Ook ik?

Author:
rob in new york
Posted:
vr, 03/19/2004 - 04:14
Lees de laatste maanden regelmatig de berichten op de reactie pagina van 'angst voor de tandarts' en heb na jaren geen bezoek meer aan de tandarts te hebben gebracht de stoute schoenen aangetrokken.
Nadeel is dat ik in New York woon en afhankelijk ben van de periode(s) dat ik in Nederland ben. Vandaag de praktijk in Kerkrade gebeld en 19 juli om 13.00 is dan de eerste afspraak. Vrees met grote vreze! Toen ik 2 weken geleden in Nederland was heb ik bij een prive kliniek laten kijken naar m'n gebit en daar kwam uit dat ik 9 kronen en 3 bruggen moet 'krijgen' voor een bedrag van ..., nee dat zal ik jullie besparen.
Na jaren gesukkeld te hebben met m'n gebit maar dit door te "spoelen" met alcoholische versnaperingen" en slikken van pijnstillers verborgen te kunnen houden was op een gegeven moment de maat vol. Iedere dag staat in het teken van je tanden en dat gaat zich op den duur wreken. Heb al ontzettend veel goede reacties gehad van mensen die naar Kerkrade zijn geweest maar als er nog mensen zijn die hun ervaringen willen delen heel graag.
Rob
GONNY 40

Hoi Rob ik herken je verhaal ook ik was 8 jaar niet bij een tandarts geweest(SCHOOL TA PIJNLIJKE ERVARINGEN ENGE DRONKEN TA)je kent het wel maar dan komt de tijd dat je last krijg en je gebit steeds slechter word.Ik was er dag en nacht mee bezig tot ik er zooo van baalde dat ik na een week van vreselijke pijn (10 paras per dag en de nodige wijntjes)de foon heb gepakt en gebelt naar kerkrade 5sep intake gesprek gehad en 14nov geholpen alles is weer in goede staat en ik ben van de pijn verlost.NOOIT echt NOOIT meer laat ik het zover komen.Beste Rob ik weet zeker dat je er geen spijt van krijg en dat je fijn verlost word van alle elende het is een prima team daar en hebben alle begrip voor angst.Heel veel sterkte de komende maanden en suc6 in juli en keep us up to date GROETJES GONNY
vr, 03/19/2004 - 06:44 Permalink
Missy66

Lieve Rob...

Heel erg goed van je dat je gebeld hebt en de afspraak voor intake gemaakt...
Het duurt nog even maar wellicht omdat je in New York zit nog...
Probeer positief te blijven en voldoende afleiding te zoeken want ik weet uit ervaring (nu) dat wachten nadat je de stap gezet hebt heel erg lang en zenuwslopend kan zijn sterkte daarbij...

Ik hou je/jullie op de hoogte ben zelf afgelopen maandag voor de intake in Kerkrade geweest en wacht nu tot ze me bellen...

Liefsssssssssss en de groetjes Missy
vr, 03/19/2004 - 11:31 Permalink
rob in new york

Bedankt voor jullie berichten. Het duurt inderdaad nog wel een tijdje, 4 maanden om precies te zijn. Denk echter wel dat ik dat vol houdt, zal trouwens wel moeten. Na jaren "gesukkelt" te hebben kunnen die maanden er ook nog wel bij. En laten we eerlijk zijn, als je al die berichten leest over de tandartspraktijk in Kerkrade is dat een goede houvast. Zit er eigenlijk een beetje naar uit te kijken om straks weer met een normaal gebit (hoop ik) door het leven te gaan en niet weer eens met hoofd- en/of kiespijn op te staan. Aan de andere kant zit je ook weer te denken dat hij bij jou, in dit geval dus mijn persoon, heel anders zal gaan als bij de andere mensen die in Kerkrade zijn geweest. Ach, zal me wel weer rare dingen inbeelden.
Rob
vr, 03/19/2004 - 14:12 Permalink
rob in new york

Gonny en Missy,

Neem dat jullie ook beiden in Kerkrade zijn geweest? Nu hoeven jullie me niet het gehele kostenplaatje te vertellen maar viel het enigszins mee. Ik moet namelijk alles zelf betalen omdat ik niet (meer) verzekerd ben voor gemaakte tandartskosten. Toen ik jaren geleden niet meer naar de tandarts ging heb ik de tandartsverzekering uit het pakket gehaald. Stom natuurlijk, maar daar heb ik nu natuurlijk niets meer aan.
Bedankt alvast.
Rob
vr, 03/19/2004 - 15:47 Permalink
Missy66

Hai Ron...

Mijn begroting is gemaakt op 1804,90 euro dat is incl 532,00 euro voor de narcose (1x 90 min en 1x 60 min)
En het eerste bezoek (intake met foto's) koste 136,30 euro.

Dan zal daar boven op nog de kosten komen van een frame/brug wat ik ga nemen maar moet dat nog overleggen in Kerkrade (ik moet nl nog geholpen worden)

Maar sinds jan 2004 is in het ziekenfond ook een en ander veranderd ik ben altijd aanvullend verzekerd geweest/gebleven...
maar zoals ik het nu zie krijg ik maximaal per jaar maar 345,00 euro vergoed...

Groetjes en liefssss Missy
za, 03/20/2004 - 01:57 Permalink
rob in new york

Missy,,
Vindt je me heel brutaal als ik vraag wat er allemaal gedaan moet worden aan je gebit?
Als dit allemaal gedaan is ben je dan weer helemaal toppie en is je hele gebit dan "gefatsoenerd"?
Groet,
Rob

[ Dit Bericht is bewerkt door: rob in new york op 2004-03-20 02:30 ]
za, 03/20/2004 - 02:27 Permalink
roosjedebloem

Als je inderdaad alleen nog maar de hele dag loopt te denken aan je tanden en kiezen en niet meer normaal functioneert daar door dan is de behandeling iets waar je naar uit gaat kijken,daarna is dat nl voorbij, je kan weer eten en drinken wat je wilt. Helaas moest ik een prothese maar toch ben ik blij dat het voorbij is , de asprine in de kast en weer normaal leven !
za, 03/20/2004 - 09:50 Permalink
Missy66


Op 2004-03-20 02:27, schreef rob in new york:
Missy,,
Vindt je me heel brutaal als ik vraag wat er allemaal gedaan moet worden aan je gebit?
Als dit allemaal gedaan is ben je dan weer helemaal toppie en is je hele gebit dan "gefatsoenerd"?
Groet,
Rob


Hoi Rob,
Nee hoor je bent niet brutaal :wink:
Ik kom er vanavond even op terug is nl wel een lijstje hihi...
Ik moet nu naar mijn werk toe...

Tot l8ersssss Missy

ps je kunt hier even kijken http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=2780&forum=9&66
staat in het "kort" al wat omschreven wat er oa moest gebeuren

[ Dit Bericht is bewerkt door: Missy66 op 2004-03-20 11:14 ]
za, 03/20/2004 - 11:11 Permalink
Smoeltje

Hee die Rob,

Top dat je die afspraak gemaakt hebt!! En je kunt wel bang zijn, maar aan de andere kant: het kan toch alleen maar beter en minder pijnlijk worden? (zo moet je er ook eens naar kijken ... dat probeer ik tenminste altijd wel). Wij bangerikken moeten onszelf af en toe (hum hum .. geregeld dus) gewoon die schop onder de kont geven, want als je weet van een probleempje en je laat het maar zitten, dan wordt het op een gegeven moment alleen maar een hele ingewikkelde en pijnlijke behandeling.

Over de rekening: joh, bedenk eens wat je al die jaren heb bespaard door niet te gaan! En wat die extra drank en pijnstillers je kosten. :wink:

Hier in Nederland kon je altijd een deel opvoeren als bijzondere ziektekosten (moet je boven een bepaalde uitgavegrens zitten en die grens wordt bepaald door een percentage van je inkomen). Geen idee of jij nog onder de Nederlandse belastingwetgeving valt, maar het is de moeite om na te kijken.

En dat geld: nu ja, sommige mensen kopen nieuwe auto's en anderen geven het uit aan een stel kronen, zo denk ik maar.

Heb na een relatief zorgeloze periode van een aantal jaren (nu ja, een enkele keer wat) nu ineens weer allerlei vervelende toestanden (zo kwam ik dus ook op dit forum terecht, omdat ik info zocht), maar het was op een gegeven moment zelfs zo ver dat ik vrijwillig kronen liet zetten "voor de mooi". Heeft me aardig wat geld gekost en ik zag elke keer weer tegen de behandeling op, maar wat is het heerlijk om ook eens rond te lopen met relatief mooie tanden!!!!!

Dus gewoon doorzetten en over die kosten kom je heus wel heen.

Good luck!

[ Dit Bericht is bewerkt door: Smoeltje op 2004-03-20 11:19 ]
za, 03/20/2004 - 11:18 Permalink
Missy66

Hoi Hoi Rob...

Zoals beloofd hier mijn overzichtje:
3x H10 (Extractie = trekken)
1x H15 (vervolg extractie)
8x H30 (Gecompl. extractie)
8x V13 (drievlaksrest. Composiet = vullen)
8x V21 (etsen + onderlaag)
7x A10 (geleid. of infilt. anesthesie)
2x E10 (guttapercha = zenuwbehandeling)
2x X10 (Intra orale foto)
1x M59 gebitsreiniging uitgebreid
2x Narcose

Daarna zou mijn gebit weer helemaal toppie zijn... ik heb besproken om alles te laten trekken (wat veel goedkoper zou zijn) maar ze adviseerde het om niet te doen, omdat mijn tanden nog goed zijn en na de opknapbeurt weer mooi ze zijn sterk en staan niet los...
Dus hoofdzakelijk zijn het mijn kiezen...

Liefssssss Missy
za, 03/20/2004 - 18:37 Permalink
rob in new york

Missy,

Dan valt dit bedrag eigenlijk best mee. Ok het is en blijft een hoop geld maar als je daarna geen pijn meer hebt en normaal kunt functioneren is dat perfect. Heb dus voor 19 juli (ben dan pas in Nederland) een eerste gesprek incl. het laten maken van foto's en heb ze gisteren een email gestuurd met de vraag of het mogelijk is dat ik in de periode dat ik in Nederland ben geholpen kan worden. Aan de ene kant zit ik er naar uit te kijken aan de andere kant ... ach je weet het wel.
Bij de privekliniek waar ik geweest ben en waar ze foto's en een offerte hebben gemaakt kwam uit dat ik 9 (!) kronen en 3 bruggen moet hebben, 4 kiezen (waarvan 1 verstandkies) moeten worden getrokken en uiteraard uitgebreide schoonmaakbehandeling.
Hier kwamen de kosten uit op bijna 15.000 euro wat ik, uiteraard zou ik bijna zeggen, niet 1,2,3 op kan hoesten. Ben echt zo benieuwd waar Kerkrade op uitkomt.
Groet
za, 03/20/2004 - 19:24 Permalink
Missy66


Op 2004-03-20 19:24, schreef rob in new york:
Missy,

Dan valt dit bedrag eigenlijk best mee. Ok het is en blijft een hoop geld maar als je daarna geen pijn meer hebt en normaal kunt functioneren is dat perfect. Heb dus voor 19 juli (ben dan pas in Nederland) een eerste gesprek incl. het laten maken van foto's en heb ze gisteren een email gestuurd met de vraag of het mogelijk is dat ik in de periode dat ik in Nederland ben geholpen kan worden. Aan de ene kant zit ik er naar uit te kijken aan de andere kant ... ach je weet het wel.
Bij de privekliniek waar ik geweest ben en waar ze foto's en een offerte hebben gemaakt kwam uit dat ik 9 (!) kronen en 3 bruggen moet hebben, 4 kiezen (waarvan 1 verstandkies) moeten worden getrokken en uiteraard uitgebreide schoonmaakbehandeling.
Hier kwamen de kosten uit op bijna 15.000 euro wat ik, uiteraard zou ik bijna zeggen, niet 1,2,3 op kan hoesten. Ben echt zo benieuwd waar Kerkrade op uitkomt.
Groet


Tjaaa Rob da's idd een hoog bedraag, maar een privé kliniek is natuurlijk nog een stukje duurder dan Kerkrade...
en tjaaa kronen zullen ook niet goedkoop zijn, maar leef maar eerst naar je intake in Kerkrade toe en dan bespreek je met hun wat mogelijk is daarna kan je pas een vergelijking maken denk ik...

Ik weet ook nog niet wat ik ga doen maar voorlopig zal ik denk ik een frame laten maken voor die onbrekende kiezen en daarna zie ik wel of ik ooit aan kronen begin eerst maar eens laten genezen en doorsparen hihi

Enne Rob ik zie nu je mailtje pas... solly maar soms is drukjes in me mailbox
maar inmiddels heb je het hier dus al gelezen... :wink:

Liefsssss Missy
za, 03/20/2004 - 21:17 Permalink
rob in new york

Tuurlijk is een optie om in New York naar een angsttandarts te gaan maar ik denk, weet eigenlijk wel zeker dat het hier stukken duurder is dan in Nederland. Toevallig was afgelopen week een collega naar de tandarts geweest in NY. Hij moest een kroon krijgen. Behandeling ging in 2 keer en hij moest bijna US$ 1200 afrekenen.
Ik heb inderdaad gehoord dat hier een volledige narcose regelmatig gebeurt maar als ik inderdaad 9 kronen moet krijgen komt dat al op 9000 US$ uit. Komt nog bij dat er 3 bruggen, misschien nog wat vullingen moeten worden vernieuwd, het schoonmaken van het gebit en ik denk dat dit totaal dan zelfs duurder wordt dan de prive-kliniek in Nederland. Voor mij geen optie dus. Komt bij dat voor een angsthaas als ik de taalbarriere meespeelt. Ok, ik kan me goed redden maar in een situatie als deze, het geval tandartsbezoek, lijkt het me beter dat ik eea in Nederland laat doen. Komt ook nogeens bij dat de praktijk in Kerkrade probeert om alles op een zo natuurlijke manier te redden. Maw, proberen de afgeborken kiezen te repareren dmv vullingen.
Groet
zo, 03/21/2004 - 00:14 Permalink
rob in new york

Mag ik vragen of u in NY woont of regelmatig NY bezoekt? Heeft u in uw beroep iets met tandartsen te maken of gaat u interesse hier gewoon naar uit? Voor angsthazen als ik en de meeste mensen op dit forum lijkt me het wat vreemd om dit soort beelden te bekijken! Kan het natuurlijk helemaal mis hebben.
Groet
zo, 03/21/2004 - 02:49 Permalink
Smoeltje

Rob, je kunt je in elk geval op die site wel even opgeven voor de "prijsvraag". Kun je gratis schoonmaken, gratis foto en consult winnen.

Ik vind het een supersite en "the wand" trekt zeker mijn aandacht!!
zo, 03/21/2004 - 09:57 Permalink
Missy66


Op 2004-03-21 02:49, schreef rob in new york:
Mag ik vragen of u in NY woont of regelmatig NY bezoekt? Heeft u in uw beroep iets met tandartsen te maken of gaat u interesse hier gewoon naar uit? Voor angsthazen als ik en de meeste mensen op dit forum lijkt me het wat vreemd om dit soort beelden te bekijken! Kan het natuurlijk helemaal mis hebben.
Groet


Ik ben het helemaal met je eens Rob...
als je alzoveel angst in je lichaam hebt neem je niet een kijkje op zulke site's ik teminste niet, alhoewel ik um aangeklikt heb en er niemand in die vreselijke stoel lag maar ik ben eigenlijk ook weer meteen gegaan...

Ben ook wel benieuwt of hij iets met tandtechniek doet...

Liefsssss Missy

ps. "smoeltje" die mening kan ik absoluut niet met je delen dat het een supersite is...
Net zo min als ik eerder las dat je voor "het mooi zijn" kronen neemt...
Is voor mij een teken dat je niet echt veel tandarts angst hebt... of zie ik dat verkeerd...?
In dat geval sorry, maar het komt bij mij vreemd over hoop dat je dat kunt "snappen" als je weet wat zulke diepe angst inhoud of met een mens doet...

Liefssss Missy
zo, 03/21/2004 - 12:17 Permalink
rob in new york

No problem!
Het lijkt me alleen dat u geen fobie heeft voor bezoek aan een tandarts. Aan uw reacties leidt ik af dat u clientele zoekt. Kan het natuurlijk mis hebben en in dat geval mijn welgemeende excuses. Ik heb na veel wikken en wegen mijn mening en vragen op dit forum gezet en dacht dat iedereen op dit forum angst voor de tandarts heeft danwel had. Niet dus, geen probleem maar dan weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben.
Groet.
ma, 03/22/2004 - 03:29 Permalink
GONNY 40

Hoi Rob ik denk dat je gelijk hebt HetAntwoord antwoord niet meer maar zoals beloofd hier mijn kosteplaatje van Kerkrade. intake:2xBitewing foto 26,00
1xOrthopantomogram 55,60
1xPeriodiek preventiefonderzoek
17,60
1xVoorbereiding narcosebehandeling
37,10
totaal euro 136,30
behandeling:M59Gebitsreiniging uitgebreid
41,80
6xV12Tweevlakrest.composiet30,20
6xV21Etsen+onderlaag 18,60
4xA10Geleid.of infilt.anesthesie
11,60
di, 03/23/2004 - 07:42 Permalink
GONNY 40

Hoi Rob ik denk dat je gelijk hebt HetAntwoord antwoord niet meer maar zoals beloofd hier mijn kosteplaatje van Kerkrade. intake:2xBitewing foto 26,00
1xOrthopantomogram 55,60
1xPeriodiek preventiefonderzoek
17,60
1xVoorbereiding narcosebehandeling
37,10
totaal euro 136,30
behandeling:M59Gebitsreiniging uitgebreid
41,80
6xV12Tweevlakrest.composiet30,20
6xV21Etsen+onderlaag 18,60
4xA10Geleid.of infilt.anesthesie
11,60
2xH35Gecompl.extractie met opklap
55,60
1xV13Drievlaksrest.compomeer
39,40
V20Etsen t.b.v.composiet 9,30
narcose 228,00
en nog wat kleine gaatjes wat niet op de begroting staat alles bijelkaar euro 738,50
intake euro 136,30
euro 874,80
ik heb ook niets terug gekregen maar het was me dat geld wel waard mijn gebit is weer oke en ik ben van de pijn af GROETJES GONNY
di, 03/23/2004 - 08:08 Permalink
GONNY 40

OH SORRY IK ZIE DAT ER IETS FOUT IS GEGAAN IK DENK DAT IK AL EERDER OP OKE HEB GEDRUKT NOU JA JE BEGRIJPT HET WEL HE GROETJES GONNY.
di, 03/23/2004 - 08:12 Permalink
rob in new york

Hi Gonny,

Bedankt maar weer voor je antwoord. Zag hem inderdaad twee keer vermeld staan. Kosten vallen me alleszins mee. Als je dat vergelijkt met de prive-kliniek waar ik geweest ben scheelt dat verschrikkelijk veel.
Bedankt nogmaals.
Rob
di, 03/23/2004 - 13:18 Permalink
Smoeltje

Hoi Missy en de anderen,

Naar aanleiding van Missy's vraag of ik wel echt bang ben: nou, kan je helaas verzekeren van wel!! (je hebt blijkbaar die vermelding over krijsen en valium gemist). Elke keer lig ik weer te jammeren in de stoel, ondanks alle voorbereidingen, tips & truuks etc. Baal er enorm van, want het is natuurlijk niet leuk voor de tandarts (de mijne is echt een enorm geduldige lieverd, die alleen voor het vullen van een gaatje al een uur voor me uittrekt ... kun je nagaan! En laatst kwam ik voor een wkb, had hij alle tijd voor me vrijgemaakt ... besloot ik ineens van toch maar niet ... en dan krijg ik niet eens op m'n kop, dan maakt hij een week of wat later als ik weer bel gewoon weer een nieuwe afspraak. Super, toch?).

Maar weet je, het verschil met andere mensen hier zit hem misschien in het volgende: ik geef mezelf kei- en keiharde trappen onder de kont en GA, want als ik dat niet doe, dan wordt het probleem alleen maar erger en de behandeling nog onaangenamer (en risico op flinke ontstekingen etc., waardoor je nog verder van huis bent)

Wat die kronen betreft: ik was zo enorm zat van mijn hele leven al zo verschrikkelijk lelijk zijn (je mond bepaalt toch een heel flink deel van je uitstraling) en altijd maar weer nare toestanden aan m'n gebit (kon verdorie noooooit eens komen voor controle zonder dat er bijv.weer gaten gevallen waren, wat zijn oorzaak mede vond in een glazuurafwijking) dat ik dat maar heb laten doen. Ook piepend en krijsend natuurlijk, maar wat WAS (en ben) ik trots op het resultaat!!! (hij heeft de overbeet en scheefstand ook wat gecorrigeerd) Heb er die dagen spierpijn die ik aan een ta-bezoek overhou (zo fijn lig ik in die stoel .. hum... niet normaal hoor!)dus nog steeds voor over.

En door dat alles BLIJF ik zeggen tegen al mijn collega-angstigen: ga alsjeblieft!!! Probeer echt jezelf die schop te geven. En dan zit je te maar te bleren in die stoel... geeft niks, want je zit er toch maar mooi!!! En alleen al daardoor kun je echt trots op jezelf zijn.

P.S. Misschien een tippie: als ik het heel erg eng vind, dan begin ik wel eens te "zingen" (zo een beetje vanuit je keel hummen, natuurlijk, want met je mond open kun je niet veel). Door dat geluid maken kun je wat spanning bij jezelf wegnemen. En het is ook wel lollig voor de tandarts :wink:

Van de webcam kan ik overigens de humor wel inzien. Gek idee toch, dat iemand zich er voor leent om zich zo voor het oog van heel internet te laten behandelen?
wo, 03/24/2004 - 00:20 Permalink
rob in new york

Allemaal,
Soms vraag ik me af of ik iedereen wel serieus moet nemen. Diegene die ik wel serieus neem weten dat denk ik wel, noem dus geen namen. Ik stop ermee want het is welliswaar leuk om je gedachten op het net te zetten maar ik heb het idee dat dit "uit de hand gaat lopen". Diegene die me over de drempel hebben getrokken bedankt en sterkte met jullie angsten voor de tandarts(en).
Rob
wo, 03/24/2004 - 03:52 Permalink
rob in new york

Tenslotte!
Kleine passage uit laatste bericht van HetAntwoord:
quote
Ik heb vandaag aan de telefoon een vriend gevraagt die daar bij een tandarts is geweest.Kosten 3 kronen per stuk 274 US$.Schoonmaken tandsteen,twee wittevullingen kies.Alles samen was hij kwijt 390 US$.
unquote

3 kronen PER STUK 274US$, schoonmaken tandsteen, twee witte vullingen kies is totaal 390US$?!!
Kan aan mijn opleiding(en) liggen maar ik kom niet op 390US$! Kroon is per stuk al 274$.
Antwoord, je wordt bedankt!!
Ik hou er niet van als mensen de boel voorliegen of in de maling nemen. Mij heb je in ieder geval van dit forum afgekregen.
Bedankt!
wo, 03/24/2004 - 04:05 Permalink
rob in new york

Nav al jullie reakties moet ik jullie allemaal gelijk geven. Negeren die berichten die je niet wilt zien en/of niet reageren. Bedankt allemaal. Klasse!
Rob
wo, 03/24/2004 - 19:17 Permalink
rob in new york

Andwoort!
Je hebd geleik, zal je niet meer andworden!

Heb wat contacten gehad met andere mensen die ik gelukkig wel serieus neem en mij serieus nemen.
Geef alleen nog eens antwoord op mijn laatste bericht hoe je tot die bedragen bent gekomen van je "vriend" uit New York.
Misschien kan je eea uitleggen hoe het eindbedrag tot stand is gekomen en kom je dan iets serieuzer over.
Rob
Oja, dit was mijn laatste bericht aan jou!
Als je een kerel (ga ik eigenlijk vanuit en anders figuurlijk) bent laat dit dan nog even weten.
do, 03/25/2004 - 03:02 Permalink
dj

En hiermee is deze thread ruim voldoende in deze richting gegaan.

Antwoord, een verzoek: schrijf nu even niet meer in deze thread. Volgende week heb ik waarschijnlijk meer tijd en kan eea uitgebreid doorgepraat worden. Dat lijkt me goed.
Rob en andere forumgebruikers verzoek ik ook het hier nu bij te laten.

dj
do, 03/25/2004 - 23:01 Permalink
rob in new york

DJ, Minique, Missy, en alle anderen,
Bedankt voor alle verbale ondersteuning.
Jullie hebben me over een drempel geholpen die ik al jaren niet genomen heb. Als ik die drempel dadelijk daadwerkelijk heb genomen laat ik jullie weten hoe eea afgelopen is en zal ik dit forum aan een ieder aanraden die een soortgelijke angst heeft voor tandartsen als ik hen.
Nogmaals bedankt.
Rob
di, 03/30/2004 - 03:48 Permalink