd wel een allergie is.


Gr Ingrid
vr, 12/02/2005 - 19:15 Permalink
jill 1

Allereerst bedankt voor jullie reacties,ik ben nog aan het zoeken op internet naar een angsttandarts in belgie maar tot nog toe heb ik nog geen gevonden.
Het valt mij op dat er hier in belgie nog weinig of geen info over te vinden is .
In nederland zijn voor problemen van deze aard veel meer tandartsen en klinieken gevestigd en ik heb de indruk dat deze klinieken veel moderner zijn.
Ik kan niet naar een nederlandse kliniek omdat de verzekering dan niet vergoed .
Rest mij alleen nog te hopen dat ik alsnog een tandarts hier in belgie vind want ik moet dringend geholpen worden.

Bedankt allemaal,
groetjes jill
zo, 12/04/2005 - 02:00 Permalink
ron-1

Is erg jammer dat je in Nederland niet vergoed wordt.

In Limburg krijg je inderdaad een aparte verdoving,waar dan ook,NA je infuus voor de narcose,alleen....van deze verdoving voel je dus totaal niks,want je slaapt,ik vindt dat wel even schelen.
zo, 12/04/2005 - 19:30 Permalink
jill 1

Ik ben nu wel heel zeker dat ik alleen durf gaan wanneer ik zeker ben dat de behandeling onder volledige narcose wordt behandelt.
Ben hier in belgie op zoek geweest maar helaas tot op heden niets kunnen vinden,ik heb mijn laatste hoop op het forum gericht.
Ik blijf hopen dat er vandaag of morgen iemand een adres in belgie voor me heeft.

Iedereen alvast bedankt voor de reacties!!!!
do, 12/08/2005 - 22:19 Permalink
Panfluit

Hee Jill,

Per toeval ontdekte ik dat als je je in Nederland laat helpen dat je normaal gesproken van je verzekering vergoed krijgt wat je ook in Belgie voor dezelfde behandeling zou krijgen. Stel dat je hier naar een narcose tandarts gaat, dan krijg je de narcose niet vergoed. Voor vullingen betaald de verzekering dat bedrag uit wat je in Belgie voor een vulling vergoed krijgt. Er schijnen afspraken te zijn op europees gebied hiervoor. Heb je je verzekering al geraadpleegd? Of heb je inmiddels in Belgie een oplossing gevonden?

Groetjes Gabrielle.
di, 12/27/2005 - 17:49 Permalink