vraag voor een tandarts

Author:
chantal3011
Posted:
zo, 12/22/2013 - 23:53
ik heb een vraag op 20 jan word er begonnen met het trekken van al mijn tanden, maar omdat er 3 a 4 ondertanden extreem los zitten durf ik eigenlijk niet gips te happen de tanden worden in 3 keer getrokken eerst linker kiezen rust periode dan rechter kiezen rust periode dan onder en boven tanden en dan gelijk het gebit er in nu is mijn vraag is er ook een manier om een afdruk te maken van mijn tanden zonder gips te happen ? ( vraag dit omdat mijn tandarts nu op vakantie is en pas terug is als mijn behandeling start en ik het haar helemaal ben vergeten te vragen door alle zenuwen of hoe doen jullie dat als er zo een patient bij jullie komt ?
BJN

Nee, dat gaat nog niet zonder 'happen'. Er zijn scanners voor tanden, maar die zijn (nog te) duur en het scannen duurt (te) lang om een hele mond te scannen.

Als er nog kiezen getrokken worden en je vind het vervelend dan stel je toch de plaatsing van de beugel iets uit. Een week na het trekken van de laatste tanden is al veilig. Dan gaat het probleemloos. Of je vraagt of ze toch niet alle tanden tegelijk kunnen trekken. Overal is een oplossing voor. Ga maar overleggen.
ma, 12/23/2013 - 08:39 Permalink
Ortholimburg

Nee, dat gaat nog niet zonder 'happen'. Er zijn scanners voor tanden, maar die zijn (nog te) duur en het scannen duurt (te) lang om een hele mond te scannen.

Als er nog kiezen getrokken worden en je vind het vervelend dan stel je toch de plaatsing van de beugel iets uit.


Ik heb begrepen dat alle tanden getrokken worden, dus ik denk niet dat er nog een beugel aan te pas komt. In gips happen al helemaal niet, dat wordt de laatste 40 jaar of zo eigenlijk niet meer gedaan. Als de tandarts alginaat gebruikt, wat bij een eerste afdruk wel gebruikelijk is, dan moeten de tanden toch al heel erg los zitten om mee te komen,dus dat risico is m.i. Nogal beperkt. En anders geen immediaat prothese maar gewoon laten genezen en dan afdruk. Loop je wel een tijdje zonder tanden, maar ja, da's de blutsen met de builen.
ma, 12/23/2013 - 13:41 Permalink
chantal3011

dankje voor de reactie, het gaat om 3 a 4 tanden die extreem los zitten, verder heb ik al me tanden nog.. ben zelf van mening om me aan het stappenplan van de tandarts zelf te houden dus in totaal 3 afspraken om te trekken enigzins denk ik ook dat het veel beter is dan alles in 1 keer eruit zodat de kaak enz toch wat kan genezen.. voor het gebit er in geplaatst word en zo ook een stuk minder last er van hebben. als het al met een week goed is om te wachten vraag ik wel of ze de los zittende tanden er eerst uit haalt en dan met het totaal stappenplan verder gaat...
ma, 12/23/2013 - 21:26 Permalink