Welke middelen gebruiken jullie voor een tandartsbezoek?

Author:
Lampie
Posted:
do, 08/30/2007 - 13:48
Hai, ik ben een enorme angsthaas voor de tandarts.

Ik ga wel nog steeds, maar daar is ook alles meegezegd.

Heb vroeger hele vervelende dingen meegemaakt bij de tandarts en dat werkt nu nog door.

Heb nu al een soort angsttandarts en daar gaat het een stuk beter bij. Maar nog ga ik niet zonder valium op daarheen.

Morgen moet ik het tweede gedeelte van een WKB en ben nog zenuwachtiger dan normaal. Zit nu al aan de valium. Heb edelstenen om me nek, Jomandakaartje in mijn broekzak, naast mijn zakdoek gedrenkt met basilicum. :smt017 :smt003

Ik ben echt errug! Spray mijn kamers geregeld met basilicum/lavendel en pepermunt. Sprenkel dit ook op mijn hoofdkussen. Heb plantival en passiflora aangeschaft enz. enz. Heb een lijst met positieve affirmaties en neem mijn MP3 speler mee.
Ook neem ik van te voren een pijnstiller en domperidon (tegen misselijkheid in). Nux Vomica gebruik ik ook regelmatig als ik misselijk ben van de stress.

Als het echt niet meer gaat, wil ik naar een narcosetandarts maar tot nu toe lukt het nog zo.

Zijn jullie ook zo erg?
alscho28

jeetje. niet zo veel fixeren. zijn vervelende bezoekjes maar tis beter wel te doen.
gewoon heen gaan en zien wat er gebeurt.
voor je het weet is het klaar. ik denk niet dat rituelen die jij uithaalt veel uithaalt. ik denk dat je meer zelfvertrouwen zou moeten kweken. dat haal je niet echt uit dingen... lijkt mij. ik kan het mis hebben.

misschien is het geloof in God wel iets voor jou. dan weet je dat je er iig niet alleen voor staat. dat helpt ckers.

suc6
do, 08/30/2007 - 13:54 Permalink
hello jozefien

ach Lampie toch, wat een mooie rituelen! ik neem altijd 2 plantivaltabletjes van VSM, daar word je rustig van. Een wkb afmaken stelt niets voor, ik moet vlg week! alleen lastig dat je zo lang moet zitten dat is alles. Ik vind het ook vervelend hoor, vandaar toch die 2 tabletjes, ook Recue Remedie van de Bachbloesem zou je voor je bezoek kunnen sprayen. Sterkte! :smt006
do, 08/30/2007 - 18:52 Permalink
Lampie

Ach ja, de rescue-spray was ik nog vergeten :smt003

Ikzelf heb het idee dat die plantivaltabletten niks bij mij doen.

En ja, ik ben zeker te gefixeerd. Probeer het ook niet te doen.

Ik maak me meestal drukker dan nodig is. Ik heb het idee dat als ik me niet genoeg op het ergste voorbereid heb, het dan tegenvalt. Bullshit, I know.

Wow, wilde dat ik dat kon, zonder iets.

Nee, ik beval toch liever! :roll: Wish me luck tomorrow!
do, 08/30/2007 - 20:33 Permalink
Lampie

Nou, ik wil jullie niet bang maken, maar het was een regelrechte ramp.

Zal jullie de details besparen. Tandarts was erg vriendelijk en begrijpend. Cofferdam liet steeds los enz. enz.

Eind van het liedje is 1uur in de stoel en ben nog net zover als daarvoor. Hij kon moeilijk bij de kanalen komen enz. Zou nog veel moeten gebeuren aan die kies.

Ik brak op dat moment in tranen uit. Ik trek dit niet meer. Heb nu met hem afgesproken dat ik met Alphen a/d Rijn ga bellen, en of ie dat niet vervelend vind (ook een angst van mij). Hij was heel begrijpend, ik blijf iig bij hem onder controle en mss gaat gaatjes vullen ofzo nog wel.

Toch wel een opluchting. Nu moet ik dus een afspraak maken met de narcose-tandarts. Moet eerst nog even bijkomen zeg...................................wat een ellende.
vr, 08/31/2007 - 10:52 Permalink
Lampie

Heb nu wel weer flink kiespijn. Baal als een stekker. 1 uur ellende en weer pijn en verder niks opgeschoten..... :smt013
Hij kan het natuurlijk wel zelf nog afmaken maar ik trek dat niet meer. Ben dagen/weken van de leg, zeg maar gerust panisch.

In Alphen doen ze volgens mij alle tandartsbehandelingen. Dus ook WKB. Narcose is idd wel prijzig (krijg je dus niet vergoed).
Heb al contact gehad met Alphen a/d Rijn en ik hoef als mijn tandarts de net gemaakte foto's en een verwijzing naar hen opstuurt niet meer voor de intake. Scheelt weer een ritje.

ps thx voor je lieve woorden Jozefien, doen me echt goed. Nu heb ik ook het idee dat het zo heeft moeten zijn. Het hoge woord is eruit. Wilde mijn tandarts nl., niet kwetsen (zo voel ik dat). Denk dat dit de beste oplossing is voor ons beiden. Iig voor mij wel. Het beheerst onderhand mijn leven.
vr, 08/31/2007 - 23:44 Permalink
hello jozefien

Hi Lampie, moest net wel even glimlachen om mijn eigen zinnetje hier een stuk boven: "het afmaken van een wkb stelt niets voor " :smt013 , dacht ik ook echt, ja het kan lang duren dat wel, soms moet je nog een keertje terug. maar dat jij nou net die pech hebt... het maakt me niet vrolijk..dinsdag moet ikzelf :smt005 Voor de pijn kun je het beste paracetamol met ibrufen of naproxen nemen. sterkte :smt006
za, 09/01/2007 - 00:37 Permalink