Vreselijk bang.

Author:
onlyforyou
Posted:
do, 05/05/2011 - 15:11
Hallo.

Ik had vroeger een prachtige rij tanden, ging ieder half jaar naar de tandarts en er was nooit iets aan de hand. Tot we van tandarts wisselden. (Geen idee waarom)
Die vent deed er nooit iets aan, ik heb tot mijn veertiende nooit fluor gehad, gaatjes deed hij niets aan en zei altijd dat alles goed was. Ik heb astma en gebruik daar medicijnen voor, maar deze tasten mijn glazuur aan. Ik heb gele plekjes op mijn voortanden en ik vind ze vreselijk, ik durf mijn mond niet open te doen. We zijn na een tijd opnieuw overgestapt op een andere tandarts.
Nu had ik pas een ontstoken kies, en een ontzettend dik gezicht. Ik smeekte om een tandarts, hoe bang ik ook was. Toen we terecht konden moest ik in de wachtkamer al huilen, ik durfde gewoon écht niet naar binnen. Gelukkig moest ik alleen een foto maken en kreeg ik daarna antibiotica. Ik moest die week erna bellen voor een afspraak om die kies te laten verwijderen, maar ik heb niet gebeld.
Ik durf het gewoon echt niet. Als ik alleen het haakje zie, krijg ik paniekaanvallen. Laat staan wanneer ze aankomen met van die prikken om te verdoven. Ik wil zó graag een mooi gebit, maar ik durf echt niet naar de tandarts. Die angst is op dat moment zóveel groter als de wil om het wel te doen, ik raak gewoon in paniek.

Is er iets wat ik hieraan kan doen? Dit kan gewoon niet langer zo.
Romy32

van afstel komt uitstel!

En vice versa :wink:

Is er iets wat ik hieraan kan doen? Dit kan gewoon niet langer zo.

1. Vertel de tandarts en de assistente duidelijk van tevoren dat je erg bang bent. Zij kunnen daar dan op inspelen. Wij krijgen in onze praktijk ook regelmatig héle bange mensen. Ook met tranen en alles. Je bent dus zeker niet de enige. Bel desnoods van tevoren even, of stuur een mailtje. Vertel dat je er heel erg tegenop ziet, en vraag of ze je willen helpen.

2. Neem iemand mee. Alleen is maar alleen.

3. Bij mensen die bang zijn voor prikken, gebruiken wij altijd voorverdoving. Dat is een watje met 'spul' waardoor het slijmvlies alvast een beetje verdoofd wordt. Daardoor voel je het prikje ook veel minder, of zelfs helemaal niet.

Verder staan hier op het forum heel wat succesverhalen van mensen die eigenlijk ook niet durfden, maar toch gingen. Lees er eens een paar, en laat je inspireren!

Succes.
do, 05/05/2011 - 19:39 Permalink
Chuck

:smt006 Beste Onlyforyou

Mooie nickname trouwens :D

Onlyforyou, wat Romy32 aan je schreef, heeft Romy helemaal gelijk in.
Geef je angst aan, aan de tandarts.
Zeg waar je bang voor bent, is dat raar Onlyforyou :smt009 nee, je kunt tegenwoordig alles bespreken over je angst tegen de tandarts, en ik kan je nu uit ervaring schrijven, het is echt zo :smt003
Ik had ook zo,n vreselijke angst, schaamte en ga zo maar door.
Romy schrijft ook dat er spul is op een watje, wat al een groot gedeelte verdoofd, en dat klopt beste Onlyforyou.
Bij mij hebben ze dat ook gebruikt, en echt ik voelde niet 1 verdovingsprik
Ook ik stond s,morgens op met een dikke wang, en dat was voor mij de druppel. Ik heb ook een week antibiotica geslikt, maar de kies die de onsteking gaf, is er nu wel uit, met dat watje met verdovings spul en een verdovings prikje, voelde ik de prik :smt009 nee.
Beste Onlyforyou ik heb er echt, maar dan ook echt, niets van gevoeld, hij was eruit, voor ik het wist :D
Ik heb ook een stukje lopen op het forum, met als naam Ben zo trots op mezelf, misschien heb je dat al doorgelezen, zoniet probeer het eens te lezen, daarin kun je lezen, hoe het mij verloopt, en hoe ik voor het eerst de telefoon pakte, met angst, en beven, hoe ik de drempel overging van de praktijk, wat dat met me deed.
Onlyforyou, ben ik er al :smt009 nee nog niet, ik moet nog verder, maar word eerst komende week geopereerd aan m,n arm/schouder, dit ook in overleg met de tandarts, omdat ik dinsdag terug zou gaan voor het vervolg van de behandeling, maar de operatie gaat nu heel, ja heel even voor, zodra ik kan, zit ik weer op de stoel hoor :D .
Daarna gaan we verder met de behandelingen, ben ik er nu nog bang voor, voor de tandarts :smt009 nee, een hobby zal het niet worden :smt009 , daar weet ik leukere dingen voor :D maar doorgaan bij de tandarts nu, ga ik wel, en wel voor de volle 100% en ook voor de controle,s.
Wat ik je eigenlijk wil zeggen Onlyforyou, er zijn heel veel mensen met angst, en zoals Romy schreef er lopen verschillende topics over.
Probeer, als je het kunt Onlyforyou er is een aantal door te lezen.
Als je keer weer bent geweest, bij de tandarts, ben je zo giga trots op jezelf.

Beste Onlyforyou, probeer of je er echt toe kunt komen, om die kies eruit te laten halen, de kies gaat na deze onsteking meer problemen geven, een antibiotica kuur helpt maar even, maar haalt niet de oorzaak weg beste Onlyforyou.

De keus is aan jouw Onlyforyou, ik hoop dat je de stap wilt, en kunt zetten, begin is met lezen van de stukjes op dit forum, met mensen die ook zo,n angst hebben/hadden, en nu, net als ik blij zijn, dat ze doorgezet hebben.

Beste Onlyforyou, ik hoop eerdaags te kunnen lezen, dat je kies eruit is, dat je de stap hebt durven zetten, geef echt aan de tandarts aan wat je gevoelens qua je angst is, het helpt echt als je het eerlijk zegt.
Misschien denk je nu, jaja dat zal wel, maar beste Onlyforyou, ik heb het gelukkig mogen ervaren, en jij ook Onlyforyou als je, je tandarts verteld over je angst etc
Ik ben ben happy en blij :smt003 dat ik de stap heb gezet om naar de tandarts te gaan, en ga er nu, zoals ik al schreef echt voor de volle 100% voor :D

Laat je alsjeblieft nog even weten hoe het je verloopt beste Onlyforyou, ik blijf je topic volgen :D

Groetjes Chuck :smt006
do, 05/05/2011 - 22:04 Permalink
Workie

Ik zou zeggen doe wat met de tip van Chuck want ook zij was bang maar heeft uiteindelijk de stap genomen, en is nu letterlijk over de drempel heen :D En ze kan het heel enthousiast vertellen hoe moeilijk het allemaal was en hoe trots ze nu is op haar zelf :wink:
do, 05/05/2011 - 22:49 Permalink