Wat nu??

Author:
brokkenpiloot
Posted:
wo, 04/01/2009 - 16:46
Ik zal jullie de lange details van mijn verhaal besparen en de verkorte versie plaatsen.

November afgelopen jaar, tandarts controle. Na 10 minuten in de wachtkamer, het gevoel dat ik een zwembad liep vollopen en ieder moment van de stoel af kon glijden door angstzweet, was ik aan de beurt.

Ze keek en constateerde 2 kleine gaatjes. Deze moesten gevuld worden. Om te voorkomen dat ik zou zeggen : 'ik maak een vervolgafspraak', en vervolgens niet meer terug zou komen heeft ze besloten ze tegelijk te vullen. De verdoving is het probleem niet geweest, maar toen moest er geboord worden. Dus mijn tandarts met mij afgesproken, 3 tellen boren, dan pauze. Na heel veel tranen en een ondertussen toch goed overlopend zwembad aan zweet, ging het zo goed en kwaad als dat het kon gaan. Tot de laatste 3 keer boren. Ze deed beide gaatjes tegelijkertijd. 1 links en 1 rechts. De linker deed bij de laatste keer boren wat pijn, maar de rechter... de laatste 3 keer boren schoot ik bijna door het plafon! Haar verklaring: de vulling zit wat dicht op de zenuw.

Nu zitten we in april, nogsteeds heb ik recht last met kauwen en hele lichte last met warm en koud. Ondertussen begin ik mij af te vragen of dit normaal is met een witte vulling.

Ook ben ik in de tussentijd een heel ziektebeeld afgegaan, hoop artsen bezocht, ziekenhuis in en uit en er is geconstateerd dat ik CMD heb op myogene en arthrogene basis. Na 3 weken niet kunnen eten gaat dat ondertussen iets beter. Ben vorige week op controle geweest, en ondanks al mijn pijnklachten had ik geen gaatjes en was er tandheelkundig niets te ontdekken. Die gevoelige kies zag er goed uit dus ik moet er mee om leren gaan.

Van mijn fysiotherapeut heb ik te horen gekregen dat de kies/kaakpijn die ik voel erbij hoort. Na heel veel twijfel, angst en huilbuien heb ik besloten een soort second opinion aan te vragen bij een andere tandarts. Voor de zekerheid, omdat ik zeker wil weten dat het niet aan mijn kiezen ligt. Die afspraak heb ik morgen. Zit nu alweer te trillen van angst, wensend dat ik hem nooit had gemaakt. Maar met mijn klachten weet ik het ook niet meer.

Het komt in aanvallen en vlagen. De pijn in mijn linker onderkaak, heel warm gevoel, veel speeksel, steken, drukkende pijn. Volgende dag is het weer weg en heb ik een ander gevoel. Een pijnlijk, hol, rotgevoel in mijn kiezen, alsof het precies in het midden zit. En niet bij 1 kies nee 2, en soms zelfs boven en onder, de ene keer weer links en de andere keer weer rechts. Onwillekeurig wisselt dit zich af. Alsof er vanalles aan vast geplakt zit en je haalt het weg.
Ben bang voor wat de tandarts zegt, of gaat doen, of dat ik met de pijn moet leren leven.

Wat ik me nu afvraag, herkent iemand dit? En hoe is dit toen opgelost? Want ik vraag me toch af hoe ernstig ik me moet voorbereiden op morgenochtend.