Stuk van kies afgebroken :(

Author:
biancka
Posted:
wo, 12/21/2011 - 10:54
Pffffff, vorige week eindelijk na drie jaar weer eens na de tandarts geweest. Had kiespijn en er moest echt wat gebeuren. Ik vond een tandarts in mijn regio die lachgas gebruikt en ik heb gelijk gebeld. Schade viel mee. Twee gaatjes maar ook een wortelkanaalbehandeling (HELP !!!). Eerst afgesproken dat we 1 gaatje gaan vullen en kijken hoe dat gaat. Gaat het niet dan gaat de tandarts lachgas gebruiken......gaat het wel dan gebruiken we geen lachgas. Afspraak gemaakt voor 11 januari. Wat gebeurt er vanochtend. Breekt er van een andere kies een heel stuk af !! PANIEK !!! Eerst manlief gebeld en daarna toch redelijk snel de tandarts. Ik kon gelijk terecht maar aangezien ik geen rijbewijs heb kon ik niet op tijd daar zijn. Nu kan ik morgen om 13.30 uur terecht en de zenuwen gieren al door mijn lijf. Ben zo ongelooflijk bang maar ik weet ook dat er wat moet gebeuren en dat ik geen zin heb om in de kerstvakantie door te lopen met die kies.

Dus......verstand vs. angst. Het is nogal niet wat. Manlief is trots op me dat ik gelijk gebeld heb maar zo zie ik dat zelf niet. Morgen moet ik naar de tandarts terwijl ik zo blij was dat ik er voor de rest van dit jaar niet meer aan hoefde te denken.

Maar even de huisarts bellen voor valium ?!?!? Moest mijn verhaal even kwijt.
Newtan

Heb jij ook de ervaring dat je minder stress hebt als je wat vaker in de maand naar de tandarts moet?
Pas als je weer eens héél lang niet geweest bent, gieren de zenuwen weer door je keel.
De volgende keer valt het meestal mee.

En een stukje van de kies is meestal erg eenvoudig te repareren. of alleen even af te ronden met zo'n micro-vijltje, zodat het minder uitsteekt.
wo, 12/21/2011 - 22:02 Permalink
biancka

Frank, bedankt voor je reactie. Jammer genoeg heb ik nog niet meegemaakt dat de stress minder word als ik in een maand vaker naar de tandarts moet. Heb afgelopen nacht heel slecht geslapen en ik blijf maar buikpijn hebben. Nee, bij mij giert de stress heerlijk door mijn lichaam.

Ik hoop maar dat mijn kies simpel te repareren is maar ik ben bang van niet. Er is een aardig stuk vanaf en de breuk loopt ook nog eens gelijk met het tandvlees. Over 2.5 uur weet ik meer maar wat ben ik weer ongelooflijk zenuwachtig.

Ik heb me wel voorgenomen om nu weer elke 6 maanden voor controle te gaan. De tanden die ik nog heb wil ik niet kwijt en dan hoort daar 1x in de zoveel tijd maar wat spanning & zenuwen bij. Mooi voornemen, niet ???
do, 12/22/2011 - 10:56 Permalink
biancka

Iedereen zegt dat ik trots op mezelf kan zijn maar zo voelt het (nog) niet. Ik ben wel blij dat ik de kies gelijk heb laten behandelen anders zat ik toch weer met die stress in mijn lijf dat er toch nog iets meer had moeten gebeuren. Over 10 dagen mag ik weer naar de tandarts en ik ben wel erg benieuwd of ik dan al wat zelfverzekerder in de stoel zit/lig.

Nogmaals bedankt voor je reacties, Frank !!
zo, 01/01/2012 - 18:46 Permalink
Newtan

Zelfvertrouwen bouw je op.
Dat kun je op drie manieren proberen:
- luisteren naar anderen, die hebben vaak 'Telegraafkop' verhalen
- je eigen creativiteit (bedenken wat er zou kúnnen)
- langzaam proberen, net als een nieuwe taal leren.

Maar heel veel mensen willen niks meer leren. Geen nieuwe taal of iets anders. Hoor jij daar ook bij?
http://www.youtube.com/watch?v=c7NxNS16he8
zo, 01/01/2012 - 19:38 Permalink