Vriend met angst voor de tandarts

Author:
Anna82
Posted:
vr, 07/26/2013 - 16:53
Dag mensen,

Ik heb nu 5 maanden een relatie met een heel lieve, leuke jongen met een probleem wat mij meer dwarszit dan hemzelf:
hij is als de dood voor de tandarts.
Het is zo ernstig dat hij al 15 (!) jaar niet geweest is.
De reden dat maakt dat ik er last van heb is zijn nare adem. Daaraan is duidelijk te merken dat het hoog tijd wordt voor een controle of zelfs ingre(e)p(en).
Telkens als ik erover begin zegt hij dat ik dram en dat het met poetsen en mondwater ook wel verholpen kan worden.
Maar ik hoor ook van zijn eigen moeder dat hij een enorm gat in een van zijn kiezen heeft zitten en dat dat een mogelijke oorzaak kan zijn.

Ik wil hem hier heel graag in steunen en ik ben zeker bereid met hem mee te gaan naar een afspraak met de tandarts.

Graag tips en adviezen over hoe ik hem hiermee kan helpen. Ik weet dus niet of het dringend is, maar ik maak me serieuze zorgen...

Groetjes en alvast bedankt!
Anna82
toothje

Lastig... als hij zelf niet gemotiveerd is er iets aan te doen dan wordt het moeilijk denk ik.
Misschien helpt het als je laat merken dat je begrijpt dat hij bang is, maar dat het echt beter is om iets aan die angst te doen.
Hij zou naar een psycholoog kunnen om aan de angst te werken. Trouwens kan tegenwoordig ook een hoop onder narcose gebeuren, misschien is dat een oplossing voor hem?
vr, 07/26/2013 - 18:14 Permalink
vV

vroeg of laat zal hij echt moeten gezien het beeld wat je beschrijft. en de reden (kiespijn/ontsteking) ervoor gaat, is de ervaring , meestal weekenden of vakanties verpesten...
Vervolgens zal om dat er met acute klachten ingegrepen MOET worden, hoe dan ook, de drempel alleen maar hoger worden. Angst is in deze tijd echt geen excuus meer je gezondheid te verwaarlozen (gebitsproblemen kunnen relatie met andere problemen hebben of veroorzaken).
Voorzie hem van info, en doet ie het niet voor hemzelf kan je hem misschien bewegen het voor jou te doen (geen zin in verpeste weekenden/vakanties , de slechte adem e.d.).
geen leuke boodschap maar als ie het van iemand aan kan nemen dan wel van jou.
zo, 07/28/2013 - 16:17 Permalink