Waar moet ik beginnen?

Author:
floor24
Posted:
di, 01/17/2012 - 17:40
Hoi allemaal,

Zal mij eerst even voorstellen;Ik ben Floor 23 uit Amsterdam,leuke baan,leuk huis,leuke vent tot zover alles goed en wel :)
Ik lees al een tijd mee op het forum,en heb net maar een account aangemaakt om te kijken of er iemand is die mij een beetje de goede richting in kan sturen...

Ik heb extreme angst voor de tandarts,zo lang ik me al kan herinneren ben ik echt als de dood...ik ben een stoere meid (al zeg ik het zelf doe alles,durf alles,zeg alles,maar me mond opendoen bij de tandarts...NEE.

Ik ben nu op een punt aangekomen dat ik het helemaal zat ben al die pijn,niet goed kunnen kauwen en het ziet er gewoon niet uit!

Ik heb alleen geen idee waar ik moet beginnen,ik ben al pfff 6 a 7 jaar niet naar de tandarts geweest,ik heb niet eens meer een tandarts!Ik ben een tijd terug met mijn moeder mee geweest naar haar kliniek (ja,angst zit in de familie)toen mijn voortand was afgebroken.Ik werd helemaal op mijn gemak gesteld en onderging redelijk (trillend,jankend en lichtelijk hysterisch) de behandeling,en was onwijs trots op mezelf.Ik zag het eigelijk wel zitten om eindelijk na al die jaren er wat aan te laten doen.Maar de domper was groot toen ze me vertelden dat ze mij niet konden helpen ; er moest te veel gebeuren.Ze hebben me wel doorverwezen naar de Acta,waar ik een paar RDEM??sessies heb gehad (dmv piepjes,slechte herrinneringen wegnemen en angst overwinnen)dit heeft niet geholpen.Ik loop nu nog steeds met een gehavend gebit en enorme angst voor de tandarts.

Ik heb geen doorverwijzing,geen foto's,geen tandarts (denk dat er niet eens iemand te vinden is die me wil hebben)en geen idee waar ik moet beginnen...

Ik ben pas 23 en vind me nog te jong voor een prothese,maar weet niet of ik nog geholpen kan worden...Tja je ziet soms op tv dat ze alles hup in 1x restaureren maar is dit echt te doen??

Wie kan me helpen??

Alvast bedankt en sorry voor mijn ellelange verhaal :)

Floor
Newtan

Misschien weet JW iemand = de digitale tandarts.
Die werkt voor zover ik weet in Amsterdam-C.
Of ga eens bij zo'n grote kliniek langs, Rooseveltlaan of Tendens, Tesselschadestraat.
Daar hebben ze vaak iemand die wat meer geduld heeft dan de 'normale' tandarts.

Eerst even kennismaken leidt wederzijds wel tot een goed gesprek. En dat heb je even nodig.
Want moderne tandartsen zijn gelukkig anders dan je gewend was van vroeger.
di, 01/17/2012 - 18:50 Permalink
Michelangelo

Beste Floor,

Ik lees dat je bij ACTA bent geweest en dat EMDR je geen stap verder brengt. Ben op zich wel benieuwd waarom dat niet lukt, omdat bij ACTA wel een aantal experts zitten die met extreem angstige patiënten raad weten. Wil je daar iets over vertellen?

Ik zou je graag enigszins praktisch op weg helpen, maar de stap naar ACTA is op zich wel een goede (alhoewel blijkbaarnog niets opgeleverd) Ik zou toch ACTA nog een keer proberen, maar als je daar geen vertrouwen in hebt kun je natuurlijk ook naar een (ander) Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde gaan. In Den Haag zit het Haga Ziekenhuis en ook in Den Haag zit de haagse angsttandarts. Zij zouden je ook verder moeten kunnen helpen.

Voor een verwijzing hoef je niet eens een tandarts te zoeken, dit kan ook via de huisarts.

Michelangelo
za, 02/11/2012 - 00:48 Permalink
toothje

Wat michaelangelo zegt, ik zou zoeken naar een tandarts bij de afdeling bijzondere tandheelkunde van een ziekenhuis. Hier kun je ook door een huisarts of een psycholoog naar doorverwezen worden. Ik ga zelf naar een en ben door mijn psycholoog doorverwezen. Nu heb ik geen angst voor de tandarts, maar angst voor dat er iets ergs met mijn gebit gebeurd, maar het principe is hetzelfde. Zij zijn er om mensen met angstklachten die met het gebit en/of de tandarts te maken hebben te helpen reduceren.
ma, 02/13/2012 - 13:11 Permalink