Wat moet ik nu doen?

Author:
Susaa
Posted:
vr, 09/10/2004 - 15:37
Ik ben een tijd geleden in kerkrade geweest en zou onder narcose behandeld worden en voor die afspraak zou ik nog gebeld worden.

Ondertussen..., zijn mijn ex en ik alweer een tijdje bijelkaar, willen weer gaan samen wonen, wat blijkt nu? Dat we een kindje gaan krijgen, we zijn er allebei superblij mee, een nieuwe start een kindje erbij, het gaat zo goed!

Maar, dat betekent dus dat ik niet onder narcose behandeld kan gaan worden de eerst komende 8 maanden! Daarna ben ik met borstvoeding bezig.

Sinds gisteren heb ik ineens verschrikkelijke kiespijn, aan de kies die eruit moet, (rechterkant) ook aan de verstandskies die eruit moet (rechterkant) en nog een gaatje in een hoektand (ook aan de reschterkant) alles rechts doet nu pijn, ik kan geen paracetamol blijven slikken ivm de zwangerschap en ben aan het spoelen met zout.

Ik heb vandaag naar kerkrade proberen te bellen, ook omdat ik de afspraak ook nog niet doorgekregen heb en door te geven dat ik geen narcose mag, te vragen wat ik moet doen met de pijn en hoe dit op te lossen. Maar ik krijg antwoordapparaat.
Ik wil dat die 2 kiezen zsm worden getrokken en dat gaatje wordt gvuld, dan maar zonder narcose, ik ben superkleinzerig en ben een wrak als ik pijn heb.
Hebben jullie nog tips over hoe dit aan te pakken? Ik wil niet dat ik straks bij een noodtandarts zit omdat ik verga van de pijn. Ik vond het al erg genoeg dat ik mijn mond in kerkrade open moest maken....


Liefs Suzanne
scaredycat

Hoi Susaa,

Ten eerste natuurlijk vast gefeliciteerd met je zwangerschap!
Balen dat dat je narcose-plannen in de war stuurt, dat wel.

Als je Kerkrade niet aan de lijn krijgt zou ik ze een email sturen.
Het is mijn ervaring dat ze daarop heel snel reageren.

Voordeel voor jou is dat je rustig de tijd kunt nemen om je mail
op te stellen, zonder de eventuele zenuwen omdat je tegenover
iemand meteen antwoorden moet kunnen geven...

Andere tips heb ik niet, want ik snap ook wel dat
je nu geen pijstillers kunt/mag/wil slikken...

Succes,
JAN
vr, 09/10/2004 - 20:14 Permalink
dj

Nou gefeliciteerd zeg!!

Een zo concrete raad geven is een beetje link maar: misschien is het het beste gewoon ik Kerkrade te blijven, die lijken me toch goed hierin.
Hebben die geen noodgevallennummer op hun apparaat staan? Emailen is natuurlijk een manier, heeft Jan gelijk in, er zitten inderdaad allerlei voordelen aan zoals dat je rustig jouw kant op kan schrijven.

Als het echt moet bedenk dan maar: de meeste mensen valt het wel mee als ze uiteindelijk naar de tandarts gaan, ook al is het een "gewone". Ook als je toch een weekendtandarts ofzo zou moeten bellen zou ik zeggen: schrijf voordat je belt een emailtje wat er is, waar je bang voor bent en wat je niet wilt, en dat de tandarts zelf ook je email leest.
Bel daarna pas en vraag ook een emailadres, ook al is alles al besproken, en stuur het mailtje op.

Ik hoop dat het goedkomt!
vr, 09/10/2004 - 21:30 Permalink
Susaa

pfff ik slik nu wel paracetamol, maar ben bang dat het misschien wel erger wordt. Ik heb 3 jaar geleden een paar weken met kiespijn gelopen en wat hielp was kauwgom kauwen, totdat ik 's avonds zo'n erge pijn had, en moest bellen. Heb daar een noodvulling gehad en daarna 3 behandelingen van 1 uur. daarna ben ik weer 3 jaar niet geweest, en hier zit ik dan weer met kiespijn, ik ben naar kerkrade gegaan een tijdje geleden om dit te voorkomen, ik durfde de tandarts eerst ook niet te bellen totdat ik zo'n pijn had.
Ik ben op zoek naar kruidnagelolie geweest maar het is niet te koop in de drogist en apotheek hier, waar in hemelsnaam kun je dat wel kopen? Ik las dat dat goed moet helpen tegen de pijn.
Ik wil dit weekend doorzetten en maandag kerkrade bellen, ik wil persee daar naartoe.
Iemand hier nog huis-tuin-en-keukentips tegen kiespijn toevallig? Ik mag 6 paracetamol per dag gewoon van de huisarts, maar denk dat dat niet genoeg gaat zijn.
Het rare is dat die kiezen ineens tegelijk pijn gaan doen. Ik had gisteren netjes mijn tanden gepoetst en toen kwam de pijn. Misschien te hard gepoetst? Ik had nooit nergens last van bij het poetsen.

liefs Suzanne
vr, 09/10/2004 - 23:22 Permalink
Susaa

hmmm heb het eens opgezocht, zou best kunnen, maar dan doe ik dat al veel langer, mijn tandarts zei steeds dat ik moest ophouden met tandenknarsen, maar dat doe ik niet, ook niet snachts. Ik vond ook ergens dat er stond dat sommigen dat deden omdat hun tanden niet goed opelkaar passen, ik heb geen idee hoe ik mijn tanden soms moet houden als ik ga slapen, dat komt doordat ik ooit een beugel gehad heb die mijn onderkaak naar voren moest laten groeien, wat niet gelukt is en mijn kaken niet meer "passen", ook las ik dat het zou komen omdat je je onderkaak naar voren doet en zo houd, dat komt alsnog door die beugel, en het knakken van het gewricht hoort er ook bij, dat vroeg ik 3 jaar geleden aan de tandarts hoe dat kon en hij zei dat dat gewoon kan. Zou het dan daardoor kunnen komen dat ik altijd wel gaatjes heb?
En ik kan niet 1 tand aanraken rechts nu, alles doet pijn, alleen bij sommige kiezen erger. Ik zal er eens met de tandarts over hebben als ik daar ben...

Bedankt, volgens mij heb ik hier heel wat aan!

Liefs Suzanne
za, 09/11/2004 - 00:24 Permalink
scaredycat

Hoe en waarom precies weet ik niet, maar ze lezen
EN beantwoorden ook in het weekend en 's avonds
laat hun email in Kerkrade is mijn opgevallen...

Ik heb hier mail van een zondag en doordeweeks
rond 23u00 op mijn Mac staan om het te bewijzen.

Als je ze een mail stuurt heb je misschien wat
rust in het feit dat je al wat gedaan hebt?
za, 09/11/2004 - 08:41 Permalink
Susaa

Ja dank je Jan ik heb net een mailtje gestuurd. weet het ff ook niet meer, heb pijn joh, het houd gewoon niet op. blegh. Paracetamol werkt steeds minder goed, ga gauw zoeken naar kruidnagelolie, als ik het ergens vinden kan.

Liefs Suzanne
za, 09/11/2004 - 12:34 Permalink
scaredycat

Al eens andere pijnstillers geprobeerd?

Bij mij werkte Paracetamol ook niet goed, tegenwoordig gebruik
ik Nurofen 200 (400 na mijn behandelingen) en dat werk VEEL
beter voor mij. En omdat die tabletten gecoat zijn kan ik ze
desnoods droog slikken, zonder water...
za, 09/11/2004 - 20:14 Permalink
Susaa

hihi de kruidnagelolie heb ik inmiddels bij een kruidenwinkeltje die ik gevonden heb, de apotheken hier was mijn vriend gisteren al afgestruind en de drogisten ook, bah wat is dat vies spul zeg, maar het helpt wel, ik voel alleen nog een vervelende druk op 1 kies, alsof ie er elk moment uit kan vallen (deed ie dat maar, hij moet er toch uit)
Het gekke is dat ik smorgensvroeg nergens last van heb, en savonds als ik in bed lig heel erg veel.
Ik ben er inmiddels achter dat het echt de kies is die eruit moet en een gaatje in mijn hoektand die zo'n pijn doen, maar de pijn straalt helemaal uit naar de hele rij tanden.

Van dat suikerlaagje om pillen heen wordt ik altijd juist misselijk en ik weet niet of ik neurofen gebruiken mag, weet niet wat er in zit?

Ik ben lekker naar de kermis geweest met mijn dochtertje, ze wilde overal wel in, haha, dat hielp ook wel om me ergens anders mee bezig te houden dan de pijn. Ik hoop dat ik gauw een reactie krijg van kerkrade, ik heb gevraagt of mijn afspraak misschien eerder mag omdat ik toch niet onder narcose kan en er geen narcotiseur bij hoeft te zijn. Van mij mogen ze die kies nu echt wel trekken, ik wil er vanaf, dat gaatje moet gevuld worden en wat ze verder in die tijd rechts allemaal kunnen doen ook. Daar zitten de meeste gaatjes ook. Ik bedoel als ik daar dan toch al verdoving heb....kunnen ze net zo goed de hele boel rechts doen. Alleen die verstandskies durf ik niet, maar dat zien we later wel.

Liefs Suzanne
za, 09/11/2004 - 20:39 Permalink
Susaa

GOED NIEUWS!!!!!!!!!!! het is half 2 en ik heb nog steeds geen pijn!!!!!!!!!! ook niet na het poetsen vanmorgen, dat is wanneer de pijn meestal komt opzetten. Mijn tandvlees bloedde (ergens anders dan waar de pijn is) wel bij het poetsen, maar dat is een zwangershapskwaaltje hihi.

Gek he? Ik voel nog steeds wel een druk op mijn kies, maar helemaal niet zo erg en soms helemaal niet, wel als ik de trap oploop!!

Zou het kunnen dat de pijn en de druk kan komen van een oorontsteking? Ik heb soms welles een oorontsteking waar ik helemaal niets van merk totdat ik mijn oor schoonmaak wat pijn doet, dat was vandaag weer eens het geval. ik heb volgens mij de afgelopen dagen wat koorts gehad vandaar dat ik denk een oorontsteking.

Ik heb de afgelopen dagen ook heel goed gelet dat ik mijn tanden niet opelkaar hou als ik slapen ga, misschien dat het daar ook door komt?
ik weet het niet, maar ben hartstikke opgelucht nou, maar wel bang dat het terug komt omdat ik nog steeds soms wat voel.

Waar het ook vandaan kwam, (iig ook omdat er wat aan mijn tanden gedaan moet worden) pls duim voor me dat het niet weer terug komt???

Liefs Suzanne

ps bedankt om naar me te luisteren (lezen) zodat ik de pijn ff van me af kon schrijven. XXX!!! :lol:
zo, 09/12/2004 - 13:36 Permalink
scaredycat

Je kaak en oor zitten zo dicht bij elkaar, misschien haal je de twee pijnen wel door elkaar?

Ik weet wel dat ik gisteren nieuwe gehoorbescherming heb moeten laten aanmeten;
na het trekken van 3 kiezen rechts paste mijn dopje niet goed meer;
het lekte en dan hoor je iedere keer een "plop" als je je kaak beweegt.
Kwam wel vaker voor zei de audicien...

iig fijn dat je geen pijn hebt nu, hopelijk krijg je ook snel reactie uit Kerkrade.

Groetjes,
JAN
zo, 09/12/2004 - 15:00 Permalink
Susaa

ik had wel degelijk pijn aan mijn kiezen, maar een hevige druk die erop stond, voelde mijn kies gewoon kloppen... en zout water hielp ook wel. ik weet het niet hihi, maar oh wat gelukkig ben ik nu de pijn weg is, het wordt nu nog steeds steeds minder :P

liefs suzanne
zo, 09/12/2004 - 19:46 Permalink
dj

Hoi Susaa,

Je schreef:

mijn tandarts zei steeds dat ik moest ophouden met tandenknarsen, maar dat doe ik niet, ook niet snachts


ehh, wat doe je dan niet, tandenknarsen of ermee ophouden?
zo, 09/12/2004 - 21:17 Permalink
David

hihi de kruidnagelolie heb ik inmiddels bij een kruidenwinkeltje die ik gevonden heb, de apotheken hier was mijn vriend gisteren al afgestruind en de drogisten ook, bah wat is dat vies spul zeg, maar het helpt wel, ik voel alleen nog een vervelende druk op 1 kies, alsof ie er elk moment uit kan vallen (deed ie dat maar, hij moet er toch uit)


Hoe meer zielen, hoe meer vreugd...
Ook ik heb een afspraak in Kerkrade (over 1,5 week) en zit nu met helse pijnen. Heb de nodige iboprufens naar binnen gewerkt, kauwgom gekauwd, onder de douche gestaan...... Niks.....het blijft......

Dus lieve lotgenoot Susaa.....Waar heb je in hemelsnaam die kruidnagelolie vandaan en hoe breng je dat in/op/aan?? Of zijn er misschien andere lezers die een tip hebben?
zo, 09/12/2004 - 22:07 Permalink
dj

Fijn dat het iig wat minder is!!

Omdat die pijn ineens op veel plekken zat zou ik toch inderdaad zeker ook aan klemmen/knarsen denken (wat niet wil zegggen dat er daarbij niet andere oorzaken zijn). Die oorpijn is een extra reden! Door klemmen knarsen kan waarschijnlijk het kaakgwricht overbealst worden en dat kan pijn doen. Het kaakgewricht ligt vlak naast het oor, pijn aan het kaakgewricht voelt aan als oorpijn.

Dat sommigen "het doen" omdat hun tanden niet precies op elkaar passen (een slechte occlusie) dat kan ik wel iets verder uitleggen. Het is een moeilijk onderwerp trouwens. Kijk klemmen en knarsen leidt tot overbelasting van tanden en kiezen maar ook van de vezeltjes en het bot waaraan waarmee ze vast zitten. Dit hele systeem kan pijn gaan doen van die overbelasting.
Als je gebit niet goed op elkaar past en zo sommige plekken meer te verduren krijgen dan anderen krijg je een overbelasting die te vergelijken is met de overbelasting die door knarsen/klemmen ontstaat. Maar de oorzaak van de overbelasting is dus verschillend.

Uit je verhaal maak ik op dat er geprobeerd is met een beugel een onderbeet te corrigeren. Onderbeet en overbeet vallen ook onder "slechte occlusie" (de Angles-typen malocclusieals ik het wel heb). Vroeger werden overbeet en onderbeet gezien als oorzaak van klemmen/knarsen maar dit lijkt achterhaald.

Klemmen kun je behalve door "bijten" ook doen door je ondertanden vooruit te duwen tegen je boventanden (protrusief klemmen) maar opzij kan ook nog (excursief klemmen)!, dan onstaan er drukpunten bij de hoektanden.

Doeg,
zo, 09/12/2004 - 22:21 Permalink
Susaa

Hihi die kruidnagel olie werkt goed, wel bij echte tandpijn, ik had een gaatje en sindsdien geen last meer na een paar x gebruiken, alleen bij die kies waar het zo "klopt" daar ging het erger "kloppen" als ik het erop deed.
Ik weet niet waar je woont, maar hier is een kruidenwinkeltje waar het te koop is. Ik ga niet zeggen waar ik woon om mijn zwangerschap nog een beetje geheim te houden, ik pm het wel als je in de buurt zit lol
anders is het via internet te koop zie de links die DJ mij gegeven heeft hierboven.

Ik doe het met een wattenstaafje erop, als ik weet waar het gaatje zit op het gaatje en het tandvlees om de tand, het brand in het begin wel ff maar dat heb je echt voor lief, evenals de stank en de smaak. Als je kiespijn heb doe je echt alles om er vanaf te komen :roll: (heb zelfs de chamodent tabletjes geslikt van mijn dochtertje voor doorkomende tandjes) Ohw kijk uit voor je lip en tong, die verdoof je ook en dat brand ook ff lol

Succes met het verhelpen van je pijn en je behandeling in kerkrade over 1,5 week.

Liefs Suzanne
zo, 09/12/2004 - 22:56 Permalink
Susaa

ohw en je kunt ook water pakkken en heeeeeeel veel zout erin oplossen, dan is de pijn ook ff weg, al is het maar een paar minuutjes, zo heb ik mezelf in slaap gekregen steeds.
zo, 09/12/2004 - 22:58 Permalink
Susaa

anders is het via internet te koop zie de links die DJ mij gegeven heeft hierboven.


ik bedoel jan hihi

Dj, idd, er is getracht ooit met een beugel mijn kaak naar voren te laten groeien, dat dus niet is gelukt, als ik ga slapen en ontspan, weet ik het ff niet hoe ik mijn kaak zou moeten houden, heel stom is dat, want eigenlijk zou je daar toch niet bij hoeven na te denken? als ik mijn onderkaak naar voren duw, staan alleen mijn hoektanden op elkaar, voelt heel onnatuurlijk, als ik dat niet doe, passen mijn kiezen wel weer op elkaar. Maar omdat het de bedoeling was dat mijn kaak naar voren gegroeid was, hou ik het maar naar voren. overdag heb ik mijn tanden helemaal niet op elkaar, mijn kaak hangt dat eigenlijk hihi.

Ik merk nou wel dat ik ook overdag mijn kaken af en toe opelkaar bijt, nu het nog wel gevoelig is ben ik daar steeds van bewust. Maar ik heb er verder nooit bij nagedacht, nu ik weet wat klemmen is, wel.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat die beugel mijn kaken verpest heeft, mijn tanden zijn nooit afgeweest ook, mijn voortanden staan ook nog ietsje naar voren en heb er ook een klein spleetje in. Ook doordat mijn kaak soms knakt, gelukkig niet zo vaak meer, als eerst, toen was het echt elke x als ik mijn kaak bewoog.

Wat je mij verteld hebt, maakt een heleboel over mijn gebit duidelijker, ik denk echt en weet zeker dat ik dit doe. Het zou makkelijker zijn als ik weer een beugel zou krijgen die mijn kaken snachts op zijn plaats houden, of het nou naar achter of naar voren is maakt me niet zo veel uit, maar iig 1 van de 2, echt er zijn zoveel dingen duidelijk. :D THANKS!!

Liefs Suzanne
zo, 09/12/2004 - 23:27 Permalink
scaredycat

Dat van dat sluiten maakt mij ineens ook heel wat duidelijk...

Het viel me op dat ik de laatste tijd regelmatig zere
plekken had aan de binnenkant van mijn wangen...

Ik heb erop gelet nu en ik bijt daar een beetje op in rust...
Vermoedelijk omdat de achterkant van mijn voortanden
nu anders is door de kronen/vullingen en natuurlijk door
het ontbreken van de achterste getrokken kiezen
(elementen 17, 27, 37, 47 en 46).

Mijn kaken "liggen" nu anders op elkaar en dat voelt raar.
Denk dat dat bij mij gewoon nog wennen zal zijn...
ma, 09/13/2004 - 01:27 Permalink
Susaa

nou ja, lig ik gisteravond in bed, ja weer aan mijn tanden te denken enzo, enne komt me er toch ineens iets boven, waarom ik zo'n hekel aan mijn vtandarts had. Die opmerkingen die hij maakte waren niet het ergste, maar meneer had volgens mij ontzettende haast en heeft het laatste gaatje dat hij moest vullen maar ff zonder verdoving gedaan zonder dat ik dat wilde. en dan steeds maar zeggen ff doorzetten etc terwijl ik verrekte van de pijn. Ik ben het ergste wat die man deed gewoon helemaal vergeten.

maar iig ik heb mail gekregen van kerkrade, er staat dat ik even moet bellen en uitleggen aan de assistente. Duh haha tja dat was ik al van plan.

Nou ik ga zo maar ff bellen :)

liefs...
ma, 09/13/2004 - 12:34 Permalink
minique

Hoi Suzanne,

Allereerst: ook van mij van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Fijn dat je klachten stukken minder zijn. Wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes al niet kunnen doen :D

Nog even over het klemmen/knarsen: je kunt door de tandarts een splint laten maken. Ik heb er zelf ook een en het is even wennen met slapen, maar daarna ging het bij mij direct veel beter. Ik was meteen af van mijn hoofdpijn-klachten (bij het wakker worden) en van stijve kaakspieren. Ik knars ook veel minder naar mijn idee, ook al zie je her en der nog wel wat slijtageplekken op de splint, die worden nu niet erger meer.

Succes en ik ben trouwens ook wel benieuwd wat Kerkrade heeft gezegd.

:smt006 Monique
ma, 09/13/2004 - 14:21 Permalink
Susaa

Nou ik heb gebeld, had gisteren geprobeerd maar kreeg weer antwoord apparaat dat ze pauze hadden tot 1 uur maar na 1 uur kreeg ik hem nog, en daarna niet meer aan gedacht. Vanmorgen belde ze zelf maar ik hoorde de tel niet, maar er werdt een voicemail ingesproken met een ander nr.
Ik heb verteld dat ik zwanger ben, en het blijkt dat je alleen de 1e 3 maanden niet onder narcose behandeld kan worden, daarna wel, maar ik weet eigenlijk niet of ik dat wel wil, onder narcose terwijl ik een kindje in mijn buik heb. En ik kan daar een afspraak maken zonder narcose maar ook bij een andere tandarts hier in de buurt, scheelt natuurlijk een stuk rijden.
Ik weet het ff niet. Ik wil eigenlijk dat mijn gebit zo snel mogenlijk gesaneerd wordt.

Liefs Suzanne
di, 09/14/2004 - 10:59 Permalink
Susaa

aaaaaaah ik kom op deze manier maar niet voorruit. Ik twijfel me rot, behandelen in kerkrade, beetje voor beetje zonder narcose en dus telkens heel ver rijden, of bij een tandarts hier om de hoek, die ook zegt gespecialiceerd te zijn in angstpatienten.

Ik ben er iig zeker van dat ik NIET onder narcose ga terwijl ik zwanger ben. Ik vind het toch te riskant, weet niet wat er mis kan gaan maar toch, het idee alleen al.

Kortom, ben nog geen stap verder......

Liefs Suzanne mv Louisa 23-11-2002

ps stel ik ga hier naar de tandarts, kan ik die lijst met wat er allemaal moet worden gedaan meenemen of gaan ze alles weer opnieuw nakijken?
brrrr
ma, 09/27/2004 - 16:42 Permalink
kristin.smets

Hoi,

In ieder geval veel sterkte met je behandelingen.

Nu een vraagje, zit zelf met een pijne kies, is een WKB aan gedaan 2 jaar geleden, maar doet steeds terug pijn.

Nu maandag kan ik pas terug, en hopelijk trekt hij de tand dan.

Maar nu heb ik ook kruidnagelolie geprobeerd, smaakt dat slecht joh,
mijn vraag is hoe dikwijls doe je dit aan je tand en hoe vlug helpt het, heb de indruk dat de pijn iets minder is.

Groetjes
Krisje
di, 09/28/2004 - 15:27 Permalink
Susaa

Krisje:
Maar nu heb ik ook kruidnagelolie geprobeerd, smaakt dat slecht joh,
mijn vraag is hoe dikwijls doe je dit aan je tand en hoe vlug helpt het, heb de indruk dat de pijn iets minder is.

Het ligt aan de pijn. Ik had ook tandpijn bij gaatjes, daar hielp het hartstikke goed. Ik heb het op 1 avond echt heel vaak grbuikt. Bij 1 kies, waar ik anders pijn had, meer een druk, en voelde het kloppen, als ik het erop deed dan ging het in het begin nòg harder kloppen en nog meer pijn doen. Aan die kies heb ik ook wkb gehad en die vullig was eruit gevallen, volgens de tandarts waren alle zenuwen dood, maar met vullen had ik toch nog wel pijn. Wat bij mij heel goed hielp bij die kies was met heeeeeel erg zout water spoelen in je mond, net zolang in je mond houden totdat de pijn weg was. Maar dan moet je er echt ontzettend veel zout in doen. Je merkt zelf, hoe meer zout, hoe sneller de pijn weg is.

Het smaakt idd ontzettend vies en het stinkt ook, maar wil niet garanderen dat de pijn wegblijft, het verdoofd even de pijn, ik heb gewoon geluk dat de pijn is opgehouden en het lijkt mij niet door de kruidnagelolie. Ik las ergens op internet dat dat vroeger gebruikt werdt door de tandarts als verdoving dus ben ik dat gaan zoeken.

Succes ermee....

Liefs Suzanne
wo, 09/29/2004 - 11:10 Permalink
kristin.smets

Hoi,

Bedankt voor je antwoord.
De pijn is nu veel minder, heb ook een WKB gehad, en die tand blijft ook pijn doen.
Zeker als ik me slecht of grieperig voel.
Heb nu maandag een afspraak met de tandarts, maar ga toch maar gaan, ondanks dat de pijn minder is.
Ik overweeg wel de tand te laten trekken, omdat er al zoveel behandelingen zijn geweest zonder blijvend resultaat.

Ik ben wel heel bang voor de tandarts en ook voor zijn reacties.
Er moet nog wel het één en ander gebeuren, maar als ze dan beginnen met verwijten te maken, dan blijf ik weer weg.

Deze tandarts is nog ne jonge, hoop dat hij naar me luistert en wat begrip opbrengt.

Slukes en ook voor jou veel succes, zowel met je tanden als met je zwangerschap.

Bye
vr, 10/01/2004 - 12:38 Permalink