Tja, helpt wel zo'n forum

Author:
Kropsla
Posted:
zo, 02/29/2004 - 12:54
Ook ik ben helaas al meer dan 10 jaar niet mee bij een ta geweest. Dat ik hier nu over schrijf mag een wonder heten. Ik vind namelijk dat een man die bang is voor de ta een sukkel, dus dat is dus mijn minderwaardigheids complex nu. Gisteren brak mijn laatste kies van mijn onderkaak af en ben nu dus in de aap gelogeerd. Boven is alles nog ok, en mijn voortanden volgens mij ook wel. Ik wil dus absoluut geen gebit, ben pas 34 jaar. Ik weet wel hoe langer ik wacht hoe erger het wordt. Vandaag ( zondag ) was ik zo kwaad op mijzelf dat ik meteen wilde bellen naar kerkrade, maar dat is makkelijk. Morgen waarschijnlijk weer te laf. Mijn vrouw weet niet eens wat de toestand van mijn gebit is, want als je angst hebt ben je een kei in het verzinnen van smoezen en uitvluchten. Haar vertellen wil ik ook niet, want ze roept altijd, bah die man heeft een kunstgebit. Voelme hier zo'n sukkel bij. Zijzelf is ook al 5 jaar niet geweest, maar heeft zelfs niet eens een vulling. Zo'n keihard gebit ( jaloers ), het is ongelijk verdeeld op deze wereld.

Een half jaar geleden heb ik al eens gemaild naar kerkrade en kreeg een vriendelijk mailtje terug dat ik eens moest bellen, wat ik natuurlijk weer niet deed.

Als je angst hebt kun je een aantal dingen heel goed.
Ontkennen - verbergen - eten op andere kiezen die nog niet helemaal kapot zijn - kop in het zand steken etc etc.

En toch zijn er ergere dingen in het leven denk ik dan maar. Ga morgen proberen een intake te regelen in kerkrade. Hou jullie op de hoogte.

Groet
Moon

Tja.. je vrouw kan wel afgeven op mannen et kunstgebitten, maar die andere mannen zijn natuurlijk niet haar man... Zal ze minder van je houden als je een kunstgebit hebt??
Ik neem toch aan datje ook weleens gaapt of ongemerkt je mond open hebt staan, waardoorje vrouw de toestand van je gebit kan zien.

En anders. misschien kan je haar het stukje tekst laten lezen dat je hier hebt geschreven. Hoewel het altijd makkelijker is om zoiets aan volkomen vreemden te vertellen als het is om zoiets aan je eigen vrouw te vertellen???
Dat je be beslissing hebt genomen om morgen een intake te regelen met kerkrade vind ik erg knap van je! Maar ik vraag me af of je op dit moment niet juist je vrouw nodig hebt om je te steunen??? Ik bedoel, het valt neem ik aan meer op als je onder narcose bent geweest in kerkrade en ineens een ondergebit hebt...
Naar mijn mening kan je het jezelf heel moeilijk maken door je mond te houden en het verzwijgen, maarje kan het ook vertellen en hopen en rekenen op haar steun!!!

Veel sterkte morgen met naar kerkrade bellen en laat even weten hoe het is afgelopen!!!

Groetjes Monique
zo, 02/29/2004 - 13:22 Permalink
bange ik

Ha Kropsla,

Je hebt de eerste stap al gezet door je verhaal hier neer te zetten.

Je MOET een keer door de zure appel heenbijten en de tandarts bellen. IK weet hoe moeilijk dat dat is en dat je door je angst/lafheid het maar keer op keer uitstelt.

MORGEN naar Kerkrade bellen, als je de verhalen erover leest zijn ze heel vriendelijk.
Hoe langer je wacht hoe erger het wordt, beter wordt het zeker niet.

Sterkte morgen en suc6,
gerrit
zo, 02/29/2004 - 13:23 Permalink
roosjedebloem

Geloof me bijna iedereen die hier komt is even bang als jij! Ik heb de onderkant laten trekken terwijl ik van de wereld was door de medicijnen die ik van mijn huisarts heb gekregen!( ik had iets meer ingenomen dan voorgeschreven was ) Goed ik ben 46 maar er zijn hier veel jonge mensen die alles in een keer hebben laten trekken! Lees de verhalen en wen langzaam an de gedachte dat je Kerkrade gaat bellen of Rotterdam..............veel succes!!
ma, 03/01/2004 - 08:35 Permalink
Kropsla

Nou zeg, ik heb gewoon gebeld vanochtend. Helaas kon ik pas 29 maart terecht, maar toch. Dat ik een afspraak gemaakt heb is al niet normaal meer. Ik hou jullie op de hoogte want ik ben vastbesloten door te zetten. Mede ook door dit forum moet ik eerlijk bekennen.

Groet
ma, 03/01/2004 - 10:22 Permalink
Missbine

Heyhey.
Ik las net je verhaal en wil alleen maar zeggen dat je ontzettend trots op jezelf mag zijn, dus geef jezelf maar heel veel schouderklopjes!!!
En geloof me, je bent echt niet de enige die zo bang is, mijn vriend is ook bang voor de tandarts, de angst gaat niet zo ver, maar zit er wel.
En ik ben zelf ook vreselijk bang, ben al 8 jaar niet geweest en ben nu 21, ik schaam me er ook vreselijk voor, maar heb ook de eerste stap gezet.
Ik heb via mijn huisarts een verwijsbrief van de tandarts gekregen voor de tandheelkundige kliniek in Nijmegen.
En kreeg formulieren en die gaan vandaag terug op de post, want ik moest van alles invullen.
Maar ook voor mij is de eerste stap gezet.

Wens je heel erg veel sterkte!!!
Liefs Sabine
ma, 03/01/2004 - 11:32 Permalink
Kropsla

Al een tijdje niks meer geschreven, maar regelmatig alles zitten lezen. Intake ging goed, ze zijn daar inderdaad erg begrijpend. Terwijl ik dacht dat alles er wel uit zou moeten, valt het wel mee. 2 vertandskiezen en 3 gewone kiezen welke opgevuld gaan worden met een "vaste" brug. Vandaag was het zo ver. Hoewel er gehoopt werd alles in 1x te doen is dat niet gelukt. Ik heb begrepen dat er op een gegeven moment 2 tandartsen tegelijk met mijn verstandskies bezig zijn geweest. na het wakker worden, ben ik buiten in het zonnetje gezet met een kop koffie. Ben heerlijk wakker geworden zo en naar het hotel gereden. Daar had ik het na 20.00 uur ook wel gezien en ben naar huis gereden. De boel bloed nog wel een beetje, maar napijn valt tot nu toe erg mee. Alleen die mondhoeken he :lol:

In iedergeval moet ik nog een keer terug, en ga nu fluitend. Dit is echt een last die van je schouders valt en een ieder die twijfeld, niet doen maar gaan.
wo, 05/19/2004 - 00:18 Permalink
Missy66

Hey kropsla (zo zag je toch echt niet uit hoor) :lol:
Hartstikke gaaf dat ook jij de stap gezet hebt en dat het goed verlopen is, helaas net niet alles in 1 behandeling gehaald, maar ach er zijn ergere dingen toch... zullen we maar zeggen...
Ik denk dat ik net voor jou de behandelkamer in moest dus vandaar dat ik zei "zo zag je echt niet uit"

Weet je al wanneer je volgende behandeling is...?
we zullen aan je denken...
wo, 05/19/2004 - 12:52 Permalink
Kropsla

Ik heb jouw van de zenuwe niet gezien denk ik. De volgende behandeling weet ik nog niet. Wil dat de eerste even de tijd krijgt te genezen. Alles doet nu nog behoorlijk zeer en mijn tandvlees is wit geworden bij de tanden waar ze mee bezig zijn geweest. Over mijn mondhoek nog maar niet te praten. Lijkt wel een vechtpartij haha :smt004

Het zal wel binnen 4 weken gebeuren denk ik. En hoe gaat het bij jouw?
wo, 05/19/2004 - 13:01 Permalink
Missy66

Hihi enne ik liep nogwel "heupwiegend" bij je voorbij... geintjuhhhhhhhhhhhhhh haha het leesboekje was vast ook veel beter voor je zenuwen, ik had het ook niet meer hoor... maar het was ook mijn 2de keer...
en die viel iets meer tegen dan de vorige week...

Opzich gaat het wel en heb ik gelukkig geen pijn (terwijl ze zeiden dat die wel komen ging) het is wel behoorlijk ontzet en ik denk dat ze ook wel aardig tekeer zijn gegaan maar er moesten er ook 7 uit aan 1 kant dus ja dikke wang nu en mijn lip heeft ergens klem gezeten... nu hebben ze wel moeten hechten en dat geeft ook geen fijn gevoel, ik had een gat tussen de mond/keelholte en neusholte en mag 14 dagen niet neus snuiten en niesten enz en heb een penicilline kuur.

Vorige week maandag had ik wel behoorlijk last van mijn mondhoeken maar nu (nog) niet...
heb je geen uierzalf of desnoods vaseline smeer ze daar paar keer per dag mee in wil wel eens helpen...

Beterschap en we horen wel wanneer je volgende behandeling is...
Ik moet ook over een paar weekjes als dit genezen is even bellen en dan gaan we bekijken of ik implantaten neem (maar ik vind het zooooooo duur) of een frame... ik kan het ook zo laten maar dat wil ik zelf niet...
Suc6 en de groetjes
wo, 05/19/2004 - 13:09 Permalink
Kropsla

Stoppen ze eigenlijk een tube in je keel? Ik heb zo'n last van mijn keel en nu bedacht ik mij dat ze er vanwege de narcose waarschijnlijk een pijp in stoppen. Volgende keer meer gel eraan aub :smt005
do, 05/20/2004 - 00:30 Permalink
Missy66

Het is waarschijnlijk een soort van "kapje" ja wat ze in je keel stoppen, ik heb het zelf niet gezien of gemerkt maar mijn vriend heeft het zien liggen...
Als het een beetje mee zit is je keelpijn morgen stuk minder (of over) iedereen heeft hier last van die onder narcose is geweest, het hoort er eenmaal bij denk ik...

Hoe gaat het verders met je...?
do, 05/20/2004 - 00:51 Permalink
Kropsla

Moet zeggen dat het een beetje tegenvalt. Ze hadden al gewaarschuwd aangezien het een complexe kies was. ( 2 man een uur )

Eten gaat mij nog slecht af. Slikken is moeilijk en mijn mond open doen ook vanwege die gescheurde hoek. Pijn valt verder mee, alleen als ik net gespoeld heb gaat het even echt pijn doen. Al met al effe doorzetten. Maar het was het waard.

Baal alleen dat er nog een botsplinter in zit, maar volgens kerkrade komt dat er zelf wel uit.

En bij jouw?

Groeten :smt006
do, 05/20/2004 - 09:37 Permalink
Missy66

Ik had vorige week maandag (na mijn 1ste behandeling) ook behoorlijk last van 1 mondhoek en mijn lip die ergens klem had gezeten...

Mijn 2de behandeling afgelopen dinsdag is aan de ene kant meer tegen gevallen, maar aan de andere kant ook wel te dragen, ik heb gelukkig geen pijn (die hadden ze nl wel verwacht) maar mijn lip is linksonder en rechtsboven behoorlijk geraakt en mijn kaak aan de rechterkant behoorlijk dik, ook eten gaat nog niet echt makkelijk, maar ja ik zie dat als een pluspunt kan ik misschien paar kilo kwijt raken :lol:
Vandaag had ik voor het eerst dat ik mijn tong goed (omhoog) kan bewegen en waar ik dacht dat het maar om 1 hechting ging voel ik er zekers 4 en moet zeggen dat dat niet echt lekker voelt...
Maar ja ik ben al heel blij dat het achter de rug is en hoop dat het nu spoedig gaat genezen...

Over die botsplinter moet je je nog maar niet te druk maken ik heb er van na de 1ste behandeling ook nog eentje zitten en dat bij de 2de behandeling wel gemeld, maar ze hebben er niets mee gedaan in de hoop dat ie vanzelf eruit komt...
Ik heb er ook geen last van...

Suc6 en heel veel sterkte bij jou herstel en laat de moed niet zakken voor je 2de behandeling he...
do, 05/20/2004 - 21:04 Permalink
Kropsla

Nou, die botsplinter doet behoorlijk pijn. Oftewel, denk dat het aan het ontsteken is. Ik spoel veel en de heel voorzichtig. Eten gaat nog ruk en het is behoorlijk moeilijk. De 2e behandeling moet nog maar even wachten want als ze de linkerkant nu gaan aanpakken, dan eet ik helemaal niet meer hihi. Ben nu al 2 kilo kwijt en d'r moet juist wat aan. Hoe gaat het met jouw nu? En met het eten enzo of zit je aan de olvarit :lol:
vr, 05/21/2004 - 23:04 Permalink
Missy66

Hahaha ja dat van die olvarit dat ken ik we hadden het er gisteren nog over, we deden een dagje dierentuin met peetkindje en tjaaaaa wat is dan heerlijker om de dag af te sluiten met een lekker etentje...
Ze hadden wel begrip voor mijn situatie maar ik wou het dagje af sluiten niet verpesten om niet mee te gaan... dus ik riep ook al heeft niet iemand een potje olvarit dan laat ik dat wel opwarmen...

Maar uhmmm het eten bij gaat ook behoorlijk lastig hoor en weet je het smaakt dan ook helemaal niet zo lekker als je zo ligt te "mieren" met je eten en alles zo klein moet snijden...
Ik heb het dan ook maar tot soep en spaghetti beperkt :lol:
Vandaag wou mijn vriend weer uit gaan eten maar ik zeg ook *zucht* ik heb der geen zin in het smaakt me gewoon niet lekker en ga der dan niet duur voor betalen...

Wel vervelend dat je zo last hebt van die bot/wortel splinter... bij twijfel zou ik evt toch even met Kerkrade bellen en vragen wat je evt kan doen...
Ik had het geluk dat mijn 1ste behandeling vlekkeloos verliep, al zijn die wonden ook nog vers het is met eten recht niet pijnlijk meer, maar meer de schrik van mijn kant uit om daar te kauwen bang dat de vullingen los gaan... maar het is gewoon even wennen en zoals je opnieuw moet leren lachen, moet je ook opnieuw leren eten...

Ik hoop dat bij jou de pijn ook snel overgaat hoor, ik heb gelukkig geen pijn, al is mijn kaak wel behoorlijk gezwollen en heel pijnlijk als ik der aan voel of per ongeluk stoot maar goed het is te dragen...

Is je keelpijn wel over nu en je mondhoeken wat minder pijnlijk...?
Groetjesssssssssss
vr, 05/21/2004 - 23:32 Permalink