Pfff gelukkig ik hoef geen kunstgebit

Author:
Noortje
Posted:
do, 11/29/2012 - 17:35
Ik ben net terug van de tandarts na twaalf jaar en er is niets gebeurd en alleen gekeken. Een heel lieve assistente heeft me opgevangen en vertelde wat ze ging doen.

Er zijn foto's gemaakt en de conclusie is dat waar ik pijn heb er een wortelpuntontsteking zit. Verder zijn van twee kiezen nog stompjes over en die moeten eruit en de gaten kunnen opgevuld worden door een brug of twee implantaten. Verder nog wat gaatjes en tandsteen dat verwijderd moet worden.

Morgen ga ik naar de psycholoog en hoop ik tips te krijgen om de behandelingen te ondergaan.
Waarschijnlijk moeten eerst de restant kiezen eruit en moet er een zenuwbehandeling komen de eerste EHBO ter voorbereiding op de wortelkanaalbehandeling.

Een wortelkanaalbehandeling is gelijk wat teveel van het goede. Men wil eerst dat ik het vertrouwen op kan bouwen en voor mij is het al prettig dat alles bij de tandarts kan en ik niet naar de kaakchirurg hoef.

Ik kan nu alleen maar zeggen ga voor het te laat is. Jarenlang psychische stress en een verwaarloosd gebit maken het leven er echt niet beter op. En ik kan het weten als ervaringsdeskundige. Ik heb mezelf dan ook mooi een bos bloemen gekocht. Dat heb ik wel even verdiend.

Nu ga ik het even van mij afzetten als ik een behandeling kies moet ik waarschijnlijk 5 december. Tegen die tijd ga ik me wel weer druk maken maar nu even niet.

Groeten Lianne