waarom zou tandarts wkb stoppen en narcosetandarts bellen

Author:
anneloes30
Posted:
wo, 09/16/2009 - 15:45
Hebben jullie enig idee, waarom mijn tandarts de wkb (die bijna klaar was) is gestopt en de narcosetandarts heeft gebeld om de kies te laten trekken.

Ik heb na vele nare ervaringen veel angst voor de tandarts gekregen. Alleen als iets met veel zekerheid goed verdoofd kan worden lukt het aardig. Al wat gaatjes laten boren wat goed lukte.

Nu heb ik een maand geleden de eerste zitting van de wkb laten uitvoeren, wat redelijk verliep. Wel angst, maar steeds weer gerustgesteld kunnen worden.

Gisteren moest deze behandeling afgemaakt worden, maar dat ging op een gegeven moment verkeerd, doordat ik pijn door de verdoving heen voelde komen. Nog niet ondraagbaar, maar de schrik zat er in en ik begon te hyperventileren.

De tandarts stopte met de behandeling en belde meteen een narcosetandarts. Ik wilde liever de behandeling af laten ronden, maar dan moest hij me wel kunnen geruststellen, dat de pijn niet ondragelijk zou worden. Hij vertikte het.

Hij wilde deze kies laten trekken onder narcose. Ik vond het wel een beetje vreemd. Nu moet ik wel zeggen, dat de 1e wkb mij niet pijnvrij heeft gemaakt. Drie weken veel last gehad en daarna wat verbetering.

Is dit een goede beslissing? Had ik misschien veel pijn van de wkb behandeling gekregen. Is trekken een betere optie?

Nu bedenk ik me dat ik dit bericht beter onder behandelingen had kunnen plaatsen, maar hopelijk wordt het hier ook gelezen.
anneloes30

Hij weet dat ik daar weleens ben geweest in noodgevallen. Dit werd niet met mij overlegd, maar door de assistente medegedeeld. Later kwam hij erbij zitten en zei hij dat dit het beste was. Ik had liever dat hij de behandeling had afgemaakt.

De behandeling wordt wel vergoed, maar de narcose niet omdat het een particuliere kliniek is.

De narcosetandarts zou nog contact met mij opnemen over een datum voor zo snel mogelijk. Ik heb ze aan de lijn gehad, maar heb nog geen afspraak. Ik moet eerst een intakelijst invullen.
wo, 09/16/2009 - 18:17 Permalink
Denise1974

Lijkt mij eerder dat hij dit zelf een beetje eng vind, maar ik kan ernaast zitten.
Mijn mening is dat als je al zover bent als dat jij was, het toch beter was geweest om zonder narcose verder te gaan.
Desnoods op een ander moment maar goed ik ben geen tandarts.
Ik heb bij mijn tandarts ook wel liggen hyperventileren, hij stopte dan en als ik rustig was werd er bekeken hoe of wat nu verder.
En ja ook tijdens een wkb.
za, 12/19/2009 - 10:27 Permalink