op latere leeftijd een beugel.

Author:
sema03
Posted:
di, 07/10/2012 - 17:50
Ik ben 24 jaar en heb mij bedacht dat ik beter een beugel kan nemen. Mijn tandarts zei altijd dat ik een beugel moest nemen want mijn voortanden van de bovenkant is scheef en is wat voren, maar ik zei altijd van nee ik wil het niet. Maar ja ik was natuurlijk bang voor een beugel straks krijg ik een buitenboordbeugel:( dat was toen ik nog onder de 18 was. Nu heb ik er zo'n vreselijke spijt dat ik niet ben gegaan voor een beugel:( En nu ben ik 24 voel me wel oud had ik het maar toen wel gedaan.
wat vinden jullie daarvan om op je 24ste een beugel te nemen?
Zal ik het doen of niet?
Kim123

Ik denk dat er best nog veel mensen op een latere leeftijd een beugel nemen (kijk maar eens rond op dit forum) en ik vind daar persoonlijk helemaal niets mis mee. Het is net goed dat je toch nog er iets aan wilt doen! Beter een beetje te 'laat' dan nooit he:) je kan er nog super lang van genieten eens je er weer vanaf bent! succes met je beslissing
di, 07/10/2012 - 21:04 Permalink
BJN

Er zijn heel veel mensen die een beugel nemen op latere leeftijd. Heel gewoon en met de nieuwe technieken ook heel snel. Tevens moet je eens rondkijken naar de onzichtbare opties die er zijn...
Maar goed, jij moet de keuze maken uiteindelijk.

Buitenbeugels en losse beugels worden bij volwassenen eigenlijk nooit gebruikt. Tevens maakt de orthodontist een plan en daar stem je mee in of niet. Bij een goede kliniek laten ze je meebepalen wat het einddoel van de behandeling is en welke apparatuur gebruikt gaat worden. Het is al lang achterhaald dat 'de dokter bepaalt wat jij krijgt'.
di, 07/10/2012 - 21:11 Permalink
wilhelmien

Ik ben 44 en heb sinds 1 week een vaste beugel. Ben erg blij dat ik nu toch de stap heb genomen aangezien ik steeds meer klachten kreeg.
Toen ik 24 was heb ik het ook overwogen maar niet gedaan. Heb er achteraf spijt van. Ik denk dat het mij veel hoofdpijn bespaard zou zijn gebleven.
Nu moet ik in de beugelbehandeling ook nog een kaakoperatie onder gaan om mijn onderkaak naar voren te plaatsen. Ik zou je aanraden om het nu te doen,je bent nog jong.
ma, 10/01/2012 - 21:53 Permalink