wat kan ik doen

Author:
Reneetjuh
Posted:
do, 08/18/2005 - 17:51
hoi iedereen

ik ben het echt zat na alle jaren van angst voor de tandarts is het gevolg nu duidelijk zichtbaar. ik weet nu niet meer wat ik moet doen.
ik heb inmiddels een aantal rotte kiezen di eigenlijk al afgebroken zijn maar het ergste vindt ik nog wel dat ik links in mijn mond een tand mis als ik lach is dit duidelijk zichtbaar !!!
kan iemand mij misschien vertellen wat ik kan doen ondanks mijn angst want dit gaat ook ten koste van mijn sociale leven :cry:
ik ben ook helemaal niet op de hoogte van de kosten ik zelf ben aanvullend verzejerd bij het VGZ als dat van belang is

ik hoop dat iemand mij kan helpen want dit is geen pretje meer

:o Reneetjuh
minique

Wat goed van je dat je hier je verhaal neerzet! Er zijn heel veel mensen zo bang voor de tandarts dat ze jarenlang niet zijn geweest. Jij hebt het besluit genomen dat je het zat bent en dat er iets moet gaan gebeuren en dat is een dapper besluit.

Een tijdje geleden heb ik allerlei tips op een rijtje gezet over wat je zou kunnen doen, lees die eens door: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=5387
Er zijn verschillende mogelijkheden: misschien kun je terecht bij een 'gewone' maar aardige, begripvolle tandarts? Maar er zijn ook angsttandartsen en zelfs behandeling onder narcose is mogelijk. Ik denk zelf dat in veel gevallen de gewone, aardige/begripvolle tandarts al prima kan werken.

V.w.b. kosten: daar valt op dit moment op geen enkele manier een uitspraak over te doen. Daarvoor zal je toch echt naar de tandarts moeten en een behandelplan en begroting moeten laten opstellen. Ook v.w.b. je verzekering: veel hangt af van welke aanvullende verzekering je hebt genomen. Vaak zijn er verschillende dekkingen. Sla er de polisvoorwaarden eens op na of bel hen even!

Sterkte en laat je van je horen hoe het verder gaat met je?

:smt006 Monique
do, 08/18/2005 - 18:12 Permalink
Reneetjuh

hoi monique

bedankt voor je snelle reactie :D
het is namelijk zo ik ben door die angst namelijk niet meet gesaneerd dus kan ik waarschijnlijk ook niet naar de gewone tandarts
en by the way de behandeling onder narcose spreekt me erg aan omdat het snel en pijnloos gebeurt

groetjes rene
do, 08/18/2005 - 18:38 Permalink
minique

Narcose is mooi, maar realiseer wel dat je daarmee je angst niet echt zal overwinnen en je kunt moeilijk voor elk dingetje onder narcose gaan.
Je kunt gewoon naar een gewone tandarts gaan, ook als je niet gesaneerd bent. In sommige regio's kan het geloof ik wel lastig zijn om een tandarts te vinden die nog plek heeft.

:smt006 Monique
do, 08/18/2005 - 18:50 Permalink