waarschuwing

Author:
schijterdje
Posted:
do, 03/25/2004 - 14:14
hallo alle.
ik zie veel vragen over narcose en tandartsen. ga liever naar een kaakchirurg die weet wat hij/zij doet als een willekeurige op i.net zoeken.
sinds de geboorte van mijn kids is mijn gebit echt zwaar achteruit gegaan. moest ik naar de tandarts ging er altijd wel wat verkeerd met mijn gebit. wat echt niet aan de t.arts lag hoor.
zo bang als ik was , wetende dat het niet meer in orde zou komen , ben ik op zoek gegaan. ik kwam uit bij persoon X van een tandtechniek in rotterdam. onder volledige narcose zou het met een half uur gebeurt zijn....jaja , 3 uur later ben ik in de auto gezet door me man. was helemaal van de kaart.
met als gevolg....wortels , kraakbeen enz enz alles steek door me tandvlees heen. alles ontstoken , niets gehecht en niets vergoed. dag 1400 euro , voor een gebit wat niet eens pas.
kaakchirurgen die er vet schande over spreken hoe me mond er uit ziet. voor lopig nog lang niet klaar en ken een nieuw gebit gaan aanschaffen ,
GA nooit naar rotterdam onder narcose!!!
HelpMe

Hoi,

Wat betreft een willekeurig adres op internet zoeken om het onder narcose te laten doen ... 1 + 1 = 2. Er zijn maar zeer weinig plaatsen waar je het gewoon onder narcose kunt laten doen (op 1 hand te tellen denk ik, als je naar 'gewone' tandartsen kijkt). Rotterdam en Kerkrade schieten me te binnen en voor de rest ken ik er nog geen.

Een kaakchirurg wil het niet altijd onder narcose doen. Zelf ben ik in Kerkrade geweest. Ik ben daar niet zomaar naar binnen gestapt. Was zeer wantrouwig en heb na de intake nog heel wat speurwerk over het gebit, de narcose enz. gedaan. Volgens mij werden ze in Kerkrade ook behoorlijk gek als er weer een telefoontje van mij kwam met allerlei technische vragen. Maar ik heb me niet laten afschepen met het standaard antwoord ("Maakt u zich maar niet druk, vertrouw maar gewoon op ons en dan komt het in orde"). Nee, ze hebben echt uitgebreid antwoord moeten geven. Ik heb zelfs de narcotiseur aan de telefoon gehad. Uiteindelijk is alles prima verlopen.

Wat Rotterdam betreft, daar lees ik niet zoveel over op dit forum (behalve dat het niet door de verzekering vergoed wordt). Wat erg dat het daar zo mis is gegaan voor jou. Daar verlies je idd behoorlijk je vertrouwen mee. Ik heb wel vaker gehoord dat je gebit na een zwangerschap erg achteruit kan gaan, net als je haren die dan sneller kapot gaan.

Ik kan er niet over oordelen of er in Rotterdam iets fout zit. Ik kan me zo voorstellen dat bijna iedere tandarts wel eens grote fouten bij iemand maakt, en dat jij toevalig flink de pineut was in Rotterdam.

Mag je bij de kaakchirurg wel gewoon onder narcose? Ben daar eigenlijk wel benieuwd naar, want de narcose wordt in Kerkrade ook niet vergoed. En ik heb door die ene behandeling nou echt niet zoiets van: Joepie, nou durf ik ook naar een gewone tandarts.
do, 03/25/2004 - 15:26 Permalink
schijterdje

hallo.
nee ik heb ook de narcose zelf moeten betalen ,maar dat maak niet uit als je zo bang ben.
de kaakchirurg doet alles onder narcose en vanwege de erorme verwoesting die is gebeurt in me mond wordt ook alles vergoed.je zou denken ....40 jaar ervaring , is wel vertrouwd en de antwoorden kwamen ook erg serieus over en zéér technisch.
t bevreemde me enkel dat ik het gebit niet mocht zien van te voren want dat had nog nooit iemand gevraagd en deden ze ook niet want het lag te sterreliseren.
ik werd half wakker in een mooie hartman tuinstoel.
psygisch ben ik er kapot van. ben echt helemaal op. eten .....ik probeer met me tong alles tegen me gehemelte te breken om zo te eten, want vloeibaar is geen optie en je kom er niets van bij.
momenteel is de pijn nog steeds ondragelijk en kan ik enkel paracetamol/codeine gebruiken vanwege me allergie.
maar iedere dag een strip is ook niet gezond.
do, 03/25/2004 - 16:15 Permalink
HelpMe

Goh, ik dacht dat je bij de kaakchirurg de narcose wel vergoed kreeg. Mijn verzekering zei dat je iig een code moest hebben. Op mijn begroting stond overal zo'n tandartscode voor, behalve bij de narcose, dus kreeg ik die niet vergoed.
vr, 03/26/2004 - 09:57 Permalink