waar moet ik heen voor hulp?

Author:
mssweetie
Posted:
wo, 12/14/2005 - 10:43
ik heb al jaren problemen met mijn gebit ben van kinds af aan al doodsbenauwd voor de tandarts.

sinds ik 5 jaar geleden ben verhuist heb ik me er niet toe kunnen zetten een tandarts te zoeken.

mijn gebit rot van binnen uit weg waardoor het altijd was als ik een *klein* gaatje had dat de tandarts doorschoot met zijn boor in mijn zenuw omdat er van binnen al een enorm gat zat.

de status van mijn gebit is nu schrikbarend ik heb geen goede kiezen meer heb een afgebroken voortand en ik weet niet hoe lang het nog duurt voor ik niet meer normaal voedsel kan eten.

ik ben 24 jaar oud en heb 3 kinderen en kan amper de eindjes financieel aan elkaar knopen.

ik ben standaard ziekenfonds verzekerd omdat ik niet meer kan betalen.

is er dan nergens waar ik terecht kan?
ik heb overal rond gezocht en snap ook best dat het niet gratis kan maar bedragen als 500 euro of meer kan ik zelfs in termijnen niet opbrengen...

ik durf al niet naar een tandarts toe vanwege de angst voor weer zoveel pijn en dan het financieele plaatje erbij houd mij totaal tegen.

is er een instantie voor dit soort adnormale omstandigheden?

het enige wat ik heb kunnen vinden is voor hulp aan verslaafden maar ik ben niet verslaafd :(

helpt iemand mij? of moet ik over een tijd vloeibaar voedsel gaan eten?
Geke

Dit is inderdaad erg moeilijk. Ik weet niet waar je precies vandaan komt, maar je zou misschien kunnen proberen of je bij ACTA of een andere universiteit voor het opleiden van tandartsen terecht kunt. ACTA behandelt patienten in Amsterdam, Den Haag, Almere en Hoorn. Dit hoort bij de Universiteit van Amsterdam en de Vu. Verder zitten er nog universiteiten in Nijmegen en Groningen. Hier worden patienten tegen een lager tarief behandeld. Het is misschien een goed idee om eerst gewoon te laten kijken wat de mogelijkheden bij jou zijn en of behandelingen over een langere tijd kunnen worden uitgespreidt ivm kosten. Ik ben niet echt op de hoogte van instellingen waar je voor extra geld voor behandeling terecht kan. Behandelingen bij ACTA zijn ongeveer 25% goedkoper dan bij de gewone tandarts, verder duurt het wel wat langer, wat vaak wel als voordeel heeft dat er meer aandacht besteedt kan worden aan de angst die je hebt en alles goed uitgelegd wordt. Voor adressen kun je ook kijken op http://www.acta.nl. Ik hoop dat het toch gaat lukken om wat aan je gebit te laten doen, het zou zonde zijn als dat straks niet meer mogelijk is. Als dit geen mogelijkheid voor je is, zou je ook naar een tandarts kunnen gaan en kijken wat de mogelijkheden zijn voor eventueel gespreide behandeling.

Heel erg veel sterkte en laat maar even weten hoe het afgelopen is.

:smt006 Geke
wo, 12/14/2005 - 11:17 Permalink