Wat zou jij doen?

Author:
Bliepmiep
Posted:
di, 08/24/2004 - 22:14
Afgelopen weekend kwam ik mijn nichtje weer eens tegen. Zoals ik altijd naar gebitten kijk, keek ik dit keer ook naar die van haar. Maar tot mijn grote schrik zag ik dat er een groot stuk van haar voortand af was. Ik denk zeker 1/3 in de lengte. Zelf probeerde ze het natuulijk te verbloemen.

Nu ben ik zelf ook pas net weer een half jaar aan de tandarts, ben natuurlijk hartstikke trots nog steeds. Maar ik wil niet dat mijn nichtje haar gebit zo verwaarloost.
De hele middag vroeg ik me af of ik er over zou beginnen, ik ben immers ervaringsdeskundige op het gebied van 'niet naar de tandarts gaan'. Ik ben dit gesprek niet aangegaan.
Van haar moeder hoorde ik, dat haar vullingen er steeds uitvallen en omdat dit steeds zo is, ze niet meer naar de tandarts wil. En jullie weten uiteraard allemaal dat van uitstel afstel komt.

Dus; wat zouden jullie doen als jullie in mijn schoenen stonden?
Moon

Ik zou het bespreekbaar maken... dat ik haar begrijp en veel van haar problemen herken en hoe zij zich voelt... eventueel mijn verhaal vertellen en duidelijk maken hoe ik er doorheen ben gekomen....

Hoe oud is je nichtje????
wo, 08/25/2004 - 13:27 Permalink
Louisette

Ik zou het in 1e instantie aan haar ouders overlaten, mocht dit niet lukken dan zou ik er zelf over beginnne met haar op een "ontspannen"manier zonder haar extra angstig te maken gezien je eigen ervaring, dit kan een kind nog angstiger maken dan dat ze al is.

kan me wel voorstellen dat jij als oudere (ervaringsdesk) je bezorgt maakt.

Succes iig
wo, 08/25/2004 - 16:33 Permalink
Moon

Ik was zelf ook 22 toen ik weer naar de tandarts ging en vond het doodeng... maar ik dacht dat ik de enige was die niet naar de tandarts ging... valt dat even mee!!!!

Je zou eventueel jouw tandarts kunnen bellen en vragen of ze nog patienten aannemen... mocht je dan met je nichtje gepraat hebben en ze wil naar de tandarts... kan je haar zo het nummer geven! (heeft ze ook geen excuus meer ;)) Ik zou haar wel zelf laten bellen!!!

Je kan natuurlijk haar ook het adres van deze site geven... Dan kan ze zelf goede verhalen lezen en weet ze dat ze niet de enige is met haar probleem... ook kan ze steun krijgen van mensen op punten waarop zij dat nodig heeft!!!!
wo, 08/25/2004 - 17:20 Permalink