Sunflex gedeeltelijke prothese

Author:
Jokie1959
Posted:
wo, 11/18/2015 - 11:45
Hallo allemaal,

Ik heb maar eens een account aangemaakt omdat ik wat vragen heb.
Ik ga mijn vier voorste tanden verliezen door al jaren paradonditus. Er zitten al 38 jaar twee kronen op mijn voorste tanden en door tandartsangst heb ik die ook nooit meer laten vervangen.
Nu zitten er tussen die kronen en de snijtanden pockets van 9 en 10 mm. Dus een vierdelige brug schijnt niet meer verstandig te zijn.
Ze hebben het over een frame prothese.

Ik moet er niet aan denken, die ijzeren dingen in mijn mond. En ik kan hem dan over mijn hoektanden schuiven want die staan nog stevig.
Nu heb ik gelezen over een flexibel iets, de Sunflex......

Maar kan op Google niks vinden van iemand die hem aanmeet. Ocura in Hoorn heeft geen contactgegevens meer. Heb wel een tandarts gevonden in Hoorn die er mee werkt maar dat is voor mij best wel een eind weg. Wil er wel een keer heenrijden voor informatie maar liever een tandarts of protheticus in de buurt.
Ik woon in het midden van het land.

Ook zoek ik ervaringen met de Sunflex......
En o, ja!, waar zou ik mijn vier voortanden onder een roesje kunnen laten trekken??.

Vast dank voor jullie antwoorden en meedenken.....groetjes Joke
Summer2508

Ik ga naar een tandarts en dat is 75-90 minuten rijden, even een investering maar ik vind het het meer dan waard. Ik had enorme angst en door haar ga ik veel rustiger naar de tandarts, dat vind ik de ritjes meer dan waard! Ik wil hiermee alleen maar zeggen, laat je niet afschrikken door de reisafstand, als alles eenmaal weer op orde is hoef je, als het goed is, die afstand maar 2x per jaar af te leggen en dan maak je er gewoon een dagje uit van! :-D Wellicht kun je voor informatie bellen of kun je bellen of zij iemand in jouw buurt weten die met de betreffende techniek/producten werkt.

Zou natuurlijk makkelijker zijn als je iemand in je buurt vindt, ik hoop dat je die kunt vinden.
do, 12/03/2015 - 02:13 Permalink
Jokie1959

Als antwoord op door Summer2508

Hallo, hartelijk dank voor je antwoord. Ik ben het helemaal met je eens dat een stuk rijden niks uitmaakt als de behandeling goed is.
Heb ondertussen al wel een tandprotheticus gevonden meer in de buurt die ook de Sunflex kan maken.
Maar ja......nu de vier voortanden er nog uit, pffffffff....
Ik zie zo erg tegen het idee op dat ik iets uitneembaars in mijn mond ga krijgen. En dan wil ik ze er alleen maar uit laten halen onder narcose, tja want ben bang dat ik er anders weer een trauma aan over hou en daardoor dan weer jaren niet naar de tandarts ga.
Dus ik stel het steeds maar uit......maar het zal toch moeten gaan gebeuren.....
Groetjes Jokie....
do, 12/03/2015 - 17:03 Permalink