vreselijk bang

Author:
magriet
Posted:
ma, 06/20/2005 - 01:34
hallo ik ben magriet ben 38 ik schaam me een beetje voor omdat ik bang ben ik heb een slechte gebit en een groot probleem waar ik niet blij mee ben omdat ik al doods bang ben voor de tandarts, ik heb een grote bult op mijn tandvlees en in de binnenzijde van me tandvlees zit er een verdikking nou wordt het een beetje pijnlijke heb spoelmiddelen gebruikt en vloestof om aan te stippen maar het gaat niet weg .in me verleden heb ik nare ervaringen gehad met de tandarts . mijn gebit is er slechter op geworden omdat ik niet meer ging . ben bang dat het die bult alleen groter wordt ,ik weet echt geen raad meer ,waardoor ik huilbuien krijgt en geestelijk in de put zit .af en toe doe ik wel eens pogings om een angsttandarts te bellen maar dan gieren de zenuwen en gooi ik de haak neer. ik lees hier op dit forum van kerkrade goeie berichten maar die zit voor mij aardig ver weg heb zelf geen auto ik kom zelf uit dordrecht dus vandaar maar ik weet niet meer wat ik moet doen ben als de doods
groetjes magriet
chantalleke

Hoi Magriet,

Ten eerste wil ik je complimenteren met het feit dat je het heb aangedurfd hier iets op de site te zetten. Knap hoor!

Zelf ben ik ook ontzettend bang voor de tandarts en ik heb enige tijd geleden ook mijn verhaal op deze site neergezet. Ik weet dus heel goed waar je het over hebt. Mede door alle verhalen hier heb ik een 2-tal maanden geleden het aangedurfd om de angstandartsenkliniek in Kerkrade te bellen voor een 1ste afspraak. Oh wat was ik blij dat ik eindelijk gebeld had en de 1ste afspraak in Kerkrade viel ontzettend mee omdat ze alleen foto's maken, je laten happen voor een evt. prothese, bespreken met je wat er gedaan gaat worden en een intake gesprek v.w.b. de narcose (mocht je die willen). En mijn schaamte aldaar was ook meteen over want iedereen in die kliniek hebben de patiënten hetzelfde probleem. We hebben er zelfs grapjes over gemaakt. Heerlijk! Over 1 week moet ik dus weer terugkomen want dan wordt alles onder narcose gedaan en ik moet eerlijk bekennen dat ik me er ontzettend druk over maak. Maar ik weet gewoon dat het MOET en dat ik eens weer voluit kan lachen. Dit kost tijd maar het is het dus waard.

Dus Magriet ik hoop voor jouw dat ook jij de moed krijgt om dat telefoontje door te zetten want het is zo belangrijk om lekker in je vel te zitten want je leeft maar 1 keer.

Je hebt het erover dat je Kerkrade ietwat te ver vindt maar misschien is het een tip om een hotelovernachting bij de 1e afspraak te boeken. Op hun site praten ze ook hierover. En evt. kunnen we ook samen reizen want ik ga vaak naar het zuiden toe omdat daar mijn vriend woont.

Toi toi toi

:smt006
ma, 06/20/2005 - 08:21 Permalink
tandjetandje

Ik ben ook een schijthuis, maar heb na lang rondbellen een hele aardige, begripvolle gewone tandarts gevonden. Misschien is het ook iets voor jou? Het beginnen met bellen en een afspraak maken, dat is het moeilijkste. Maar als je dat eenmaal gedaan hebt, dan voel je al iets van opluchting en wordt de volgende stap steeds een beetje minder groot.

En voor wat betreft die bulten........soms verdwijnen ze vanzelf, maar ze komen toch weer terug als je de oorzaak van de ontsteking niet wegneemt. Ik heb dat ook gehad. Dus probeer te bellen!

Heel veel sterkte, ik weet hoe je je voelt, ik ga ook nog niet zo lang weer naar de tandarts............


Groetjes tandjetandje
wo, 06/22/2005 - 11:13 Permalink
Zonnetje

Hallo mede angstgenoten,

Ook ik ben vreselijk bang voor de tandarts en ben ook al enige jaren niet meer geweest. Ik struin constant het net af en over Kerkrade had ik ook het e.e.a gehoord en gelezen maar voor mij ook te ver weg. Laatst zat ik weer eens te surfen en kwam bij een nieuwe praktijk terecht! Uiteindelijk na ruim een week gesproken te hebben met vriend en familie heb ik naar ze gebeld. Ik werd vriendelijk geholpen door de telefoon en uiteindelijk na nog een keer terug naar hen gebeld te hebben, heb ik een afspraak gemaakt!

Magriet, misschien is deze wat dichter bij voor je, kijk eens op hun site narcosetandartspuntnl (ik schrijf het even zo)
do, 06/23/2005 - 10:33 Permalink
magriet

hoi ik ben een poosje bij me tante gaan logeren omdat het niet goed met me ging,omdat ik me geen raad meer weet wat ik met me angst aan moet ik huilde en werd depresief ,terwijl ik altijd een vrolijk vrouw was ik heb jullie berichten gelezen en heb ook bij narcose tandarts gekeken maar tot nu toe durf ik geen ene zet te zetten,ben vreselijk bang,ik weet dat ik die angst een keer moet overwinnen ,want zo gaat het niet goed ,die bult blijft zeer doen en naar mijn zin wordt tie groter en me klieren in mijn hals gaat ook pijn doen en je begint het aan de buiten kant aardig te zien dat het dik wordt ik weet het echt niet meer .ik zit nu de pijn te onderdrukken met pillen en spoelen met zout .
groetjes magriet
wo, 07/06/2005 - 01:27 Permalink
vervelend

He Margriet,

Hoe moeilijk het ook is, pak die telefoon en bel! Zo wordt het alleen maar erger en dan ben je misschien nog verder van huis. Echt, ook ik ben een angsthaas en ga sinds kort weer en het is niet makkelijk. Maar als je dan bent geweest voel je je opgelucht en ben je blij dat je de stap genomen hebt. Je bent bij je tante geweest, heb je haar in vertrouwen genomen en zo ja, is het een optie dat zij meegaat? Als je echt niet durft te bellen, ik wil het best voor je doen maar het is beter als je het zelf doet. Je hebt nu veel last, als je gaat ben je daar vanaf. Kom op meid, wij hebben het ook gedaan, jij kunt het ook!

Liefs Vervelend
wo, 07/06/2005 - 11:10 Permalink