scheve tand

Author:
connorbaby
Posted:
di, 10/16/2012 - 12:48
Ik heb een tand naast mijn voortand die steeds meer naar voren gaat staan. Ik schaam me dood. Mijn tandarts zegt dat ik dan een beugel moet nemen. Ik ben 49 jaar en heb niet echt een goed gebit. Ik zie een beugel dan ook niet zitten. Wat zijn er nog voor mogelijkheden?
BJN

Een moderne beugelbehandeling is geheel anders dan 15 jaar geleden. In 6-9 maanden zijn spectaculaire veranderingen te bereiken. Ook zijn metalen slotjes langzamerhand wel erg ouderwets geworden.
Met tandkleurige, witte beugels gaat het evengoed en snel. Omdat de andere opties minder 'goed' en logisch zijn raad je tandarts een beugel aan.

Als je dat 'niet ziet zitten' moet je je goed afvragen of je dan een alternatief wil laten uitvoeren. Niets doen is dan ook een reeele optie. Stabiliseren van de huidige situatie is dan wel aan te raden. Dat kan heel goed en betaalbaar met een retainer (bijvoorbeeld essix). Ga voor advies naar een specialist met ervaring in orthodontie voor volwassenen. Mogelijk kan je eigen tandarts het 'ook' maar er zijn niet voor niets echte specialisten.
di, 10/16/2012 - 15:28 Permalink
Ortholimburg

Als die tand de laatste tijd meer en meer aan het verschuiven is, dan is het misschien toch raadzaam om eerst eens na te gaan waarom dit zo is. Parodontose???? Als het bot rond de handwortels begint weg te zakken willen tanden wel eens spontaan gaan migreren en dan moet dit probleem eerst aangepakt worden. Weet natuurlijk niet of dit idd aan de orde is, maar tanden gaan meestal niet "zomaar" verplaatsen.
wo, 10/17/2012 - 22:03 Permalink