wie

Author:
pet
Posted:
za, 08/19/2006 - 14:50
hallo,
pet

zo ik heb het een en ander gelezen over de kliniek
maar ze zijn allemaal zo negatief dat ik weer in een put
ben geraakt best is wat dichterbij dan kerkrade dus dacht
wat gevonden te hebben maar niet dus.

hopeloos lig al een maand wakker en tandpijn wat moet ik nou toch weer doen,
toch maar naar de controle gaan en net doen of alles goed is of wat?

groetjes :smt006
zo, 08/20/2006 - 00:02 Permalink
Moon

Maar lieve Pet wat is je probleem dan?
Kan je dat omschrijven. Je schrijft dat je wakker ligt, maar je hebt het ook over controle en doen alsof het allemaal goed is.

Heb je een tandarts? Hoe is de relatie die je met je tandarts hebt? Waar heb je last van? En wat wil je dat er gebeurt?
zo, 08/20/2006 - 00:02 Permalink
pet

hallo
ik heb een tandarts een aardige maar ja hij vraagt altijd netjes of ik klachten heb en ik zeg altijd nee maar tanden zijn lelijk en lachen is er niet bij dus als ik zeg dat ik geen klachten heb wat moet de tandarts dan doen kijken of ik gaatjes heb en maken maar de rest moet dan eigenlijk ook gedaan worden maar omdat de angst zo groot is durf ik dat niet te melden.
dus erge last van paradontites 1 x behandeling gehad was erg pijnlijk en ben dus gestopt ja daar kan de tandarts dus niets aan doen. ik heb toen gezegd ik ga niet meer terug hij zegt de keus is aan jezelf.
en dat is ook zo.
dacht dan messchien onder narcose de behandeling te laten doen en zo maar de verhalen zijn van best niet zo best dus ja wat moet je dan weer?
groetjes
zo, 08/20/2006 - 07:28 Permalink
Moon

Lieve Pet,

Hmzzz... even controleren of ik je goed begrijp:

1) je hebt pijn, maar hiervan is je eigen tandarts niet op de hoogte?
2) je hebt erg paro en bent na 1 behandeling met de verandere behandelingen gestopt
3) je tandarts vond het goed dat je stopte met de behandeling
4) nu wil je onder narcose behandeld worden voor klachten waar je tandarts niet van op de hoogte is...

Begrijp ik het goed zo?

(vraag me af wat er zo lelijk aan je tanden is als je keurig naar de tandarts gaat )
zo, 08/20/2006 - 10:34 Permalink
minique

Kijk dat je 'nee' antwoordt op de vraag of je nog klachten hebt, kan ik me best voorstellen. Dat is ook heel verleidelijk op zo'n moment, zeker als je zoveel angst hebt. Toch denk ik dat je moet proberen je over die drempel heen te zetten. Misschien kun je hem een brief schrijven en jouw angst uitleggen? Misschien durf je wel een gesprek aan te gaan en hem te vertellen wat jouw dwars zit inzake je gebit als je een briefje bij je hebt waarop je de punten hebt genoteerd die je in ieder geval wil bespreken?

Je schrijft dat je een aardige tandarts hebt, dus wat let je? Misschien de angst dat je emotioneel wordt als je erover praat met hem? Of angst dat hij dan dingen gaat voorstellen om te doen die jij niet aandurft? Maar wat heeft het voor zin om naar Best te gaan als je er al niet over praat met je eigen aardige tandarts? Denk je dat het gemakkelijker is om met een andere tandarts te praten? Of is het puur de gedachte dat het daar onder narcose kan? En heb je al eens gevraagd of de behandeling wegens parodontitis verdoofd kan worden (want dat kan, weet je)?

Ik denk dat je er enerzijds sterker uit zal komen, dat je een enorme stap richting de overwinning van je angst zal doen en dat het ook de relatie met je tandarts heel veel goed zal doen als je het er WEL over hebt met hem... Maar ook dat is jouw keuze.

Sterkte ermee.

:smt006 Monique
zo, 08/20/2006 - 14:26 Permalink
pet

hallo
bedankt voor het reageren!
maar bij mij is de angst niet dat ik pijn of zo lijd
maar dat ik stik met al die aparatuur in mijn mond
dat is zo n angstig gevoel en moet ik overgeven en kokhalzen.
dat is mijn angst.
ik kan goed tegen de prikken en zo maar wat ik al zei het stikkings gevaar
en voor een kunstgebit ben ik ook niet want dan zit daar weer zon gehemelte aan vast dat kan ik nooit hebben en dan ook nog het happen daar maar buiten te laten daar wordt ik helemaal akelig van.
dus ik zal wat moeten en dacht als het onder narcose kan en dan weer naar mijn eigen tandarts ja dat zou een oplossing zijn maar de verhalen vallen me erg tegen.

groetjes :smt006
zo, 08/20/2006 - 22:22 Permalink
minique

Probleem is alleen dat je je nu wel onder narcose kan laten behandelen, maar over een tijdje heb je bijv. weer een gaatje en wat dan? Ga je dan weer onder narcose? Dat is uiteindelijk ook niet echt haalbaar, denk ik.

Weet je tandarts dat je zo bang bent om te stikken? Heb je het al eens verteld aan hem/haar? Alleen als je tandarts ervan weet, kan hij/zij er rekening mee houden!

:smt006 Monique
ma, 08/21/2006 - 12:35 Permalink