waarom nou toch die angst

Author:
hans0166
Posted:
di, 04/04/2006 - 14:39
het was vanmorgen echt niet meer te houden van de kiespijn, en de 1e afspraak bij de kaakchirurg duurt nog ruim 2,5 weken... dan toch maar naar de tandarts.
Hij weet gelukkig hoe het met me gesteld is, dus eerst begonnen met uitleggen wat hij wilde doen, terwijl ik nu echt maar 1 ding wilde: stoppen met die pijn, hoe dan ook.
Zoals gebruikelijk weer helemaal verkrampt in de stoel, badend in het zweet, terwijl er nog niets gebeurde.
De kies is getrokken, en zonder ook maar iets te voelen!, eerst iets heel kouds, en toen van de spuiten niets meer gevoeld.
Eventjes voelde ik met het heertje...toch maar gewoon ff gedaan.
En nu? Heb nergens last van, verdoving is al een tijdje uitgewerkt, weg pijn en gewoon weer lekker aan het werk.
Alhoewel lekker, morgenochtend moet ik nog even terugkomen, wanneer ik eraan denk krijg ik alweer klamme handen en begint m'n hart sneller te kloppen.
Waarom nou toch?
Geke

Heel knap van je, dat je gegaan bent en ook heel erg mooi dat de behandeling zo goed verlopen is. Dat moet je proberen niet te vergeten, daardoor kan soms je angst minder worden bij de volgende keer, als deze vervolgafspraak niet te lang er achteraan is. Probeer, en ik weet dat dat heel erg moeilijk is, niet teveel aan enge dingen te denken en dat je misschien weer zwetend in de stoel ligt. De nacontrole stelt eigenlijk niet zoveel voor. De tandarts wil waarschijnlijk even zien hoe het met je gaat en of de pijn die je had verdwenen was en of je veel napijn hebt na het trekken van de kies. Waarschijnlijk zal je tandarts even kijken hoe het gaat en verder niet.. niet zo ingrijpend dus als gisteren.

Ik hoop dat je niet veel napijn hebt van je getrokken kies, en heel veel sterkte en succes bij de nacontrole. Ik vind het wel knap dat je ondanks je angst toch gaat.

:smt006 Geke
wo, 04/05/2006 - 11:10 Permalink
Missy66

Lieve Hans...

Helaas is het op waarom vragen altijd heel moeilijk antwoorden...
Het zijn vaak de dingen die je je afvraagt en ja ieder mens zit anders in elkaar of gaat anders met dingen om.
Probeer je daar ook niet te druk om te maken of een antwoord te vinden/zoeken.
Onder ga het van dag tot dag en zoek wat afleiding... en misschien helpt het om tijdens je "bezoekjes" een discman/mp3 player mee te nemen met wat lekkere muziek voor je dat maakt je ook stuk ontspannener...

Ik ben super trots op je dat je deze stap gezet hebt hoor, je bent een kanjer... Heel veel suc6 bij de nacontrole en hoop dat de napijn idd mee valt. Laat je ons nog wat weten... ?
wo, 04/05/2006 - 12:34 Permalink
hans0166

nadat de verdoving uitgewerkt was nergens last van gehad, wég kiespijn én geen napijn... heerlijk geslapen.
Vanmorgen me eerst natuurlijk weer flink druk zitten maken voordat ik weer naar de praktijk moest. Maar omdat het gisteren zo goed ging me toch maar proberen zoveel mogelijk te ontspannen en eraan te denken dat sinds gisteren die pijn ook niet meer teruggekomen is.
In de stoel toch weer zweten :(
Gelukkig wilde de tandarts alleen even kijken, én me een keer laten komen dat er niets hoefde gebeuren. ( ook geen consult hoeven afrekenen )
Dit kan ik op zich wel waarderen, alleen jammer dat ik deze praktijk niet jaren geleden al ontdekt heb, dan had er waarschijnlijk niet binnenkort een volledig prothese ingehoeven.
wo, 04/05/2006 - 23:14 Permalink
Missy66

Tja kanjer dat is altijd [achteraf] maar dat verwijt moet/mag je je nu niet maken hans. je moet er trots op zijn dat je de stap hebt weten/durven te zetten. En helaas in jouw geval zal er dan een prothese geplaatst gaan worden, maar het is toch nog altijd een fijner gevoel, zeker voor het zelfvertrouwen dan dat mensen je zien met een bekkie waar ze liever niet te lang naar willen kijken...?

Het is nooit te laat om naar een TA te gaan zeg ik dan [nu achteraf] maar al is het voor de redding van tanden/kiezen wel ooit te laat omdat er gewoonweg geen redding meer mogelijk is. helaas dan. Maar met een mooie prothese geeft het je toch een heel verzorgde blik waardoor je misschien het [zelf] vertrouwen ook weer terug krijgt en dat is veel waard. Ik ben trots op je hoor en mag jezelf ook best zijn...
do, 04/06/2006 - 01:27 Permalink