Wie heeft er tips voor mij

Author:
Noortje
Posted:
wo, 03/19/2008 - 18:53
Ik ben 7 jaar niet naar de tandarts geweest en heb ook te maken gehad met een eetstoornis.
Mijn angst voor de tandarts heeft te maken met een pijnlijke behandeling zonder verdoving als kind en een operatie bij de kaakchirurg waar ik niet op was voorbereid.

In mijn vakantie is er een kies afgebroken bij het eten van een mueslireep die nu alleen nog met de wortels in mijn mond zit. Dus ik durf mijn mond niet echt meer open te doen. Ik zie ook zwarte plekjes op sommige kiezen en ben heel bang om meer tanden te verliezen.
Ik heb hoge bloeddruk dus denk dat het onder narcose brengen voor mij geen oplossing is.

Ik zit nu te denken om een tandarts via de email te benaderen mijn problematiek helder maken en kijken of ik een eerste afspraak kan maken zonder dat er wat gebeurd om te kijken of het klikt. Ik ben heel bang dat ik naar de kaakchirurg moet omdat er nog maar een puntje van mijn ene kies aanwezig is en deze er dus uitgesneden moet worden. Bij koud drinken heb ik erg veel last.

Heeft iemand tips hoe aan te pakken bij een slecht gebid en toch de poging te wagen bij een normale tandarts en niet ver weg bij de CDC of andere praktijken verweg.
remco21

je zal eerst een vertrouwens band moeten krijgen met je ta maak eerst een afspraak waar je zegt er wort alleen gekeken en gepraat zorg dat je vertrouwen krijg met hem of haar. dat is eigelijk de enige tip die ik kan je geven plus in het kort mijn verhaal.

ik ben zelf twee jaar niet geweest van 18 tot me 20 ongeveer toen moest ik wel omdat er een melkies uit moest is nooit een goede kies gekomen aan de andere kant ook nietwat ben ik nu blij dat die er nog zat en ik nood gedwongen naar een ta moest wand ik kreeg een andere kand van de tandheelkunde te zien kwam er achter dat een behandeling geen pijn hoeft te doen wat was mijn vorige ta een beul zeg een simpel gat boren en ik lag te janken als een klein kind

dus mijn tip zoek een ta die naar je luistert en geduld heeft
su6 met zoeken
groeten remco
wo, 03/19/2008 - 20:57 Permalink
bange_mus

Ik heb op deze site gezocht naar tandartsen die weergaven met angstige patiënten om te gaan en ben zelf op een kleine 20 minuten rijden naar zo'n tandarts geweest.Ik had ook ene kies waar alleen de wortels nog van aanwezig waren. Met een speciaal hulpmiddel kond e tandarts die gewoon verwijderen, heb er vrij weinig van gevoeld. Ook mijn andere ervaring met het trekken en restaureren van tanden is me reuze meegevallen. Wat vooral hielp was het gevoel dat de TA uitstraalde. Hij nam de tijd en deed niets dat ik niet wilde. Nu heb ik weer een compleet gebit en durf weer te lachen. Ook is de ergste angst voor de TA weg, hoewel ik altijd wel huiverig zal blijven. Ik weet nu gewoon dat ik moet gaan om meer ellende te voorkomen. Heel veel succes bij het vinden van een geschikte TA.

Groetjes bange mus :smt006
wo, 04/09/2008 - 08:12 Permalink