stukjes kies of botjes? HELP

Author:
ellis
Posted:
zo, 07/06/2003 - 21:10
Hoi, Heeft iemand ervaring met het volgende?

Op 25 juni hebt ik een bovenprothese gekregen gelukkig verder allemaal goed gegaan.
Boven is er alles eerst uitgetrokken, dus prothese er in en klaar.

Nu anderhalve week verder kan ik nog steeeds niet kauwen en de prothese klapt alle kanten op. Ik probeer met alle mogelijkheid te eten maar het wil niet. Ik eet dus nog steeds erg zacht voedsel waar ik niet op hoef te kauwen.

Nu zag ik doordat ik veel pijn had en mijn prothese had uitgedaan dat er harde en scherpe witte stukjes botjes of kies zitten.

Toen ik goed ging voelen kon ik een paar stukjes met behulp van een pincet verwijderen. Maar nu voel ik dat er ook nog een heel groot stuk zit en die is er met geen mogelijkheid uit te krijgen.

Doordat het aan de zijkant en onderkant zit en de prothese daar precies opvalt heeft het dus steeds zo'n pijn gedaan en kan (wil)ik de prothese eigelijk (liever) niet in doen.

Heeft iemand hier ervaring mee wat moet ik doen????
Ik was al zo blij dat ik de moed had verzameld om naar Kerkrade te gaan en eindelijk een mooi gebit had.

Dit zit me behoorlijk tegen en ben een beetje bang voor wat er moet gaan gebeuren.

Had vanavond al een weekend tandarts proberen te bellen maar die neemt niet op. Lekker is dat zeg waar zijn ze anders voor!


Kan iemand mijn een antwoord geven.
Alles hulp is welkom

Vr.gr. Ellis
terry

Hoi,het is inderdaad zo dat veel tandartsen niet willen werken in het weekend,terwijl ze dat wel moeten volgens afspraak.
Maar ja zo zie je dus dat er tandartsen zijn die hun schoen er na gooien.
die stukjes zijn bot splintertjes,die groeien er van zelf uit met de tijd.
maar zoals je zeg,als het in de weg zit voor het gebit en het doet pijn,dan zou ik effe maandag bellen bij enof andere tandarts die wel tijd heeft voor jou.
ik kan verder nikss voor je doen,terwijl ik het erg voor je vind dat er geen tandarts was voor je dit weekend.maar het komt allemaal goed hoor,geloof me maar.
het zijn de sterkste die overleven,en daar ben jij er 1 van.
heel veel sterkte verder,en grtz van terry.
ma, 07/07/2003 - 00:21 Permalink
ellis

Bedankt voor je reactie.
Ik heb Kerkrade vanmorgen gebeld en de situatie uitgelegd. Ze vertelde dat de slinters er inderdaad zelf uitkomen. Maar dat het grote stuk wat vast zit dat daar de tandvlees overheen groeit. Ik kon wel een afspraak maken om langs te komen maar ik woon in friesland en ze vertelde al dat ik voor die 10 minuten die ze nodig hadden beter hier in de buurt naar iemand kon gaan. Donderdag moet ik naar iemand die prothese's maakt en die gaat kijken of er iets aan gedaan kan worden. Ik hoop dat Donderdag voor mij een feestelijke dag wordt zodat ik eindelijk eens een warme maaltijd weer kan eten. De vla en soep komt me mijn neus gaten wel uit, na ongeveer 4 weken. Ik woog voor die tijd altijd 52 kilo durf nu niet eens op een weegschaal te gaan staan want ik weet dat ik wat kilo's kwijt ben.
Ik heb tevens een nieuw recept gekregen (FAX) voor medicijnen want die heb iik nog steeds nodig.

Bedankt nogmaals.

Ellis
ma, 07/07/2003 - 10:42 Permalink
janny1970

Hoi,

Als ik jou was zou ik toch ook een tandarts bij je in de buurt bellen, zodat hij de splinter waar je zo last van hebt kan verwijderen(tandtechnieker mag dit niet doen alleen als hij ook tandarts is), het is zo dat de meesten er wel uitgroeien maar soms zit er een lastige splinter tussen die je beter een handje kan helpen, en echt het verwijderen van zo'n splinter is een eitje.

Succes en ik hoop dat je donderdag weer lekker kunt eten.
Groetjes, Janny
ma, 07/07/2003 - 11:37 Permalink
ellis

Nou gisterenavond heb ik weer wat stukjes eruit kunnen krijgen pffff. Tja wat ik er zelf uit krijg hoeft de tandarts niet te doen.
Ik heb gisteren een tandarts gevonden die morgen tijd voor me heeft ik moet daar maar na toe( mits ik vandaag er niet alles uit krijg).
Het was wel een heel gedoe om een afspraak te krijgen omdat het mijn tandarts niet is.
De enige tandarts die ik heb is nu in Kerkrade.

Ik zit er wel een beetje tegen op morgen maar zo lang dit zeer blijft doen schiet het ook niet op.
Ik heb wel al vast verteld dat ik erg bang was en dat er hoogstens met een hele boel verdoving wat gedaan mag worden.
Dit vertelde zij was geen probleem. Ben benieuwd of ze dat morgen nog zo vinden.
Anders sta ik zo weer buiten, dan maar naar Kerkrade.

Er werd wel even gelijk verteld dat ik deze afspraak zelf moet betalen. Ja en... Dat stuur ik daarna toch de rekening naar de verzekering!.

Nou bedankt voor de reactie en zal wel laten weten hoe het is gegaan.

Groetjes Ellis
di, 07/08/2003 - 10:49 Permalink
janny1970

Hoi,

Ik heb het na dat mijn eigen gebit is getrokken ook met 1 splinter gehad die je helemaal niet kon zien die is toen gaan ontstekken ben naar de tandarts gegaan(ook een gedoe om er 1 te vinden) en die heeft eerst netjes verdoofd en toen de splinter verwijderd ik heb er niks van gevoeld hij heeft daarna gelijk in de wond een pilletje gedaan en toen mijn gebit er weer in wat er toen 24 uur niet uit mocht, het voelde alleen een beetje raar aan verdoofd en dan je gebit erover heen, maar echt ik heb er niks van gevoeld en daarna ook nooit weer last er van gehad, je kunt dan ook weer gewoon eten e.d
Ik wens je succes morgen en sterkte.

Groetjes, Janny
di, 07/08/2003 - 11:07 Permalink
ellis

Hoi, Nou hopelijk doen ze dat dan bij mij ook zo. Want afgelopen week had ik 5 uur mijn bgebit uit en kreeg het bijna niet meer in.
Hebben ze bij jou eerst een foto gemaakt voor het geval er nog ergens iets verstopt zit. Zo op het oog zie ik niets maar het is wel ontstoken.
Het zou fijn zijn als nu eindelijk geen problemen zich meer voor doen en dat ik eindelijk kan gaan genieten van mijn gebit.

Bedankt voor je reactie.

Ellis
di, 07/08/2003 - 13:28 Permalink
ellis

Nou ik ben naar de tandarts geweest pfffffff. Ik moet zeggen dat ik nu lang niet zo zenuwachtig was dan vroeger. Ik had nu zo iets van ik ben nu al zo ver gekomen en wil graag nu alles goed houden. Toen ik daar binnen kwam heb ik gelijk de mededeling gedaan van mijn angst. Ze keek me aan van doe maar rustig er is nog niets gebeurd. Nee dat klopt en eigelijk wilde ik dit diep in mijn hart ook zo houden.

Ik vertelde haar wat er allemaal gebeurd was vroeger en wat mijn besluit was om een boven prothese te nemen. Ze stond er versteld van. Toen ik vertelde waarom ik daar kwam zei ze ga eerst even in de stoel zitten praten we gewoon verder.
Ze kwam op mij over dat ze me begreep en dat gaf een beetje een goed gevoel.

Ze pakte een spiegeltje liet mij dat zien en vroeg of ze in mijn mond mocht kijken. (kijken mag aankomen is vraag 2) Ik vond het goed want daar kwam ik voor.

Toen haalde ze mijn prothese eruit en pakte een stift. Omdat ik zo gauw niet kon zien wat ze pakte schrok ik en zij liet gelijk zien dat het een stift was pfff.
Ze ging in mijn mond op de plekken die zeer deden een paar punten zetten om vervolgens de prothese er weer in te doen. vervolgens heeft ze de prothese bij geslepen. Toen ze dat twee keer had gedaan zat alles veel beter.

Omdat ik wel het gevoel kreeg dat ik hier werd begrepen om met mijn probleem had ik maar gevraagd of ze nog mensen in de praktijk aannamen. Was geen probleem. DUS ik heb me gelijk ingeschreven en heb nu weer een tandarts. January moet ik voor controle en haalt ze(probeert)mijn tandaanslag te verwijderen. Dit is alles al doorgesproken, ik mag alles met verdoving laten doen. Gaat het niet zei ze dan kan je altijd nog naar Kerkrade maar we proberen het gewoon en ik moest maar aangeven tot hoe ver en eventueel in hoeveel keer.

Wat ik echt tof vond is toen de assistente voorstelde om het gelijk maar te doen. De tandarts zei gelijk NEE ik wil het nu niet doen ze heeft voorlopig even genoeg gehad.

Toen ik na een half uur gepraat met haar te hebben (in haar eigen pauze) vertelde ze dat ze me een pluim wilde geven voor de moed dat ik bij een wild vreemde tandarts naar binnen ben gegaan.

Ik moest haar wel gelijk gegeven want als iemand mij dit van te voren had verteld had ik de weddenschap zeker weten verloren.

Ze kon verder geen stukjes bot of kies vinden, waarschijnlijk had ik alles al gevonden.

Groetjes een beetje gerust gestelde Ellis
do, 07/10/2003 - 20:05 Permalink
janny1970

Hoi,

Zo goed zeg, helemaal nu je een tandarts hebt gevonden bij jou in de buurt waar je de controles kunt laten doen en dan ook nog een tandarts die je begrijpt(ze zijn er wel is alleen soms even zoeken).
Ben blij voor je dat het is meegevallen en dat je geen splinters meer had, je hebt toch wel een gebakie ofzo gehad he om je overwinning te vieren.

Groetjes en succes Janny
vr, 07/11/2003 - 10:18 Permalink
ellis

Hhahahha nee wel een zacht cakje.
Ik kan helaas nog steeds niet goed kauwen maar moet nu tot september kleefpasta gaan gebruiken. Dit omdat mijn mond nog steeds wat gezwollen is en de onsteking eerst goed weg moet zijn. De onsteking wordt gelukkig steeds minder. Maar met kleefpasta (wat is dat vies zeg) moet ik zeggen dat het wel iets beter gaat. Dus het heeft nog even tijd nodig.

maar weederom bedankt voor je lieve reactie.

Groetjes Ellis
vr, 07/11/2003 - 18:30 Permalink
janny1970

Hoi,

Jammer dat het nog niet echt lekker gaat.
En toen mijn gebit is getrokken is er de week na de behandeling een controle foto gemaakt om te kijken of er nog stukjes in de kaken zaten er zat er gelukkig maar 1 en die is verwijderd, heb gelukkig verder ook geen ontstekkingen gehad, spoelde wel erg vaak op een dag met o.a zout water of gewoon schoon water.
En kleefpasta is niet echt goed(plakt te veel,lang,stevig) kreeg het advies van mijn tandtechnieker als het echt vast geplakt moest worden om dan alleen een poeder te gebruiken weet de naam niet meer(zoek het op) maar het zit in een wit doosje met een groene appel erop.

Succes maar weer(en cake is ook lekker en zo ga je langzaam door naar taart e.d)

Groetjes Janny
vr, 07/11/2003 - 19:00 Permalink
ellis

Nou je hoeft het niet meer op te zoeken heb het al gehaald (Dentofix). Maar lief van en bedankt. Ach zo is het maar net cake is ook lekker. En op naar de volgende ronde maar weer.

Groetjes Ellis
vr, 07/11/2003 - 20:17 Permalink