Pijn na trekken van kies

Author:
LR1974
Posted:
di, 01/24/2012 - 09:10
Wie kan mij advies geven?
16 november naar andere tandarts (eigen was op vakantie) geweest ivm gruwelijke tandpijn. Wortelkanaalbehandeling gestart, de hele nacht niet geslapen van de pijn volgende dag weer terug, kies weer open geboord, ik kreeg brufen mee en een anti-biotica kuur. Na het weekend ben ik terug gegaan naar mijn eigen tandarts omdat ik nog steeds zo'n pijn had, hij gaf mij het advies om de brufen 3x per dag te slikken. Dat ben ik dus gaan doen. Op 14 december is de wortelkanaalbehandeling verder uitgevoerd. Dit gaf 1 week verlichting, op 21 december weer terug naar de tandarts omdat ik nog zo'n pijn had. Kreeg Brufen mee en kon daarbij nog 6x paracetamol slikken per dag en opnieuw een anti-biotica kuur. Dit ging allemaal wel redelijk. 2 januari ging ik terug voor de jaarlijkse controle ik heb wel gezegd dat ik nog steeds pijn heb. Ik was 1 van de mensen die heel veel last had van napijn alles zag er goed uit. Dus weer naar huis wel nog nieuwe brufen meegekregen, inmiddels slikte ik er nog 1 per dag en 2 paracetamol. In het weekend van 14 januari weer niet geslapen, dinsdag17 januari heb ik de tandarts gebeld ik kon meteen komen, hij heeft toen mijn kies getrokken. Wat bleek er zat nog een vierde kanaal verborgen in mijn kies. Het ging dinsdag en woensdag goed, donderdag begon het weer wat pijnlijker te worden in mijn kaak. Afgelopen weekend amper weer geslapen. Dus maandag weer naar de tandarts, foto's gemaakt, hechtingen eruit gehaald, alles is schoon, het ziet er allemaal goed uit er zitten geen ontstekingen meer! Heb nog 10 zakjes brufen meegekregen. Die slik ik nu maar weer en daarbij nog 6 paracetamol en dan is het wel te doen! De tandarts zegt dat ik het tijd moet geven, omdat ze flink hebben moeten wrikken kan het heel pijnlijk aanvoelen. Herkent iemand dit? En kan iemand mij advies geven? Ben zo bang dat de pijn niet weggaat.
Newtan

Ik herken dit wel, ja.
En het kan ook wel even duren voor de pijn weggaat.
Er zit misschien een ontstoken tandkas, alveolitis.
Of er zit een andere kies die ontstoken is.
Of je klemt je kiezen erg op elkaar.

Moeilijk te beoordelen vanaf hier.
En je merkt, ook voor de collega's.
Maar ga toch maar even terug.
di, 01/24/2012 - 23:39 Permalink
LR1974

Ik herken dit wel, ja.
En het kan ook wel even duren voor de pijn weggaat.
Er zit misschien een ontstoken tandkas, alveolitis.
Of er zit een andere kies die ontstoken is.
Of je klemt je kiezen erg op elkaar.

Moeilijk te beoordelen vanaf hier.
En je merkt, ook voor de collega's.
Maar ga toch maar even terug.
do, 01/26/2012 - 11:40 Permalink
LR1974

Ik ben maandag terug geweest naar de tandarts, de hechtingen zijn eruit gehaald, de wond is schoongespoten, er zijn foto's gemaakt, er was niets op te zien het zag er allemaal goed uit. Maar ik hou nog steeds pijn. Het lijkt ook wel of er een stukje bot uitsteekt maar de tandarts zegt dat dat geen kwaad kan. Dinsdag morgen wist ik mezelf geen raad meer van de pijn ik heb de huisarts gebeld. Hij denkt dat mijn holtes misschien ontstoken zijn. Dus heb ik foto's laten maken, ik wacht nu op de uitslag. PFFFF ik word gek van die pijn, slik nog steeds 3x brufen 600 en 6 paracetamol per dag. Wie herkent dit, en die stukjes bot kan dit echt geen kwaad, die doen trouwens ook geen pijn de pijn zit toch echt daarboven bijna in de wang.
do, 01/26/2012 - 12:00 Permalink
Myra2

Jouw verhaal komt me wel bekend voor. Ik dacht ook dat er een sinusitus bijgekomen was, maar dat bleek later niet het geval.
Mijn lichaam heeft nog meer dan een maand de tijd nodig gehad om de restjes bot eruit te werken; op een gegeven moment zaten ze al zo los, dat ik van plan was om ze de volgende dag te verwijderen met een pincet ofzo, maar de volgende dag waren de restjes bot ineens spoorloos verdwenen....ik had ze kennelijk ingeslikt.
In ieder geval: Sterkte!
do, 01/26/2012 - 13:13 Permalink
Myra2

Ik slikte 600 mg Ibuprofen per dag. Ook een keer Naproxen, maar kreeg het idee dat de pijn daardoor erger werd, maar misschien was het juist een teken dat dat medicijn beter aansloeg.
Ik heb zo'n tandarts die geen enkel recept uitschrijft of zegt wat er gedaan kan worden, dus ik ben zelf aan het dokteren gegaan.
De pijn straalde door tot het jukbeen. De randen van de tandkas waren ook ernstig gemangeld.
do, 01/26/2012 - 16:02 Permalink
LR1974

Op de foto's is niets te zien, alles is schoon. De huisarts zegt wel dat ik aangezichtspijn heb of zenuwpijn door het trekken van de kies of dat misschien de verdoving verkeerd gezet is! Ik heb andere medicijnen gekregen amitriptyline! Als ik de bijsluiter lees word ik daar alles behalve vrolijk van. Ik ben dus nog maar niet begonnen met de medicijnen. IK heb vanmiddag pijnbestrijding laten doen met een aps. Ik heb het apparaat ook mee naar huis gekregen zodat ik het thuis ook kan doen. Ik durf het bijna niet meer te zeggen, maar ik voel enige verlichting! Heeft iemand ervaring met aangezichtspijn en APS en kent iemand deze medicijnen?
do, 01/26/2012 - 21:19 Permalink