wat moet ik doen???

Author:
bangbangbang
Posted:
zo, 01/23/2005 - 06:57
Hallo, daar ben ik weer.

Ik heb vandaag de begroting omtvangen na mijn 1e controle na 20 jaar!
Even slikken, ik zag nl.dat ik voor twee kiezen een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan!
Ik dacht eigenlijk dat het alleen nodig was bij 1 kies waar ze zelfs bij vertelde, na het zien van de foto, dat-ie erg slecht was maar dat ze wilden proberen om met wkb en een kroon e.d. deze te behouden.
Maar die wkb moet dus ook bij een andere kies gebeuren die daarna wel weer zonder al te veel kunst en vliegwerk gerepareerd kan worden.
Die slechtste kies is de achterste kies (als je de verstandskies niet meetelt, maar die gaat er toch binnenkort uit) en ik zie het eigenlijk niet zo zitten om die uitgebreide behandeling aan te gaan. ik ben nl. heel erg bang dat ik doordat er toch het nodige moet gebeuren, vooral met die kies, mijn angst weer gaat overwinnen en ik niet meer durf te gaan!
Zou toch zonde zijn vooral omdat op die kies na de rest nog te doen valt, zelfs die andere wkb zou ik -denk ik-wel laten doen omdat ik weet dat die kies dan weer gewoon goed is. Maar die slechte kies... een wkb, allerlei opbouw technieken en een kroon, kost ook nog eens zoveel geld en als je praat of lacht zie je 'm niet! Ik hoef nl.niet het mooiste gebit van de wereld maar wil weer zover komen dat ik gewoon ieder half jaar naar de tandarts durf en er dan tijdig bij ben als er iets aan de hand is....
Ik sta ook absoluut niet te springen om mijn kies te laten trekken maar het is absoluut een snellere en eenmalige behandeling, geen wkb enz.
Hoe minder vaak ik naar de tandarts toe moet hoe beter, alleen de gedachte aan alles wat komen gaat bezorgt me al nachtmerries, denk nergens anders aan, op het moment.... :(
Begrijpt iemand dat ik er daarom hard over nadenk om die kies te laten trekken zonder al teveel poespas????? Het zou op de verstandskiezen na de enige kies zijn die ik dan moet missen, dat moet toch geen problemen opleveren in het dagelijkse leven....of wel ???? Ik bedoel ik zal dan toch niet de enige zijn die een kies mist???
Wat denken jullie??? Hellup????

groetjes,
bangbangbang :cry:
de digitale tandarts

Ik begrijp dat je twijfelt, maar soms is het trekken van een slechte kies een hele doeltreffende oplossing voor een tandheelkundig probleem.

Het is een achterste kies, waarvoor het behoud uitgebreide tandheelkundige behandelingen noodzakelijk zijn. Ik kan me voorstellen dat dit door je angst en door de hoge kosten tegen staat. Afscheid nemen van deze kies en vanaf nu zorgen dat de overige tanden en kiezen in goede staat blijven is niet iets waarvoor je hoeft te schamen.

Succes!
zo, 01/23/2005 - 10:50 Permalink
scaredycat

Ik mis inmiddels 5 kiezen: rondom de achtersten en rechtsonder die daarvoor ook.
Dat zie je niet, maar met name die voorste rechtsonder
mis ik toch wel, omdat dat met kauwen soms lastig is.

Maar als het bij jou de achterste kies is geeft dat waarschijnlijk niet zo'n problemen.
Je kunt het beste met je TA overleggen, als die begrip heeft voor je
angst zal die ook voor je financiele situatie begrip kunnen hebben...

Succes,
JAN
zo, 01/23/2005 - 12:44 Permalink
admin

Beste Jan,

Ik sluit me bij mijn voorganger aan. Overleg met je tandarts dat je het wegens meerdere redenen niet wilt aangaan die bewuste kies te behouden, hij zal hier zeker begrip voor hebben. En voor angstige patiënten is het heel belangrijk dat je weet dat JIJ baas bent over je mond. Natuurlijk is de tandarts de deskundige, doch kan jij altijd bepalen wat er wel en wat er niet gebeurt. Ik weet uit eigen ervaring wat angst met je kan doen. En als ik je verhaal goed interpreteer lijkt me jouw idee helemaal niet zo verkeerd. Als je ermee kunt leven om een of meerdere tanden te missen is dat je eigen keuze. Toen ik me na ruim 15 jaar liet behandelen had ik dezelfde instelling. Ik behoef geen mooi gebit te hebben, maar wel een gezond gebit. En dat heb ik nu. Een stralend gezond gebit. Niet alle tandjes even recht en even wit, maar wel gezond. En dat was voor mij het belangrijkste.

Veel sterkte Jan


Held op sokken
za, 01/29/2005 - 23:43 Permalink
scaredycat

Veel sterkte Jan

Even voor de zekerheid:
Scaredycat=Jan (ben ik dus), niet bangbangbang (denk ik)
Een stralend gezond gebit. Niet alle tandjes even recht en even wit, maar wel gezond.

Dat heb ik nu ook en daar ben ik trots op.
Een superrecht, superwit gebit ziet er vaak zo nep uit...
Het viel me vanavond nog op bij zo'n achtervolgingsprogramma op RTL5
zit er zo'n sherrif in een auto te presenteren door een voorruit gefilmd;
zijn tanden leken wel licht te geven ZO wit waren ze, gewoon NIET mooi...

Een goede tandtechnicus zal ook geen perfect gebit willen maken,
maar een "echt" gebit, dus MET een beetje scheve tanden, niet
allemaal even recht en niet allemaal precies op een rijtje...
Was pasgeleden nog bij Het Klokhuis op Ned3 :)
Trouwens wel grappig; nu ik een fatsoenlijk gebit heb durf ik zulke
dingen ook weer te kijken op tv, net als "make Me Beuatifull enzo :D
zo, 01/30/2005 - 01:09 Permalink
admin

Ja hoor!


Net weer op dit forum en gelijk de fout in. hahahahah.
Natuurlijk bedoelde ik bangbangbang.. Maar goed jullie
hadden dat natuurlijk allang door..

Groetjes,

Held op sokken
zo, 01/30/2005 - 11:33 Permalink