Vreselijke pijn en de angst word alleen maar groter

Author:
Missbine
Posted:
di, 03/30/2004 - 16:29
Lieve mensen.
Ik had hier al eerder 2 berichten geplaatst, dat ik me schaam omdat ik al 8 jaar niet meer bij de tandarts ben geweest.
En nu heb ik eindelijk de stap gezet om er iets aan te laten doen, ik had een verwijsbrief voor de tandheelkundige kliniek in Nijmegen en kreeg allemaal papieren thuisgestuurd die ik in moest vullen, die brief heb ik ook gepost, maar er is een wachtlijst in Nijmegen en het kan wel 4 maanden duren voordat ik een oproep krijg.
Ik ben wel opgelucht en trots dat ik de brief heb gepost, maar ondertussen heb ik wel regelmatig kiespijn en neem dan pijnstillers maar ik zak echt door de grond van de pijn.
Kiespijn is echt ware hel, en de laatste tijd word mijn angst alleen maar groter, ik wil zo graag maar toch ook weer niet.
Ik weet gewoon niet wat ik moet doen.
Zit hier huilend mijn bericht te tikken, ik voel me soms gewoon een zwakkeling omdat ik zo bang ben terwijl ik weet dat ik lang niet de enige ben, maar soms voel ik me zo vreselijk alleen.
Bang voor afwijzingen van mensen, dus hou ik altijd mijn lach maar in, probeer het te verbergen.
De angst word alleen maar groter.
Ik wil echt geholpen worden, maar voel me zo hulpeloos.
Liefs Sabine
dj

Hoihoi..

Ok, je bent dus als angstpatient geaccepteerd door het CBT in Nijmegen als ik het goed begrijp?

Misschien dat je met die gegevens ook een ander CBT zou kunnen benaderen waar de wachtlijsten korter zijn..?

Doeg,
di, 03/30/2004 - 20:23 Permalink
de digitale tandarts

Helaas hebben bijna alle CBT's dergelijke wachtlijsten.

Misschien kan je van je kiespijn worden afgeholpen in Kerkrade en zou je voor de overige behandelingen naar het CBT kunnen?

Sterkte!
di, 03/30/2004 - 20:36 Permalink
-els-

hoi...

ik weet wat je allemaal doormaakt ik ben zelf ook al niet 6 jaar naar de tandarts geweest en ik weet dat je het er heel moeilijk mee heb.Ik had hevige kiespijn dat ik wel door de grond kon zakken en dag en nacht pijnstillers in nam.Totdat ik toch maar vorige week maar een afspraak met de tandarts heb gemaakt En ben vandaag op controle geweest en toch brak bij mij de angstzweet ook uit je kan het nog nalezen wat ik getypt had hier op deze forum.ik heb ook angst om naar de tandarts te gaan.maar ben toch nog blij dat ik deze stap vandaag nog gemaakt hebt.En ik hoop voor jou dat het bij jou ook zal lukken.Hoe moeilijk het ook zal wezen.Ik zie er ook tegenop om de dertiende weer te gaan..
Ik wens je heel veel succes toe en sterkte en laat het even weten hoe het verder met je gaat..
Groetjes els
di, 03/30/2004 - 22:15 Permalink
admin

Beste Missbine,

Neem de raad van de digitale tandarts ter harte en probeer in Kerkrade terecht te komen. 27 mei was ik het (angst) haasje.
Enne ik kan je vertellen dat het zulke leuke en vooral begripvolle mensen zijn die je zeer zeker zullen proberen te helpen. Loop niet langer met die verschrikkelijke pijnen. Een reisje richting Kerkrade is niet voor iedereen een lolletje.ik ben eens voor een ventilator naar Beverwijk gereden. Hmmmmm, even 2,5 uur rijden. Dus dat te doen om van je pijn af te komen is het meer dan waard....DOEN...
Kijk ook eens op: http://www.angstvoortandarts.nl

Succes
di, 03/30/2004 - 23:00 Permalink
minique

Hoi Sabine,

Ik denk dat de meesten die hier op dit forum komen je angst wel begrijpen en ook het schaamtegevoel herkennen. Het gevoel van alleen zijn, herken ik ook, maar het helpt wel als je dan probeert te relativeren en aan anderen probeert te denken die hier op het forum berichten plaatsen. We hebben het allemaal meegemaakt, of maken het op dit moment mee.

Een ideetje is misschien om eens te bellen (of te laten bellen) naar het CBT waar je je hebt aangemeld. Misschien kunnen zij vertellen hoe lang het nog gaat duren en als je vertelt dat je echt heel veel last hebt, kunnen ze misschien wel ergens tussen zetten c.q. je bellen als er iemand uitvalt.

Heel veel sterkte toegewenst, Sabine.

Ehmmmm... En Held op sokken bedoelt natuurlijk 27 maart... Anders heb ik op de verkeerde dag zitten duimen... :lol:

Groetjes,
minique

P.s.: Sabine, ik stuur je zo een privébericht...



[ Dit Bericht is bewerkt door: minique op 2004-03-31 10:47 ]
wo, 03/31/2004 - 08:11 Permalink
admin

Minique,

Klopt, het was maart. Waarschijnlijk nog steeds onder invloed van die narcose
HIHIHIHI.

Je hebt goed geduimt.....
Groetjes...........
wo, 03/31/2004 - 23:44 Permalink