Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Ontzettende angst, doorverwijzing naar narcose tandarts | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Ontzettende angst, doorverwijzing naar narcose tandarts
Keetieb
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 9 maanden geleden
Geregistreerd: 10/13/2018 - 22:52
door Keetieb za, 10/13/2018 - 23:09
#1

Hallo,

Ik heb een ontzettende angst voor tandartsen.. waardoor het komt weet ik niet maar ik ben er echt al 10 jaar niet geweest en mijn angst is afgelopen week werkelijkheid geworden dat ik er toch heen moest...

Afgelopen dinsdag heb ik door een onbenullige kermis stok een groot deel van mijn kies kapot gebeten.

Had niet het gevoel dat ik tot de zenuw was gekomen maar in de spiegel zag ik een groot zwart gat :(...

Meteen gebeld naar de tandarts in de buurt met de mededeling dat ik ontzettende angst heb, mijn kies afgebroken was, ik niet wist wat ik moest doen en of ik nog kon eten etc. Afspraak werd die middag nog gemaakt en met tranen en trillend lichaam zat ik in die wachtkamer..
ik word binnengeroepen door een preventiemedewerker volgens mij en schiet bij binnenkomst meteen in tranen en geef instructies wat ze wel en niet mag doen (ze mocht alleen met spiegel kijken wat er aan de hand was en hoe ver de kies afgebroken was..)
Ik wou geen naald of iets anders in mijn mond..

Ze kon in ieder geval zien dat het een diep gat was, maar niet tot hoe ver omdat ze niks mocht van mij.
Ze heeft toen foto’s gemaakt en daaruit bleek dat ik een gat had tot de zenuw.. of ik nu verging van de pijn?? Nee helemaal niet, moest dat dan?
Ze ging met een ijswatje tegen de zenuw aan en nog geen pijn.

Prima, ze kon een noodvulling plaatsen tegen de kies maar omdat ik nog steeds niet wou dat ze met enig materiaal ging wroeten wist ze niet zeker hoe broos de rest van de kies was en hoe de vulling zich zou houden.

25e moet ik terug naar de tandarts en die zal foto’s maken (totaal plaatje??) en mij door verwijzen naar een narcose tandarts vanwege mijn angst..

De noodvulling zit er nu sinds dinsdag in en ik eet alleen aan de andere kant, de vulling is net een milimeter te dik om echt te kunnen eten dus moet ik heel rustig eten en hopen dat ik Mn kiezen niet te snel op elkaar zet.

Alleen nu heb ik als ik met Mn tong langs Mn voortanden ga opeens last bij de noodvulling.. het lijkt of speeksel erachter komt en dit geeft geen fijn gevoel... kan het zijn dat het tandvlees de noodvulling onnatuurlijk vind of de kiezen ernaast??

De vulling moet het minimaal 3 maanden nog uithouden omdat ik dit jaar nog geen tandarts verzekering heb en die volgend jaar nu wel moet aanschaffen..

Ik hoor graag of hier iemand ooit een kies heeft afgebroken en een noodvulling er in heeft gekregen.. wat zijn jullie ervaringen met zon noodvulling??