Weer een stap(je) in de goede richting!

Author:
ibrilman
Posted:
di, 08/22/2006 - 21:22
Sinds eind december vorig jaar ben ik behandeld bij een angsttandarts, en sinds eind mei ga ik weer naar een reguliere tandarts. Ik weet dat ik nog twee gaatjes heb, maar aangezien de angsttandarts al 2 gaatjes had verholpen, is het wel enigszins eng maar daar zie ik niet meer zo tegenop.
De vorige keer is bij de tandarts weer tandsteen verwijderd. Dit wil ze de volgende keer ook weer doen, voordat ze een gaatje gaat behandelen.
Ik moest over twee maanden weerkomen. De receptioniste is daar 's middags nooit dus ik moest bellen voor een afspraak. Wegens vakantie kon ik geen afspraak maken, ik kreeg een antwoordapparaat. Ik heb opgeschreven wanneer ze bereikbaar waren en dat naast de telefoon gelegd. Gisteren kon ik weer bellen. Ik kwam thuis en heb er niet teveel bij stilgestaan. Ik dacht zelfs, achteraf tot mijn verbazing: 'o ja, de tandarts is weer terug. Laat ik even een nieuwe afspraak maken.' Zonder zenuwen, ik belde 'gewoon'. Dacht wel even: o als het maar niet zo snel is... toch weer de aard van het beestje. :P
De volgende afspraak is 26 september. Ik keek er zelf van op dat ik er VOOR HET EERST geen echte moeite meer mee had om zelf te bellen voor een afspraak. Dat is me echt nog nooit gebeurd.
Het is echt zo bevrijdend als je eenmaal langzamerhand over de tandartsfobie heen leert te komen... dit had ik nog niet durven dromen toen ik in december voor het eerst in 10 jaar weer naar de angsttandarts ging!
Mijn moeder was er trots op en stiekem ik zelf ook wel:) Het is toch weer een volgende stap in de goede richting.

Groetjes, Ingrid
saskia27

:smt023 :smt023

hey hey.
echt super!!!!!!!!!!!!!!!
ik vind het echt heel knap van je dat je al zo ver bent gekomen. ik neem mijn petje af en heb veel bewondering voor je. echt top

groetjes saskia
di, 08/22/2006 - 22:20 Permalink
Moon

Lieve Ingrid,

Had je bericht helemaal gemist. Wat goed van je zeg!!! Wauw!!! :smt023 Ik weet nog heel goed hoe angstig je was en nu zelfs bellen zonder angst! GEWELDIG!!! ik vind je een kanjer!!!!

:smt026
wo, 08/23/2006 - 17:57 Permalink
bange_mus

Je hebt het allermoeilijkste bereikt dat er te bereiken valt: je angsten overwinnen. Hartstikke knap :smt038 :smt038 :smt038
wo, 08/23/2006 - 21:14 Permalink