Verstandskiezen :S

Author:
polkmpol
Posted:
vr, 04/29/2011 - 00:16
Hallo,

Ik ben al een lange tijd bang voor de tandarts. En daardoor ben ik al 3 jaar niet meer geweest ( ik ben nu 20 ).
Alleen ik denk dat mijn verstandskiezen aan het drukken zijn :-? Ik heb ondertussen al een week last van mijn kiezen linksonderin mijn mond en er is ook al een stukje kies afgebroken ( tussen kiezen in ) Ook heb ik het gevoel dat mijn achterste kies linksonderin omhoog komt... Ik heb ibuprofen 200 geprobeerd en dat helpt soms maar niet altijd. Het probleem is dat ik heel erg bang voor de tandarts ben en geen afspraak kunnen maken en ik hoopte dat ik hier tips kon krijgen. alvast bedankt.
Stokertje

Als er inderdaad sprake is van een dwarsliggende doorkomende verstandskies, is er maar 1 oplossing, en dat is een afspraak bij de tandarts ben ik bang. Kijk eens rond op het forum, er zijn heel veel anderen hier die hun verhaal hebben gedaan en ook last hebben van tandartsangst. Het belangrijkste is dat je je tandarts laat weten dat je angst hebt, en waarom. Hij of zij kan hier dan op inspelen. Angsten kun je overwinnen. Sterkte
vr, 04/29/2011 - 11:54 Permalink
Chuck

:smt006 polkmpol

Mag ik proberen je een advies te geven :roll: . Probeer alsjeblieft een afspraak te maken bij de tandarts.
Je bent nu 3 jaar niet geweest, hoe langer je wacht, hoe meer je gebit achteruit gaat, en hoe meer pijn je gaat krijgen.
Beste Polkmol ikzelf heb/had ook angst voor de tandarts, ik was zelfs zo,n 20 jaar niet geweest :oops: .
Een aantal weken geleden heb ik de stap gezet, ik ben daar zo blij mee dat ik heb doorgezet :smt003 .
Viel het mee om te bellen :smt009 nee, viel het mee om over de drempel van de praktijk te gaan :smt009 nee, viel het mee op mijn mond open te doen voor de tandarts :smt009 nee, waarom niet, door de angst en de schaamte, etc etc, voor de ravage van mijn gebit.
Nu beste Polkmol ben ik zo blij en trots dat ik de stap heb gezet, ik heb er nog geen seconde spijt van gehad :D .
Ik heb mijn angst tot op heden overwonnen, maar ik zeg er wel eerlijk bij, in combinatie met de tandarts en ass etc
Als ik nu klaar ben, laat ik het nooit meer versloffen, en ga ik elk half jaar trouw voor de controle :smt003 zeker weten.
Ikzelf heb ook een topic lopen, de naam is, Ik ben zo trots op mezelf, daarin kun je mijn angst en schaamte lezen, en hoe het mij verloopt, met m,n bezoeken bij de tandarts, lees dat rustig maar eens.
Ik ben blij dat ik de stap heb gezet, als jij het beste Polkmpol nu ook probeert, zul je eens zien en voelen, hoe trots je op jezelf bent.
Trouwens beste Polkmol, alles is bespreekbaar tegenwoordig bij de tandarts, ook je angst, je schaamte etc etc, dus laat je dat alsjeblieft er niet van weerhouden om niet te gaan.
Geef aan dat je angst hebt etc etc, alles is bespreekbaar beste Polkmol, echt ik spreek uit ervaring :smt003

Beste Polkmol, de keus is aan jouw, maar alsjeblieft probeer een afspraak te maken, je gebit gaat echt nog meer achteruit, als je langer wacht, is maar een advies hoor, de keuze is aan jouw.

Polkmol groetjes van Chuck, en een fijn weekend :smt006
vr, 04/29/2011 - 18:53 Permalink