wie praat mij even moed in??

Author:
bangekip
Posted:
zo, 09/20/2009 - 00:36
Ik moet volgende week verstandskiezen trekken, maar ben zooooo zenuwachtig... :smt009 :smt009 :smt009 :smt017
Zie er enorm tegen op... eerst ging het nog wel, maar nu het dichterbij komt... slik :cry:
Anoya

Ik heb al mijn verstandskiezen al moeten laten verwijderen en ik heb echt helemaal geen last gehad. Ik heb er twee bij de tandarts moeten laten verwijderen en twee bij de kaakchirurg (omdat ik daar toen al in behandeling was voor een andere operatie).

Zowel bij de tandarts als bij de kaakchirurg voelde de verdovingen een beetje vervelend, maar bij mij heeft het totaal geen pijn gedaan. De onderste zaten wel wat vaster, maar dat schijnt normaal te zijn. Ikzelf heb bij beide behandelingen gewoon mijn ogen dichtgedaan zodat ik niet precies kon zien wat ze aan het doen waren en welke apparatuur er mijn mond in ging, haha.

Zo goed als geen napijn gehad, wel wat last van mijn kaak, maar ik heb bijna altijd last van mijn kaakgewrichten door TMD, en in dit geval moet je natuurlijk wel even met je mond open liggen. Ik had ook al een pijnstiller genomen voor de verdoving uit zou werken, maar volgens mij was dit achteraf niet nodig geweest.
Het enige waar ik achteraf een beetje last van had, was de hechting die de kaakchrirug in m'n tandvlees had gezet. Die trok een beetje, maar dat was ook niet noemenswaardig!

Het viel mij alles mee en als ik er nog meer zou hebben, zou ik ze ook zonder moeite laten verwijderen ;)

Wanneer moet je er heen?
zo, 09/20/2009 - 16:14 Permalink
janevisser

nou wat de vorigen persoon zeg is niet geheel waar ik was 7 jaar niet naar de tandarst geweest omdat ik bang was vanwegen pijn in me boven verstankies heeft mijn moeder me naar de tandarst gesleept nu hebben ze dinsdag 3 verstand kiesen weg gehaald bij de kaakchirurg en het doet verdomt veel pijn ja ik ben gewoon eerlijk ik kan niks eten want dat doet heel erg pijn slikken doet zelfs al pijn als ik jou was zal ik maar al vast wat vloeibaaren dingen in gaan kopen zo als goeie morgen en ijsjes dat verlicht de pijn namelijk ijs en bij mijn is zelfs me onderkaak helemaal blauw en heel erg dik een ijscrompes is ook heel verstandag dat kan je bij de apotheek halen en zekker iduprofen vragen laat mijn als je het wil weten hoe het is gegaan ik moet nog terug komen maar durf echt nioet meer naar de tandarst nu
zo, 09/20/2009 - 17:44 Permalink
sterredag

Bij mijn zijn 3 van de 4 getrokken, waarvan 2 tijdens 1 beurt.

Angstzweet is me spontaan uitgebroken en de kaakchirurg twijfelde of hij wel door wou gaan omdat ik lijkwit zag, maar goed voor mij is dat fenomeen bekend, dus ik stond erop dat het gebeurde, want nu zat ik er al.

Het trekken zelf doet over het algemeen geen pijn, vanwege de verdoving. De napijn kan erg verschillen. Het ligt er maar net aan hoe lastig de verstandskies zit bij iemand.

Wel krijg je als het goed is een receptje mee voor pijnstiller (ibuprofen zakjes, die zijn qua smaak goed te drinken) maak er gebruik van, als je ze niet gewoon meekrijgt, gewoon naar vragen.

Al met al is het achteraf wel meegevallen met de pijn bij mij.
zo, 09/20/2009 - 18:10 Permalink
janevisser

zeg ook niet dat het niet waar is zeg dat het niet geheel waar is iedereen is anders en 9 van de 10 mensen die ik ken waar de verstand kiesen uit zijn getroken hadden heel veel na pijn maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen en moet er wel bij zeggen dat verstand kiesen in je onder kaak pijnlijker zijn dan boven omdat je onder kaak een bewegent gewricht is en meer zenuwen in zitten
ma, 09/21/2009 - 21:46 Permalink
10eke10

Ik denk dat het voor iedereen verschillend is of het pijn doet of niet of hoe lang je er daarna nog last van hebt. Al mijn verstandskiezen zijn gewoon door de ta getrokken en ik heb er nooit last van gehad. Niet van de verdoving en ook niet van napijn. Wel dat het nog een tijdje bleef bloeden en dat het lang duurde voordat de wond weer geheeld was. Ja, mijn tandarts vond hechtingen ook niet nodig.
Ik denk dat je het gewoon moet ondergaan (zal weinig anders opzitten, tenzij je besluit niet te gaan, maar weglopen is ook geen oplossing...) en dan maar kijken wat er daarna gebeurd.
Kom op! Misschien valt het allemaal reuze mee bij jou.
di, 09/22/2009 - 13:20 Permalink
bangekip

Ik ben geweest :smt005 en het viel echt heel erg mee! Ik was zo zenuwachtig, maar de kaakchirurg was super aardig!!! :smt003 Dat scheelt alweer de helft!
Het ergste vond ik de verdoving en het kraken (geluid), maar ook dat viel eigenlijk wel mee.
De napijn is wel vervelend, en aan de binnenkant is mijn kaak dik/ wang ook... maar eigenlijk boeit me dat niet zo.. het gevoel van opluchting (en een beetje trots :smt005 ) overheerst!
di, 09/22/2009 - 14:13 Permalink