Wat moet en kan ik?

Author:
wim25
Posted:
vr, 04/15/2011 - 13:49
Hallo,

Laat ik bij het begin beginnen. Ik ben iemand die lijd aan een stoornis uit het autisme-spectrum, en ben 100% arbeidsongeschikt. Ik heb een rumoerige jeugd gekend, en had in mn tienerjaren een flinke schuld opgebouwd, aan de drugs gezeten en ga zo maar door. Ook had ik natuurlijk niet mijn verzekeringspremie betaald, en was meer dan 10jaar niet bij de tandarts geweest. Ik heb inmiddels mijn schuld bij mn zorgverzekeraar afbetaald.

Ik ben als de dood voor de tandarts, en na eindelijk de stap te hebben genomen om naar de tandarts te gaan, kreeg ik na het eerste tandartsbezoek een brief van mijn zorgverzekeraar, dat ze door negatieve betaalhistorie mijn aanvullende pakketten gingen schrappen, en dit hebben ze ook gedaan, plus een hele dikke vette rekening over de tandartskosten. Ik zou niet weten wat ik moet doen, ik loop de hele dag met ongelofelijke pijn in mn mond rond, maar ik kan gewoon niet naar de tandarts omdat ik simpelweg de rekeningen niet kan betalen. Het enige wat volledig word vergoed zou een kunstgebit zijn, daarvoor is mn gebit nog net niet slecht genoeg..

Wat kan ik hier nu mee?
wim25

Dat vraag ik me dus ook af. Even wat meer informatie. Ik had meerdere jaren geen premie betaald, ook geen bezoeken aan doktoren of iets dergelijks. Mijn zorgverzekeraar had de inning van het bedrag uit handen gegeven aan een gerechtsdeurwaarder. Er zijn meerdere rechtzaken geweest, waarop ik in die periode ook niet op gereageerd heb, ook alle sommeringen van de deurwaarders had ik niet op gereageerd. Aangezien ik geheel afgekeurd ben, heb ik recht op een uitkering, maar ook daarop heb ik geen aanspraak gemaakt.
Op een gegeven moment ben ik door iets voor 3 dagen in een politiecel beland, daarna heb ik heel mijn leven omgegooid. En zonder inkomen kan niemand, dus ook aanspraak gemaakt op een uitkering. Van de uitkerende instantie kreeg ik een aantal jaarsalarissen, omdat ik daar gewoon ook toen recht op had, waarna mijn vader voor mij contact gelegd heeft met diverse schuldeisers, dus niet de deurwaarders maar de direct eisende partijen, en ook met mn ziektekosten verzekeraar. Wij hebben hun gevraagd om een bod te doen om het schuldbedrag in een keer af te lossen, waarna hun een bod gedaan hebben en wij hiermee akkoord gegaan zijn, het bedrag is betaald, en wij hebben van de verzekeraar papieren gekregen dat alle schulden bij hun waren afgelost. Inmiddels werd er ook gewoon weer maandpremie betaald, en op de specificatie stond netjes de aanvullende verzekering vermeld. Maar ik kreeg alsnog elke keer brieven dat ik meer dan twee maanden achter zou lopen met betalen enzovoorts. Waarna ik contact opgenomen heb met de verzekeraar, en die bevestigden dat er absoluut geen sprake zou zijn van achterstallige betalingen.

Zodra ik mijn eerste bezoek aan de tandarts gehad had, begon opnieuw ellende. Er viel ineens een dikke tandartsrekening op de mat, met de mededeling dat mijn aanvullende pakket per direct geschrapt zou zijn vanwege achterstallige betaling....en ik kan ze bellen, schrijven, emailen, nog meer bellen.... geen steek verder kom ik.... en ook mijn vader niet. Er loopt nu zelfs weer een zaak van het gerechtsdeurwaarderskantoor tegen mij, die beweren weer dat ze van mij het schuldbedrag nog moeten krijgen, wat ik al lang rechtsstreeks met de verzekeraar heb geregeld, en daarvan ook de documenten met handtekeningen heb. Ook het deurwaarderskantoor, ik kan ze bellen, emailen, brieven schrijven...het heeft allemaal geen zin, ze geloven het toch niet. Zelfs als ik ze de documenten stuur, blijven ze zeggen dat als dat zo zou zijn ze dat wel van hun client zouden horen of iets in die geest. Ik kijk naar deze rechtzaak echt met verlangen uit, het arrogante gedrag van het deurwaarderskantoor is echt met geen pen te beschrijven.

Ik heb het idee dat het een hele grote bende is in de administratie van de verzekeraar, en ook met de communicatie binnen de betreffende organisatie.
Maar dat doet niet af aan het feit dat er geestelijk niet op vooruit ga, telkens van die idiote bedreigingen van een deurwaarderskantoor welke eigenlijk geen recht van spreken meer heeft in deze zaak. Ik sta op het woonadres van mijn moeder ingeschreven, echt leuk joh als mijn moeder thuiskomt en er zitten grote papieren op de ruiten geplakt met opschrift openbare verkoopaankondiging...
En ook nog met een onbeschrijfelijke pijn in mn mond rondlopen de hele dag..
vr, 04/15/2011 - 17:56 Permalink
Zwaantje

Beste Wim. Er is dus een financieel geschil tussen jou en de zorgverzekering over een betalingsachterstand. Jij zegt dat je die niet hebt en de verzekering zegt van wel. Aangezien je een WAJONG uitkering hebt zal het geen problemen zijn om een advocaat in te schakelen en laat hem dit dan voor je uitzoeken en regelen (vraag bij het Juridisch Loket om een advocaat die je kan helpen met een zg. toevoeging, dan heb je een minimum aan advocaatskosten). De advocaat zou er dan voor kunnen en moeten zorgen dat de aanvullende verzekering wordt hersteld als blijkt dat je ten onrechte bent geroyeerd. Je kan uiteraard altijd nog bij een andere verzekeringsmaatschappij een aanvullende verzekering afsluiten want daarvoor hoef je niet bij de hoofdverzekeraar te blijven.

Wat betreft de tandarts zelf. Als je een aantal jaren niet geweest bent zal het ongetwijfeld wel in de papieren lopen, de tandarts kent de staat van jouw gebit. Vraag om een kostenopgave (is een tandarts overigens verplicht als het bedrag hoog is) en vraag om een behandelplan. Kies er dan voor, uiteraard in samenspraak met de tandarts, om het belangrijkste eerst te doen en vraag of je eventueel in termijnen kan betalen (mocht een tandarts zijn facturen bij Famed laten verwerken dan is dat doorgaans geen probleem).

Als je een ASS hebt dan is het wellicht ook geen overbodige luxe om bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde terecht te komen, zij helpen waar nodig is bij angstige patiënten. Succes ermee.
do, 04/21/2011 - 17:06 Permalink
wim25

Hier een kleine update.
Zoals mensen hier vast zullen beamen, gaat een gebit in slechte staat ook nog eens sneller achteruit dan een gebit in goede staat. Ondanks dat ik 2x per dag mn tanden poets, het gaat van erg tot nog erger, afgelopen week bij een kies die zo op het oog er gezond uitzag, dat gewoon ineens de helft verdwenen was toen ik smorgens wakker werd... Ik vraag me af, heb je zoieso een doorverwijzing van een tandarts nodig om bij een kaakspecialist in het ziekenhuis terecht te komen?
ma, 05/09/2011 - 19:41 Permalink
Snowman

Hier een kleine update.
Zoals mensen hier vast zullen beamen, gaat een gebit in slechte staat ook nog eens sneller achteruit dan een gebit in goede staat. Ondanks dat ik 2x per dag mn tanden poets, het gaat van erg tot nog erger, afgelopen week bij een kies die zo op het oog er gezond uitzag, dat gewoon ineens de helft verdwenen was toen ik smorgens wakker werd... Ik vraag me af, heb je zoieso een doorverwijzing van een tandarts nodig om bij een kaakspecialist in het ziekenhuis terecht te komen?


Die verwijzing kan je ook krijgen van de huisarts.
ma, 05/09/2011 - 22:46 Permalink