slapen

Author:
angst en beven
Posted:
zo, 09/14/2003 - 23:29
Hoi, ik heb afgelopen nacht weer eens wakker gelegen van de pijn. Ik barst namelijk alweer een paar dagen van de kiespijn. Ik hoop dat de pijn vanzelf weggaat want ik ben als de dood om naar de tandarts te gaan en ik ben dus ook al heel lang niet geweest. Mijn gebit is een groot slagveld, maar ik durf gewoon echt niet. ik had me nog wel zo voorgenomen om in mijn vakantie een tandarts te zoeken, want die heb ik niet eens meer, maar het lukt me gewoon niet.
Nu maar hopen dat het vannacht beter zal gaan, hebben jullie nog tips om de pijn te verminderen, of kan iemand me moed inpraten om toch maar die afspraak te maken.
kaatje

hoi,

ik kan je niet zoveel moed inpraten want ik ben zelf ook totaal geen held.
Wat ik weleens doe als ik mijn tanden voel met Listerine spoelen. Ja het slaat inderdaad nergens op en het is misschien ook alleen maar psychisch, maar zodra ik dat gedaan heb voel ik de pijn minder omdat ik het idee heb dat ik ze dan schoon heb gespoeld.Je hebt hier denk ik niet zoveel aan, maar bij mij helpt het en alle beetjes helpen.

groetjes, Kaatje.
ma, 09/15/2003 - 14:04 Permalink
Van Leeuwen

Als tandarts zijnde zou ik u natuurlijk moeten adviseren toch met spoed een tandarts te zoeken maar ook ik begrijp heel goed dat dat een (te) grote opgave is.

Bij de apotheek is eugenol olie (kruidnagel olie) vergrijgbaar. Wanneer u dit op een gaasje doet en dit gaasje op de pijnlijke plaats legt kan dit misschien enige verlichting geven.

Ik wens u het beste toe (misschien eens een angsttandarts bezoeken?).

Suc6

Gr. Maurice
ma, 09/15/2003 - 14:34 Permalink
natascha31

Hoi "angst en beven",

Ik weet dat het bijna een onmogelijke opgave voor je is, maar je zou een tandarts kunnen bellen en uitleggen hoe bang je bent en dat het bellen al een hele stap voor je is. Je hebt de eerste stap dan al gezet, dus trots op jezelf kan je dan in elk geval al zijn!! Vraag of je een afspraak mag maken maar dat er dan alleen gekeken wordt. Daarna kan je dan zelf beslissen of je een vervolg afspraak maakt. Bedenk ook dat pijn ook niet prettig is. Haal een paar keer diep adem en zet de stap om te bellen. Je kunt het vast! Bij ons in de praktijk belde een tijdje geleden ook een mevrouw om een afspraak te maken voor haar kinderen. Ik vroeg haar wanneer ze zelf kwam maar ze zei dat ze dat echt niet wilde omdat ze zo bang was. Ze zat te huilen aan de telefoon. Ik heb haar toch zover gekregen dat ze langs is gekomen. Heb haar beloofd dat we alleen gingen kijken. Huilend zat ze in de wachtkamer, maar ze heeft het gedaan! Trots als een pauw verliet ze onze praktijk. Ze komt nog steeds niet met plezier naar ons toe, maar ze komt wel! Ik wens je heel veel succes en moed. Groetjes, Natascha. Ik hoor graag nog van je!
ma, 09/15/2003 - 15:16 Permalink
Ank

wat ik vroeger deed als ik kiespijn had was spoelen met jonge jenever. en na het spoelen weer uitspugen. tenzij je jenever lekker vindt dan mag je het wel doorslikken. maar de beste remedie is natuurlijk inderdaad naar de tandarts gaan. makkelijk gezegd natuurlijk, maar ik ben ook panisch voor de tandarts. maar ik heb alle moed bijelkaar gerapt en heb vorig jaar december gebeld met kerkrade. in januari kon ik komen voor het intakegesprek, foto's en plan de campagne. en 29 maart ben ik geholpen. en blij en trots dat ik ben dat ik het allemaal zelf heb gedaan. 29 augustus ben ik voor het eerst in ons dorp naar de tandarts geweest voor controle. en ik heb het getroffen met deze tandarts. ze was heel rustig en meelevend en ook heel trots op mij dat ik op de stoel ben gaan liggen, mijn gebit na heb laten kijken (geen gaatjes) en tandsteen weg heb laten halen (maar daar was ik dus nooit bang voor). ik zat wel bijna te janken in de stoel hoor. van angst maar ook omdat ik eindelijk (kerkrade uitgezonderd, want dat was hopelijk eenmalig) een tandarts heb gevonden die begrip heeft voor mijn angst en er erg goed mee om weet te gaan. maar helaas heeft niet iedereen dat geluk om zo'n lieve tandarts te treffen.
probeer te bellen naar een tandarts en leg het allemaal uit. want met kiespijn rondlopen is helemaal niet leuk. succes ermee. en laat even weten wat je gedaan hebt.
di, 09/16/2003 - 08:49 Permalink
angst en beven

Hoi allemaal, de pijn is aardig wat minder nu, ik kan weer redelijk slapen. Alleen bij het eten en drinken barst ik af en toe weer van de pijn. Ik ben al aan het kijken geweest welke tandartsen er in mijn woonplaats nog patienten aannemen. Ik ben een jaartje of acht geleden een keer bij een tandarts geweest in het weekend omdat ik toen echt niet meer wist waar ik het moest zoeken van de pijn en hij was toen heel aardig (behalve dan dat hij wel een kies heeft getrokken). Ik hoop echt dat ik deze week de moed kan verzamelen om hem te bellen, maar nu de pijn een stuk minder is wordt de drempel ook weer hoger om dat te doen. Ik wil in ieder geval iedereen alvast bedanken voor de steun en goede tips. Groetjes Angst en Beven.
di, 09/16/2003 - 22:30 Permalink
master rob

Ik denk persoonlijk dat als je de moed gevonden hebt om naar de tandarts te gaan je altijd minder pijn zult ondervinden dan dat je nu hebt , en je naar de behandeling zegt had ik dit maar eerder gedaan geloof me ik ken mensen die het zelfde problemen hadden en na tig jaar toch gegaan zijn , dat was een zucht van verlichting .

Succes er mee
vr, 09/19/2003 - 10:49 Permalink