Wat nieuwtjes

Author:
ibrilman
Posted:
ma, 09/25/2006 - 23:42
Hallo,

morgenmiddag heb ik weer een afspraak bij de tandarts. Een paar weken geleden vond ik het al heel wat dat ik zonder spanning of zenuwen kon bellen om een afspraak te maken. Het enige wat ik dacht was 'als het maar niet zo snel weer is'. Aard van het beestje, zullen we maar zeggen.
Het is nu half 12 's avonds, om 13.40 heb ik de afspraak. Wat denk je? Ik ben nog niet eens (echt) zenuwachtig!!!! :D
Ik kan het zelf bijna niet geloven...Een tijdje geleden dacht ik: sinds ik bij de angsttandarts ben behandeld denk ik dat ik zo'n 70-75% heb overwonnen. Vorige keer ging het behoorlijk goed (ik schiet alleen echt in de stress van dat haakje, brr!), we konden samen nog lachen. Het is alleen waarschijnlijk weer voor een gebitsreiniging. Vorige keer was het uitgebreid, naar mijn idee is het nu in elk geval minder. Hoop ik. Ik voel me nog steeds 'rustig'!
Ik bedenk me ook steeds hoe heerlijk dat morgen weer zal aanvoelen om weer zo'n echt frisse mond te hebben. En het gevoel zodra ik daar weg ga, dat de spanning/stress weer helemaal weg is...
Een collega vertelde vorige week dat ze ook van plan was weer stappen richting tandarts te maken, sinds lange tijd. Er was spoed bij en de volgende dag had ze al een afspraak. Ik heb haar mijn verhaal verteld, en heb tips voor haar uitgeprint en telefoonnummers en adressen opgezocht. Een andere collega toonde al veel belangstelling. Later vroeg zij me of haar broer me eens mocht bellen, die had hetzelfde probleem.
Zoals jullie misschien weten ben ik vorig jaar bij een gebedsgenezingsdienst geweest. Dit heeft al enorm geholpen tot hoever ik al in 9 maanden ben gekomen! Ik begin werkelijk te geloven dat het nu zo door God geleid wordt dat ik nu anderen kan helpen met de angst die ik zelf ook ken. (die hierdoor zelfs minder mee lijkt te worden nu ik anderen hierin tot steun kan zijn!)
Mijn ouders zijn heel trots en mijn moeder zei dat het nu echt een gigantisch verschil is. Eerder had ik dagen van tevoren al huilbuien als ik voor controle naar de kaakchirurg moest. En moet je nu zien... Hier ben ik echt superblij mee. En een behandeling zal vast minder lang duren als je minder gespannen bent. Ik neem wel een tabletje Oxazepam 2 uur van tevoren, dat helpt ook echt. Maar dit is voor mijn gevoel een hele nieuwe overwinning. Ben benieuwd hoe het morgen gaat.

Ingrid
alscho28

Hey Ingrid wat gaaf dat je zo ermee om kan gaan. Wat een overwinning.
En jazeker God gebruikt elke situatie zodat jij ook andere mensen kan helpen met deze problemen. Gaaf dat het zo gaat.

En hoe is het trouwens gegaan?

groetjes Alfred
di, 10/03/2006 - 08:42 Permalink