onder kunst gebit of niet

Author:
Deb1972
Posted:
wo, 02/01/2017 - 01:58
Hallo,

Ik ben zl jaren een angsthaas voor de tandarts. In combi met spastishe darmen werd/wordt erheen gaan heel lastig. In 2013 de stoute schoenen aan getrokken. Onder gebit was eigenlijk best goed. Boven niet echt. Dus gekozen voor door verwijzing naar het ziekenhuis om daar bij de angst tandarts terecht te komen. Zo gezegd zo gedaan. Bij 3 op een volgende afspraken 3 ! verschillende tandartsen gehad. Wat een tegenvaller...
Maar goed. Augustus 2013 allea boven getrokken en meteen kunst gebit er in. Is me 100% mee gevallen. Alleen dagen lang grandioze hoofdpijn gehad. Geen idee if dat dat door het trekken komt of door verdoving?

Toen onder aan opknap beurt begonnen. Enkele kies er uit en stuk er tussen. Super.
Maar... Weer andere tandarts. Weer kies trekken.
Daar us ze een klein uur mee bezig geweest! Ik had uitlopende wortels, dus die kies wilde er met geen mogelijkheid uit. Ik heb een tandarts nog nooit zo zien zweten! En wat heb ik daar een laat van gehad. Was bijna net zo erg als trekken voor boven gebit!
Dus... Dat was einde oefening. Ik was er echt klaar mee.

Maar nu... Onderin trekt tandvlees heel erg terug, met als gevolg dat bijna alle tanden en kiezen (de kuezrn die ik nog heb tenminste) onderin bij tandvlees gaten hebben. Rechts onder is 1/4 kies af geknapt.
De hoekstand us aan de voorkant zo scheef komen te staan (a.h.w. verzakt), dat de wortel zichtbaar begint te worden.
Binnenkort wil ik weer "gewoon" naar mn tandarts. Maar heeft iemand enig idee of zoiets te redden valt?
En anders... Wat is pijnlijker... Het trekken van tanden en kiezen boven if onder?

Alvast bedankt
Debbie