Weer lachen

Author:
Masrewi
Posted:
za, 03/13/2010 - 11:17
Hallo,

Ik ben vorig jaar weer voor het eerst naar de tandarts gegaan, nadat ik 5 jaar niet heengeweest was uit angst. Zelf heb ik de afspraak nog geen eens gemaakt, mijn vriendin deed het voor me. Watje he :) De eerste keer dat ik daar kwam heb ik ook lopen janken als een klein kind, mijn hele lijf trilde van angst, mijn rug kletsnat van het zweet. De tandarts vertelde me dat een puur alleen een controle was, om te kijken in welke staat mijn gebit was. Daar werd ik iets kalmer van.

De behandelingen die daar op volgden werden de gaatjes gevuld. Ik geloof dat ik iets van 9 a 10 gaatjes had, het zweet brak me uiteraard weer uit. Mijn gedachten gingen alweer naar die injectie naald en het boren. Bah. Gelukkig had ik alles zelf in de hand, tandarts stopte als ik dat aan gaf, de assistente hield constant mijn hand vast. Na elke behandeling werden de spanningen wat minder. Nog een behandeling te gaan en ik "mag" weer naar een gewone tandarts! Goed, ik zal altijd wel een beetje gespannen zijn, maar dat is gezond denk ik dan maar. Vraag je tandarts te stoppen als jij dat wilt.

Nu wil ik nu dit allemaal achter de rug is mijn tanden laten "bleken", is voor mij een grote stap weer.Maar het zorgt er misschien voor dat ik weer een beetje vaker kan lachen, zonder mijn lippen op elkaar te houden.(zien een beetje behoorkijk geel, ben nu gestopt met roken) Hier heb ik een aantal vragen over:

-Doet zo'n behandeling pijn?
-Is het niet gevaarlijk?
-Zelf doen of laten doen? (even duur?)
-Bedrijf in Noord Holland?
-Wat kost een behandeling en hoe vaak moet je heen? (kan ik er voor gaan sparen)

Ik hoop dat jullie mij wat informatie kunnen geven, en voor degene die niet durven of voor de eerste afspraak weer gaan, zet je er overheen, probeer geen excuus te vinden om niet te hoeven. Werkelijk schraap alle moed bij elkaar, de tandarts/assistente is er om jou te helpen.

Groet,
Smiek85

Bleken van het gebit kan op vele manieren. Vraag je tandarts welke manier zij gebruiken. Je kan dan Googlen hoe het werkt en wat de gevolgen zijn (indien aanwezig natuurlijk). Hou er wel rekening mee dat vullingen niet meebleken. Ik kan uit je tekst niet opmaken of het om vullingen in je kiezen zijn of dat het ook je voortanden betreft. Hou dat wel in je achterhoofd. Het zou zonde zijn je tanden te bleken terwijl er dan allemaal (gele) vullingen zichtbaar worden.
do, 04/01/2010 - 19:18 Permalink