Weet het niet meer

Author:
okky
Posted:
do, 07/15/2004 - 08:55
Goedemorgen allemaal,

Zal eerst even iets over de voorgeschiedenis zeggen, ben door de schooltandarts al slecht behandeld, later bij de gewone tandarts had ik altijd iets en bleek ik bovendien moeilijk te verdoven, heb tot 3 maal toe bij een angsttandarts gelopen helaas zonder resultaat.
In 2002 heb ik mijn bovengebit en laten trekken onder narcose bij schuite(rotterdam).
Daarna weer bij een gewone tanderts gekomen dit ging redelijk ik heb nog 10 tanden/kiezen onder, het ging weer mis na 2 zenuwbehandelingen de 1 was direct al niet goed en moest voor een apex..... naar de kaakchirurg wat heeft die man me zeer gedaan echt niet te beschrijven.
Nu echter is die kies nog niet goed en moet hij eruit(oeps).
Aan de andere kies met zenuwbehandeling moet ik nu eingelijk ook een apex..... ondergaan maar na ervaring met de 1e keer ga ik dus echt niet.
Nu heb ik besloten en overleg gehad met mijn eigen tandarts om weer naar schuite te gaan en 4 kiezen onder narcose eruit te laten halen.
En nu denk ik kind(nou ja 31 jaar) stel je niet aan om voor zoiets naar hun toe te gaan.
Wat vinden jullie.

Groetjes een bange en onzekere okky :smt006
HelpMe

Okki,

Ik zit met een vergelijkbaar probleem. Ik ben helemaal niet te verdoven. En ik heb in Kerkrade mijn gebit laten restaureren onder narcose.
Maarja, die tanden zitten er nog wel, dus er kan nog van alles aan gaan mankeren. Ben pas geleden op controle geweest (ook in Kerkrade) en toen konden ze gelukkig niks vinden.
Maar die dag komt dus wel een keer. De tandarts in Kerkrade verzekerde mij dat hij mij wel zou kunnen verdoven, maar ik heb inmiddels zo'n schik dat ik het niet vertrouw. En om nou voor 1 gaatje onder narcose te gaan.... Alleen al financieel gezien verklaar ik mezelf dan voor gek.

Als jij je er prettig bij voelt om het nu weer onder narcose te laten doen, dan moet je dat gewoon doen. Niks kinderachtigs aan. Er zijn 800.000 mensen in Nederland die NOOIT naar de tandarts gaan omdat ze bang zijn. En er zijn nog veel meer mensen die ook heel bang zijn en toch gaan. Je bent niet de enige. :wink:
do, 07/15/2004 - 09:43 Permalink
Missy66

Lieve Okky...

Wat wij vinden...?
Lieverd het gaat erom wat jij voelt... !! niet om wat andere vinden...
Voel je eigen gevoel en als dat angstig en onzeker voelt dan is dat zo, dan kunnen "wij" alleen maar proberen om jou gerust te stellen en samen te werken aan dat gevoel... je proberen wat moed in te praten en een luisterend oor te bieden...
En daar is niets kinderachtigs aan...

Als je toen vertrouwen had in Schuite en je geweldig voelde bij een narcose behandeling dan moet je er nu ook weer voor gaan...
De gezondheid van je gebit staat bovenaan...

Ik kan me voorstellen hoe het in de afelopen periode voor je verlopen is...
Dit (wat jij schrijft) is nl ook mijn angst...
Ik ben na 21 jaar niet te zijn geweest nu eindelijk weer geweest, onder narcose in kerkrade (2 behandelingen) mijn gebit is nu weer 100% in orde (bijna dan want mijn ontbrekende kiezen worden in januari voorzien van een frame)
Vele in mijn omgeving "zeggen/denken" nu dat ik naar een tandarts hier de buurt ga voor controle, maar neeeee ik heb vertrouwen in Kerkrade en blijf dus lekker daar, daar voel ik me op mijn gemak, ik moet er idd niet aan denken dat er door een klein stom iets 9door een vreemde/andere tandarts) weer wordt verknald wat ik net stap voor stap aan het opbouwen ben...
En daar wil ik helemaal niet mee zeggen dat er geen andere/betere tandartsen elders zijn, ongetwijfeld wel, maar ik wil voor "mijn gevoel" dat niet verprutsen...

Dus Kanjer dat je er wat aan wilt laten doen, en dat je het weer aandurft is toch heel erg knap, en je hebt het met je huidige tandarts overlegd, gewoon doen dus als jij je daar prettig bij voelt...
Volg altijd je gevoel, we horen het van je he...?

Liefssssssssss Carin
do, 07/15/2004 - 11:53 Permalink
admin

Lieve Okky,

Missy66 heeft het weer eens heel goed weten te verwoorden. Wat is het toch een lieverd. Inderdaad zou ik ook willen zeggen, ga weer onder narcose en laat je gebidje in orde maken. Veel van ons hebben nare ervaringen bij school- of gewone tandartsen. De gedachte dan je zou aanstellen moet je al helemaal opzij schuiven. Niemand kan in jouw lichaam kijken wat daar aan de hand is op het moment dat je bang bent. Enne, KINDJE, probeer nog éénmaal vertrouwen op te bouwen jegens een tandarts. Laat het gewoon onder narcose gebeuren. Je hebt al ervaring en weet dat het een fijne en vooral pijnloze oplossing is. Wat wij vinden is niet van belang. Belangrijker is hoe jij je voelt en hoe jij dit wilt meesteren. Het lukt je......zeker weten...... Neem tijd en berijd je heel goed voor. Makkelijk gezegd na al die nare ervaringen. Toch denk ik dat je dit aan kunt. Je hebt al veel hordes genomen. Narcose-behandeling, angsttandarts en ook nog een kaakchirurg. Dat moeten menig persoon jou nog na doen. Jij komt hier zeer zeker uit.

Veel sterkte,

Marcel
do, 07/15/2004 - 16:50 Permalink
okky

Hallo lieve mensen :D

Het doet me goed dat jullie me begrijpen en zelfs steunen echt geweldig.
Nou ik heb schuite inmiddels gebeld en kan 26 augustus al terecht voor de behandeling onder narcose er gaan zowel links als rechts onder 2 kiezen uit tot aan de hoektanden, en misschien de hoektanden ook nog maar dat ligt aan de foto.
Dat is dan ook het enigste wat ik zelf nog heb 4 of 6 tanden :cry: , zie er als een berg tegen op maar zal blij zijn als ik het heb laten doen denk ik.

Wou jullie dit toch even laten weten, en wil iedereen die nog een keuze moet maken veel succes en sterkte wensen.

Liefs van Okky :smt006
wo, 07/21/2004 - 19:54 Permalink
Missy66

hoi Hoi Okky...

Heel erg goed dat je het ons laat weten... dan kunnen we aan je denken op de dag dat je behandeling is... 26 augustus is al lekker snel... probeer er rustig naar toe te leven, natuurlijk voel je angst en spanning maar laat het een gezonde spanning zijn...
Ik vind je heel dapper enne als alles achter de rug is weet ik zeker dat ook jij heel trots op jezelf bent...

Suc6 en sterkte en hou ons op de hoogte he...
Liefsss Carin
wo, 07/21/2004 - 20:04 Permalink
admin

Dag Okky,

26 augustus, heerlijk dat je zo snel terecht kunt. Het komt allemaal goed hoor! Net wat Missy66 al zegt, leef er rustig naar toe. Probeer je niet al te gek erover te maken. Je hebt een hele goede en moedige stap gezet richting herstel van je gebit. Geweldig.........Ik heb wel een klein tipje voor je - bij mij werkte dit best goed - Ga de donderdag ervoor eens lekker uit eten, schakel totaal af, ga naar de film of doe iets gezelligs met vrienden. Zoek zoveel mogelijk afleiding vlak voor je moet gaan. Uiteraard zul je zeggen dat je hier helemaal geen zin in hebt op dat moment. maar je zult zien dat als je afleiding zoekt en probeerd leuke dingen te doen met andere mensen dat het een stuk makkelijker toeleven is naar die datum. Ook op 26 augustus, afhankelijk van de tijd dat je geholpen zult worden, zoek afleiding... En verder, praat zoveel mogelijk over je angst, spui het eruit. Dat lucht op.

Héél véél sterkte en ontzettend veel succes,

Marcel
wo, 07/21/2004 - 20:33 Permalink
okky

Hoihoi,

Nog een paar(8 uur) en we gaan richting rotterdam begin hem nu wel te knijpen, laat jullie weten hoe het is gegaan.

Groetjes Okky
wo, 08/25/2004 - 22:44 Permalink
minique

Ik hoop dat je dit nog leest, denk eigenlijk van niet, maar toch: veel sterkte en succes! Ik ga nu voor je duimen!

Groetjes,
Monique
do, 08/26/2004 - 08:10 Permalink
okky

Bedankt voor de reacties, ben inmiddels geweest gelukkig ben ik er weer van af.
Er zijn dit maal 4 kiezen getrokken ze vonden dat ik nare wortels had erg lang en met een soort van weer haken eraan, dus mijn mond is redelijk stuk en gevoelig nu.
Nu alles maar eens laten genezen en kijken hoe het dan blijft gaan misschioen dat ik dan een plaatje of iets dergelijks moet heb nu namelijk nog maar 6 tanden over, iemand daar misschien ervaring mee?

Vriendelijke groet okky
vr, 08/27/2004 - 13:09 Permalink
madje

Okky.

Nou ik kan je een hand geven. Ik heb 1 tandje meer dan jij. Ik heb er nog zeven. Mijn bovengebit ben ik helemaal kwijt. En mijn ondergebit. Heb ik alleen de voortse rij tanden. Ik heb geen kiezen meer.
Ik heb wat ze noemen een partciele prothese. Dus rusten de kiezen op het tandvlees, net als een kunstgebit, maar rusten ze ook op de paar tanden die ik nog heb.

Ik heb mijn boven-gebit en mijn onder-gebit nog niet zo lang. Dus kan je daar moeilijk antwoord op geven. Loop er zelf nu een maand mee rond. Bij mij is de hele behandeling gedaan onder narcose in 1 keer.
Ik kan er nu goed mee overweg. Maar heb toch een paar dingen moeten accepteren. Er wil nog wel eens voedsel onder kruipen. Op zich geen ramp, maar daar moest ik aan wennen. Ook de kauwkracht is nu afgenomen. Nootjes en pinda's waag ik me nog niet aan. Het is voor mij een hele verandering. Maar ik ben een eigenwijs iemand, dus eens zal ik weer nootjes en pinda's eten.
Ook klappert het soms een beetje, maar zoals ik al zei, het moet nog aangepast worden. Plakkerige dingen als kauwgum en toffee's enzo. Daar waag ik me niet aan.
Taai vlees of grote stukken appel, dat is ook nog een probleem. Maar ook dat zal straks wel beter gaan.
Vooral in het begin is het wennen.
za, 08/28/2004 - 03:47 Permalink