Pas 18 en heel slecht gebit + stress

Author:
Nurse024
Posted:
wo, 12/12/2012 - 16:28
Hallo allemaal,

mijn naam is Tamara.. nieuw op dit forum! en net als vele anderen heb ik extreme angst voor de tandarts..
Ik ben pas 18 jaar en kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst naar de tandarts geweest ben.. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 was, mijn moeder kreeg een nieuwe vriend, dus ik verhuisde mee en daar heb ik nooit een nieuwe tandarts gekregen en dus ook nooit meer geweest..
Mijn voortanden staan wat scheef (zou zooo graag een beugel willen maar durf ECHT niet!!). 2 kiezen in mijn bovengebit zijn rot. en aan mijn ondergebit zijn eigenlijk alle tanden slecht en beginnen steeds slechter te worden. Ik ben heel erg bang dat mijn tanden een keer afbreken en ik dan zwaar voor schut loop.. Ik poets ook te weinig omdat mijn gebit vaak zeer gaat doen en nog gevoeliger is na het poetsen en ik amper meer wat durf te eten uit angst dat het afbreekt. terwijl ik ergens wel weet dat dat niet zo heel erg snel gebeurd..

nogmaals ik ben pas 18!! ben zo bang dat ze uiteindelijk mijn hele ondergebit moeten trekken ofzo of dat het gewoon niet meer te redden is :(
Mijn ouders gaan zelf ook niet naar de tandarts, maar sporen mij hier ook niet toe aan! wat ik ze met tijden best wel kwalijk neem omdat ze er niet serieus op in lijken te gaan als ik zeg dat ik het nodig vind maar erg bang ben.. dan krijg ik een vrij kortaf en ongeinteresseerd antwoord en word er verder nooit meer over gesproken! Dit is erg vervelend. ik heb ook geen baan en aangezien mijn gebit zo slecht is worden de kosten erg hoog.. dat weet ik nu al.. Ik zou heeel erg graag naar de narcosetandarts gaan, maar weet niet zo goed hoe ik hierover moet beginnen bij mijn ouders. Ook heb ik met vlagen veel pijn aan mijn bovengebit waardoor ik dan dus veel aan pijnstillers zit om maar beetje fatsoenlijk de dag door te komen. Ik heb hier zo genoeg van en wil gewoon weer pijnvrij, met een mooi gebit leven en gewoon lekker alles kunnen eten wat ik wil!! Dit verhaal zal vele vast erg bekend voorkomen..

Ben benieuwd naar eventuele reacties! ben al blij dat ik het even kwijt kan. :)

Groetjes!
Noortje

Hallo Tamara,

Je kunt altijd eerst bij een tandarts laten kijken zonder dat er wat gebeurd en dan kunnen ze misschien een begroting maken zodat je weer hoeveel het gaat kosten.

Ik heb ook een erg slecht gebit twaalf jaar niet geweest en bij elke stap wordt mijn gebit beter. Neem anders iemand in vertrouwen niet zijnde je ouders om met je mee te gaan.

Pijn aan je gebit is heel vervelend ik heb ook weken met pijnstillers gelopen had een ontsteking en was ook altijd moe en zat te stressen. Nu ben ik alleen nog maar in de stress de avond voor ik moet en het beheerst niet meer mijn leven.

Je zult zien als je de eerste stap hebt gezet is het een enorme opluchting.
wo, 12/12/2012 - 20:00 Permalink
Nurse024

Hoi Noortje!

Dankjewel voor je reactie :) ik ga vanavond ook even mijn zorgverzekering mailen om te vragen in hoeverre zij dingen vergoeden, hoop hier wat wijzer uit te worden. Moet er toch ooit een keer aan geloven en om van iedereen hier te lezen hoeveel het oplucht nadat ze gegaan zijn doet me ook wel goed! Hoop dat ik binnenkort de stap kan zetten!!!
wo, 12/12/2012 - 20:27 Permalink
alscho28

hoi lieve tamara,

Ik lees je verhaal en heb het met je te doen. wat naar dat je je zo alleen hierin voelt en dat die stok achter de deur nooit is geweest. ik ben zelf een gescheiden vader; ik zorg er wel voor dat mijn kinderen naar de tandarts gaan en dat zij goed poetsen.
ken je niet iemand welke jij enorm vertrouwd en kan je niet vragen of diegene je wil helpen bij belangrijke beslissingen?

ik wil je een enorme bemoediging geven. ga maar lekker voor jezelf knokken. dat je hier iets plaatst betekend al dat je de situatie zat bent en dat je eindelijk voor jezelf wil gaan zorgen. ga desnoods naar je huisarts om te kijken of hij je verder kan helpen in deze ...
ga ervoor...
do, 12/13/2012 - 10:19 Permalink