Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Volgende week gaat tandarts.nl live met een compleet vernieuwde site! Sneller, makkelijker en completer.
Paniek / vraag | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Paniek / vraag
ibrilman
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 05/18/2003 - 02:00
door ibrilman ma, 07/28/2003 - 15:45
#1

Ik heb even advies nodig.
Vandaag moest ik weer naar de kaakchirurg voor controle. De breukjes zijn nog niet geheel genezen dus ik moet nog even vloeibaar blijven eten. Die ontsteking die ik had onder mijn kin, was dichtgegaan (dat wondje) en ik kreeg zodoende een heel abces. Dit is afgelopen vrijdag onder plaatselijke verdoving verholpen. Kun je nagaan, ik, iemand met paniekaanvallen, een enorme schijterd, laat zelfs in een abces snijden!:)
Vandaag werd het schoongemaakt (pijnlijk maar ik kende het inmiddels) en ik werd er weer prima in opgevangen door de assistente. Hij zei dat de ontsteking nog niet over is, woensdag hetzelfde verhaal. Het duurt gelukkig niet zo lang. En dat de ontsteking o.a. komt door de staat van mijn gebit. Ik vertelde dat ik die ene tandarts alweer gemaild had met vragen wat ze voor echt fobische patienten voor mogelijkheden hebben. Nee zei de kaakchirurg, 'dat waren maar schijnbewegingen, dat ging veel te langzaam, alles rustigaan opbouwen' (vooral ook vanwege de ontsteking.) Hij zei: ik had nog een optie: onder algehele narcose de kiezen laten trekken die niet te behouden zijn. Maar ik ben toen met de verstandskiezen volledig doorgedraaid en in paniek geraakt nog voor ik onder zeil was. Bovendien ben ik als de dood dat hij meer trekt dan wat een tandarts misschien zou zeggen. Dit zie ik dus niet zitten want zo ben ik nergens op voorbereid en heb daar geen controle over. Ik dacht: als ik zelfs in een abces durf laten snijden (doodeng) en dat ze me zelfs door een paniekaanval heen helpen, als ik nou een begrijpende rustige tandarts tref die me ook kan helpen, stel dat ik het TOCH kan? (gezien mijn ervaring vrijdag! Dat had ik ook nooit durven dromen)
Kan deze kaakchirurg me dwingen om stappen echt veel eerder te ondernemen als ik er nog niet aan toe ben? Er zit wel een angsttandarts in het ziekenhuis daar maar dan heb je een wachtlijst. Die gebruiken ook lachgas. Zou je voor zoiets tussendoor geplaatst kunnen worden met een verwijzing van de kaakchirurg (en dan beginnen met eentje? Voorlopig al eng zat toch?) Je moet toch op z'n minst een beetje vertrouwen in iemand leren opbouwen?

Is het nou echt zo erg om een kies te laten trekken? Nou moet ik zeggen door mijn fobie dat ik nu nog in paniek raak als er maar iets in mijn mond word gestopt en ik denk dat ik de controle kwijt raak over de situatie. Wat zijn de voor/nadelen van lachgas? Weet iemand toevallig nog een angsttandarts in Zwolle????
Ingrid
PLEASE als het mogelijk is, reageer dan voor woensdag want dan zouden we het er weer over hebben.